Francesco Gabbani pobjednik "Sanrema 2017." – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Francesco Gabbani pobjednik “Sanrema 2017.”

  2 min za čitanje   27 komentara

Najdugovječnije talijansko natjecanje i “veliki brat Eurosonga” Festival di Sanremo stigao je do kraja svoj 67. izdanja. Nakon pet dana natjecanja, Grand Prix festivala pripao je Francescu Gabbaniju s pjesmom Occidentali’s karma! Drugo mjesto pripalo je do zadnjeg trenutka velikoj favoritkinji za pobjedu Fiorelli Mannoia (Che sia benedetta), a treće Ermalu Meti (Vietato morire). No ono što je najvažnija stvar za fanove Eurosonga jest da je 34-godišnji Gabbani prihvatio predstavljanje Italije na Eurosongu 2017. u Kijevu!

Od ostalih, poredak je bio ovakav:

4. Michele Bravi – Il diario degli errori
5. Paola Turci – Fatti bella per te
6. Sergio Sylvestre – Con te
7. Fabrizio Moro – Portami via
8. Elodie – Tutta colpa mia
9. Bianca Atzei – Tutta colpa mia
10. Samuel – Vedrai
11. Michele Zarrillo – Mani nelle mani
12. Lodovica Comello – Il cielo non mi basta
13. Marco Masini – Spostato di un secondo
14. Chiara – Nessun posto e casa mia
15. Alessio Bernabei – Nel mezzo di un applauso
16. Clementino – Ragazzi fuori

Večerašnjom pobjedom Gabbani je postao jedan od rijetkih osoba koji je u dvije godine zaredom spojio dvije pobjede na Sanremu, prvo u kategoriji Nuove Proposte 2016. s pjesmom Amen, te ove godine u kategoriji Campioni. Zanimljivo, oba puta treće mjesto je osvojio Ermal Meta, inače rođen u Albaniji.

Od drugih nagrada, nagradu kritike nazvanu po bivšoj talijanskoj predstavnici Miji Martini dobio je Ermal Meta, a nagradu novinara nazvanu po Luciju Dalli zaslužila je Fiorella Mannoia, kao i nagradu Sergio Bardotti. Nagradu Giancarlo Bigazzi za najbolji aranžman zaslužio je Al Bano, a nagradu Lunezia za najbolji tekst Fabrizio Moro. Posebnu nagradu telekomunikacijske tvrtke TIM za najemitiraniju pjesmu tijekom subote dobio je Francesco Gabbani.

U anketi portala Eurosong.hr, 20% glasova čitatelja dobio je Francesco Gabbani, čime ste se složili s talijanskim odabirom za Eurosong.

Italija 2017. – forum

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava27

  1. Naomi — 8. ožujka 2017. u 23:55

    u jednom dijelu me melodija podsjeca na The Wanted – Chasing The Sun

  2. Edo — 16. veljače 2017. u 07:49

    Samo je steta sto ce se ovakva pjesma morati skratiti na obavezne 3 minute trajanja, koji god dio da "ukloni" bice steta. Kako god, ipak ce Italija sa ovakvom pjesmom imati trijumfalan nastup u maju.

  3. TRIGLAV — 15. veljače 2017. u 15:11

    @svevladstrahinja ovog puta, slažem se s tobom. Italija če biti visoko, možda i pobijedi!
    Ja inače slušam kvalitetniju muziku, svidjjale su se mi sve talijanske pesme dosad, a ova talijanska promjena mi je također super. Ali Finska, iako je kvalitetnija, puno je dosadna, i neče uspjeti ni sa svojom kvalitetom….

  4. hrvojep — 14. veljače 2017. u 14:52

    Talijanska pjesma naprosto lovi glasove na sve strane koliko vidim. Ovdje fanovi na portalu pola nije odusevljeno, no fanovi na ovom portalu rijetko su kad pogodili. Pored toga, vecina nije shvatila tekst ove pjesme i proglasavaju ga bezveznim, a tekst je bas fora. Ismijava zapadni svijet i navike potrosackog drustva koje se povodi za IN stvarima koje to nisu, vec su pomodarstvo. I vrlo vazna stvar za ESC – ljudi vole vesele pjesme i zezanciju uz koje se moze i zaplesati. To je radila i publika u SanRemu. Dakle, favorit je zadad tu.

  5. Den Vilda — 13. veljače 2017. u 23:14

    Eto, dočekasmo konačno i Italiju…Iskreno, nisam očekivao da će Francesco pobijediti, imali su Talijani kud i kamo bolji izbor, ali što je tu je…Pjesma: Jedna vješto posložena salata od riječi i nota, simpatičan aranžman, sve mi se čini da je Tonči Huljić imao prste u ovome…koketiranje glasom od Erosa Ramazzottija pa plesom do Loreen (ona gorila izvodi pola istih pokreta kao onaj crni plesač od Loreen dok je pjevala Euphoriu). Riječ je o vješto napravljenoj pjesmi, koja na prvu osvoji simpatije, ali kako pjesma odmiče jednostavno postaje monotona i gubi na toj svojoj "jedinstvenosti" i problem je da polako pada u zaborav sa slušanjem svake iduće pjesme…Sveukupno mi sve to (iako simpatično) slabašno djeluje i čini mi se da Francesco neće baš pokupiti neke velike bodove ni od publike a posebno ne od žirija…Slažem se u potpunosti s Lahorovim komentarom da je euforija oko ove pjesme potpuno nepotrebna i neosnovana. Italija pobijediti neće, neće biti niti blizu takvog nečega, znači neki vrhunski rezultat otpada….Ali Krasnopolj, dobro si zaključio, ako se sve zvijezde Italiji poslože, ova pjesma može ući u TOP10, i to 7.-10. mjesto, ali ne više od toga. Objektivno analizirajući, sada je jasno da je od BIG5 UK daleko najbolja i da Lucie može računati na sjajan plasman. Teško je još prognozirati za Italiju konačni plasman, posebno kod ovakvog tipa pjesama, moguć je širok raspon, ali ja jednostavno ne vjerujem u neki uspjeh Italije.

  6. TRIGLAV — 13. veljače 2017. u 06:33

    Talijani su konačno išli van svojih okvira i drago mi je zbog toga…..zanimljivo mi je kako ovakve pesme inače nisu "my cup of tea" ali zasad u konkurenciji poznatih ESC 2017 pesma, ova mi je zasad #1
    Ovo je ESC a nije festival depresivne muzike (finland, gruzija, uk….)

  7. Lahor — 12. veljače 2017. u 22:22

    ne vjerujem da bi se Talijani pokazali kao dobri domaćini. napravili bi neki prosjek od šoa kao Austrijanci prije 2 godine.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?