Jacques s "My Friend" u Kijev – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Jacques s “My Friend” u Kijev

  2 min za čitanje   78 komentara

Hrvatski predstavnik Jacques Houdek objavio je naziv pjesme s kojom će nastupiti na Eurosongu 2017. u Kijevu. Pjesma s kojom će nas predstavljati zove se My Friend.

– Kao i svakom pjesmom dosad tako i ovom eurovizijskom želim među ljudima proširiti osjećaj zajedništva, prijateljstva i uvažavanja različitosti – izjavio je Jacques Houdek. S objavom naziva pjesme započinje i digitalna kampanja pod nazivom #beMyfriend, koju je sa svojim timom osmislio naš eurovizijski predstavnik. Na društvenim mrežama objavio je fotografiju kojoj je cilj motivirati ljude na širenje, stvaranje i obnavljanje prijateljstva.

– Sjetite se svojih prijatelja, razveselite ih fotografijom koju ćete im posvetiti, pokažite im koliko vam znače, ostvarite nova prijateljstva. Neka ova pjesma i kampanja #beMyfriend slave prijateljstvo, tu životnu radost i neprocjenjivo bogatstvo koje se temelji na ljubavi, povjerenju i međusobnome uvažavanju – poruka je Jacquesa Houdeka.

Slavimo različitost slogan je ovogodišnjega eurovizijskoga natjecanja, koje će se održati od 9. do 13. svibnja u Kijevu.

– Vjerujemo da će do objave novih zanimljivosti povezanih s našim nastupom na natjecanju za pjesmu Eurovizije, kampanja #beMyfriend pozitivno utjecati na stvaranje prijateljskoga ozračja i slavljenje različitosti na koje poziva i slogan Eurovizije – poruka je Jacquesova tima.

– Drago nam je što je Hrvatska radiotelevizija nakon prošlogodišnjega uspješnog povratka ponovno prisutna na ovoj jedinstvenoj i specifičnoj glazbenoj manifestaciji. Sve tri eurovizijske večeri moći će se pratiti uživo na Prvome programu Hrvatske televizije, Drugome programu Hrvatskoga radija te s pomoću multimedijske usluge HRTi – podsjetio je voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Željko Mesar.

Podsjetimo, Jacques će nastupati u drugom dijelu drugog polufinala, koje je na rasporedu u četvrtak 11. svibnja.

Za pročitati ovu vijest na engleskom, kliknite ovdje.

Hrvatska 2017. – forum

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava78

  1. Agent — 22. veljače 2017. u 09:43

    emisiju od par minuta pogledati ovdje:

    http://magazin.hrt.hr/375709/mesar-promocija-eurovizijske-pjesme-2-ozujka-na-hr2

  2. Agent — 22. veljače 2017. u 09:42

    Ekipa je u razradi, u planu su dva instrumentalista – violinist i violončelist i tri jaka prateća vokala, otkrio je Mesar.

    Promocija pjesme bit će 2. ožujka na Drugom programu Hrvatskoga radija u 14 sati, otkrio je Mesar. Legitimna je odluka da gledatelji ne biraju predstavnika, što radimo od 2013. godine, naglasio je. Houdek se za ovaj nastup priprema već osam mjeseci i ponudit će nam nešto malo drugačiji nastup od dosadašnjih, najavio je.

  3. DameDolla — 22. veljače 2017. u 09:27

    A mogli su bar neku emisiju za predstavljanje pjesme napraviti a ne ma radiu… Al ajde cini mi se da se Žak ozbiljno posvetio ovome

  4. Agent — 22. veljače 2017. u 09:23

    evo najnoviji info:

    1. Pjesma je na 2 jezika – engleski i 2. jezik (nisu rekli koji, očito talijanski, nije HR jezik, to je rečeno)
    2. s njim nastupa 2 instrumentalista – nije 2 chelos – 1 violinisti i 1 čelista + 2 back vokala
    3. premijera pjesme je na HR 2 u 14.h 02.03
    4. Žak zna da ide na ESC još od lipnja 2016
    5. Prvu probu imamo već 02.05

  5. Agent — 22. veljače 2017. u 00:30

    22. veljače na HRT4 u 9:10

    Gost Studija 4 u srijedu u 9:10 je hrvatski predstavnik na 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije, Jacques Houdek, koji će nastupiti s pjesmom naziva My friend.

    Gost Studija 4 uz Jacquesa je i voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije, Željko Mesar.

  6. magix — 21. veljače 2017. u 20:12

    @punktelosdurchdienacht Žaka mnogi vrijeđaju zbog debljine i predmet je gomile viceva, a umjesto da plače nad sobom on to pretvara u autoironiju i ne traži isprike.

  7. Punktelos durch die Nacht — 21. veljače 2017. u 17:00

    Slažem se da je moguće da osoba s vremenom promijeni svoje stavove. No onda je poželjno ispričati se onima koje si svojim izjavama ranije povrijedio, bez obzira o čemu se u životu radilo.
    Jacques to nije učinio. On svoju službenu izjavu za medije 2011. započinje riječima kako mu je ŽAO što je uvršten u izbor za homofoba desetljeća. Zar ne bi bilo moralno i ljudski da je napisao kako mu je ŽAO svih koje je prije 6 godina povrijedio tom svojom izjavom? To bi predstavljalo iskrenu ispriku.
    Carola se za svoje izjave ispričala, Mans također, kao i Aram MP3 osobno Conchiti Wurst. Kod Jacquesa je to izostalo.

