Nastavlja li Mađarska tradiciju prolaska u finale? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Nastavlja li Mađarska tradiciju prolaska u finale?

  4 min za čitanje   1 komentar

Mađarska je, od kada je predstavljen njihov novi format predizbora A Dal, svake godine ulazila u finale Eurosonga. Hoće li se taj trend nastaviti i ove godine i što nam to Mađari uopće nude, upravo ćemo saznati.

Gina Kanizsa – Fall like rain

Ova pjesma ima broadwayski prizvuk koji je manifestiran u kompliciranosti melodije. Gina ima dovoljno precizan glas, ali mi se ne čini da je dovoljno snažan u momentima kada bi trebao biti. Također bi trebala poraditi na izgovoru, ali to je manji prigovor. Ono što je ključni problem ove pjesme je to što traje samo 2 minute i 30 sekundi i baš mi fali ono nešto zbog čega bih glasao za Fall like rain.

Joci Pápai – Origo

Genijalna pjesma, koreografija i sam izgled pozornice mi se jako sviđa, ispričana je neka priča. Kao velikom fanu mađarskog jezika(!) rap dio mi ne smeta, ali možda bi mogao odbiti neke glasače na Eurosongu.

Gigi Radics – See it through

Gigi bez daljnjega ima dobar glas. Problem mi je u ovoj pjesmi to što je kao napravljena za Festivali i Këngës­ – isključivo je orkestralna, a to ju ne odvaja od ostalih već izabranih balada dovoljno da bi mi bila bolja od istih. Daleko od toga da će se Mađari osramotiti ako izaberu ovo, ali ima puno boljih pjesama na njihovom predizboru.

Kállay Saunders Band – 17

Nina Sublatti ima konkurenciju u količini dima na sceni. I dok pjesmu KSB-a od prošle godine još mogu poslušati, ovogodišnju bezličnu varijantu ničega ne mogu smisliti. Neka se ne vrate na A Dal dok nemaju za ponuditi nešto novo.

Zavodi + Olivér Berkes – #háttérzaj

Moderna stvar besprijekorno izvedena live. Pjesma koja će mi biti dugo dugo na repeatu, izabrali ju Mađari ili ne. Nadam se da će u Kijevu, ako budu izabrani, ispraviti nepravdu “gorućeg klavira” The Makemakersa iz Beča iako nisam u potpunosti uvjeren u to s obzirom na količinu negativnih komentara koje ova pjesma dobiva.

Leander Kills – Élet

Neloše, ali nije moja šalica čaja. Vokalno super odrađeno.

Gabi Tóth & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi – Hosszú Idők

Odlična eurovizijska stvar. Sviđa mi se spoj tradicionalnog i modernog u pjesmi, a jedina primjedba mi je da se činila intonacijski nestabilna. Koreografija je također vrlo dobra, ali mislim da bi na stageu na Eurosongu mogla izgledati još i bolje.

Soulwave – Kalandor

Feel-good stvar za kraj. Pjevač mi se čini malo nesiguran i sve je tako sladunjavo, ali na pozitivan način. Podiže ju mađarski jezik, doda joj malo safta, ali nedovoljno za neki značajniji pothvat na Eurosongu.

ZAKLJUČAK

Sve u svemu, Mađari mogu biti jako zadovoljni svojim predizborom ove godine. Prije svega velika pohvala za korištenje meni genijalnog mađarskog jezika u čak pet pjesama. Moja tri favorita, Joci Pápai, Zävodi + Olivér Berkes i Gabi Tóth, su mi toliko kvalitetni da se ne bih bunio da ijedna od tih pjesama pobijedi na ovogodišnjem A Dalu. Finale će se, podsjetimo, održati 18. veljače s početkom u 19:30 sati.

anketa 588

Tko će predstavljati Mađarsku na Eurosongu 2017.?

Ukupno glasova: 128

  • Gabi Tóth – Hosszú idők [42 / 33%]
  • Joci Pápai – Origo [34 / 27%]
  • Kállay Saunders Band – 17 [21 / 16%]
  • Gigi Radics – See It Through [10 / 8%]
  • Soulwave - Kalandor [8 / 6%]
  • Gina Kanizsa – Fall Like Rain [5 / 4%]
  • Zavodi + Olivér Berkes – #háttérzaj [4 / 3%]
  • Leander Kills – Élet [4 / 3%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?