  8. Svevlad_Strahinja_Mihajlovic — 21. veljače 2017. u 15:58

    Splitski menadžer Ivan Bubalo ..a ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ..pa šta reći nego da Bubalo buba i gruva!

    Ne mislim da će Žak u emisiji uživo otpevati pesmu , nego da će HRT prirediti emisiju , gde će se porazgovati načelono o escu , kao i sa Žakom oko celg projekta za 2017 god., a na kraju će pustiti spot koji je pripremljen za EBU ( koji tamo mora da se nađe do 15 ili 18 marta) , eventualno pravi spot , ali mislim da se pravi spot nije ni planirao napraviti do objave pesme ( a to je za koji dan) ….ipak suviše krtako vreme za pravi spot.
    Takođe ne verujem da će pesma biti objavljena na način kao Ninina prošle godine. Ono stvarno nije imalo smisla.

  9. magix — 21. veljače 2017. u 15:45

    Taj Bubalo umislio da je netko i nešto.U zadnje vrijeme stalno piše neka mišljenja za koja nikoga nije briga…

  10. Agent — 21. veljače 2017. u 15:34

    SPLITSKI menadžer Ivan Bubalo razbjesnio se zbog informacije da će Jacques Houdek predstavljati Hrvatsku na Eurosongu pa je svoje mišljenje o tome podijelio na Facebooku.

    "Otkad znam Eurovizija je bila takmičenje pjesama… Lobi na HTV-u najprije je isturio izvođača (ima razloga… money), a sad najavljuju i pismu (koju nije nitko čuo). Ovako se ne bi smila ponašat ni privatna, a kamoli nacionalna televizija. A kako ih titulirat nego LOPOVI I PREVARANTI!!!", napisao je ljutiti Bubalo na svom Facebook profilu.

  11. Tristan — 21. veljače 2017. u 15:34

    Sad će maltretirat ljude svaki dan objavama po fejsu dok nee izađe pjesma! Nadam se da je snimljen i spot odma i da se neće snimat u 4 misec! To bi bia isto dokaz da se ESC-u pristupa ozbilnije. I očekujem neki TV show di će pismu izvest live. 😉

  12. Svevlad_Strahinja_Mihajlovic — 21. veljače 2017. u 15:34

    Na sve što je do sada rečeno , ja nekako ne vidim da je to neki up tempo – dens bit… jer ne mogu da spojim u glavi operske bravure koje će Žak da izvodi sa klasičnim densom bitom ..

    Očekujem pre svega evrovizičnu pesmu u maniru " himnična" koja je u sonovi atipična i hiper energična balada , od sporijeg ritma do nekog midle nivoa. Dakle ne verujem da će da gruva dens i pale i gase reflektori ko u diskoteci uz ovu pesmu .. To naprosto nije spojivo sa onim što je najavljeno.

    Vidim da neki po forumima generalno očekju pesmu skoro u maniru Bojane Stamenov .. kao polako , smireno , pa onda navodno neki ultra evrovizični dens bit …gde bi tu mogao da se uglavi i žanr ozbiljne muzike .. prosto ne vidim .. zato i mislim da to nije to . Zapravo mislim da pesma neće biti ni malo slična sa bilo čim što ste imali priliku do sada da čujete od Žaka.

    Takođe Žak je naveo da će njegov kostim biti simultano kao dva različita ..pola je odeven kao pop pevač , pola kao pevač ozbiljne muzike… I to je sad već vrlo lako zamislivo , jedino ne znamo da li će ta razlika da bude doslovno vidljiva sa afansa ili je razlika u dve strane sa anfasa jedno , a straga drugo … U svakom slučaju kostim će biti unikatan i poseban i zapažajan … koliko će to biti skladno i prikladno zavvisi od kretivnosti dizajna i materijala. Ako bude nešto napadno , može da liči i na " klovna" ako bude nešto estetski stilizovano ( u šta verujem) biće to vrlo intersantna pojava.

  13. Svevlad_Strahinja_Mihajlovic — 21. veljače 2017. u 15:27

    Svima koji su koristili moj nikname u svojim postovima , izrazivši generalno saglasnot sa mojim stavom , mogu reći da nisam iznenađen , ali mi je drago što po tom osnovu većina vas razmišljate kao i ja,..kao i većina uljudnog sveta , kome nečiji stav i svetonazor o seksualnim afinitetima generalno nije spojiv sa evrovizijskim takmičenjem.

    @nikolavd Dalmatinac..dobro ti nama došao na forum!

  14. magix — 21. veljače 2017. u 15:23

    Kome se da čekat tjedan dana…

  15. Bgrc — 21. veljače 2017. u 12:17

    Pjesma izlazi za nesto vise od tjedan dana

  16. Babe — 21. veljače 2017. u 12:03

    (Ako pobijedimo (a znamo da nećemo) slogan bi slj godine mogao biti #beMyFriend XD hahaa, šala mala )
    Podržavam Jaquesa. Trebao je on ići već 2011, al' dobro. Nadam se da će ove godine HRT uložiti truda i novca u nastup ali sumnjam jer to je ipak HRT :/

  17. ESC Mario — 21. veljače 2017. u 11:46

    Ajmo Jacques!!! Ja mislim da ćemo ove godine biti dobri, Jacques je definitivno najbolji muški vokal u Hrvatskoj

  18. Roki — 21. veljače 2017. u 10:12

    Ok, ajde ..toliko se trudio..i nek ide. Valjda je sav taj cirkus dobro proučio da će se uspijeti dobro plasirati. No, gdje i koga treba uhvatiti…da se pokrene Dora i to po onom sistemu da svaka županija glasa kao na eurosongu.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?