Vraća li se Danska u finale nakon dvije godine? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Vraća li se Danska u finale nakon dvije godine?

  4 min za čitanje   8 komentara

Danska je zadnji puta bila u finalu Eurosonga 2014. godine kada su bili i domaćini nakon pobjede Emmelie De Forest u Malmöu godinu ranije. Od tada su dvije grupe, Anti Social Media i  Lighthouse X nanizale dva ispadanja u polufinalima osvajajući redom 13. i 17. mjesto u svojim polufinalima. Hoće li Danci prekinuti taj negativan niz ove godine ili se on nastavlja?

Ida Una – One

Pjesma rasplesanog karaktera sa world peace tematikom. Refren me odmah podsjetio na slogan Eurosonga u Malmöu (sjećaju li se Danci možda boljih vremena?). Pjesma koja obećaje puno, a donosi malo, ali nije toliko loša da ju ne mogu uopće zamisliti na Eurosongu.

Thomas Ring – Vesterbro

Pobjednik treće sezone danskog X Factora nam donosi pjesmu o.. četvrti Kopenhagena? Pjesma je, kao i prethodna, pravi prikaz koliko su Chainsmokersi popularni i utjecajni trenutno u Europi (bok Estonija). Treba pričekati nastup, ali ne obećava puno po priloženome.

Rikke Gunner – Color my world

Ima nešto sirovo u ovoj pjesmi što me privlači. Vjerojatno bubnjevi koji se pojavljuju u refrenu i jako pojačavaju dojam istog. Dobro da instrumental nije obogaćen frulom, jer cijela kompozicija pomalo nalikuje na Only teardrops. Sa slabijom melodijom naravno.

Anja – Where I am

Nesumnjivo je da će prošlogodišnja drugoplasirana Anja Nissen pružiti iznimnu vokalnu interpretaciju, ali se bojim da će biti jednako nekarizmatična i umjetna kao i prošle godine u live izvedbi. Pjesma je zaboravljiva i jedino zašto bi mogla pobijediti je prethodno spomenuti vokal i stara slava, a od nje se ne živi, što bi Danci trebali polako shvaćati nakon posljednje dvije godine ispadanja u polufinalima.

Calling Mercury – Big little lies

Cheesy uspavanku nam donosi novi muški dvojac. Dosadnjikava, radio-friendly, ali ne i eurovizična stvar.

Anthony: Smoke in my eyes

Muški dio dua Anthony&Jasmin koji je pobijedio u sedmoj sezoni danskog X Factora donosi nam retro stvar za koju se ne bih sasvim bunio da ju slušam ponovno na Eurosongu. Simpatična pjesma koja bi se mogla, uz dovoljnu karizmu izvođača i dobar scenski nastup, popesti stepenicu više od očekivanog.

René Machon – Warriors

Povratnik iz 2015. nam donosi još jednu pjesmu sa ispranim pop-dropom u pokušaju da dočara himnični refren. Loše i bljedunjavo, ne očekujem da ga live izvedba može spasiti.

Sara Vidoo – Northen lights

Živuća lutka koja je oduševila UK na njihovom X Factoru dolazi u pohod na DMGP. Pjevačke sposobnosti ima, nastup će najvjerojatnije biti over-the-top, što možda i poboljša ovu inače pomalo blijedu pjesmu.

Jeanette Bonde – Hurricane

Blijedo, repetitivno, već viđeno. Ukoliko Hurricane bude izabran, Dancima ne gine još jedna godina bez finala.

Johanna Beijbom – A.S.A.P.

Madonna je zvala i traži svoje pjesmu nazad. Ovo je pop ranih 2000-ih, što je kontrastno gotovo svemu u ovom predizboru i prednost joj je što brzo ulazi u uho. Malo nostalgije nikada ne škodi, ali ne znam bi li dobro prošla na Eurosongu.

Zaključak

Dakle, vraća li se Danska u finale Eurosonga nakon 2 godine? Nakon svega preslušanog, moje skromno mišljenje je da imaju vrlo male šanse. Teško mi je povjerovati da su od rekordnog broja od 1115  pjesama, upravo ovih 10 bile najbolje. Predizbor vrvi sličnim pjesmama i zapravo ne znam koga bih izdvojio osim eventualno Saru Vidoo jer je vrlo reprezentativna osobnost, i Anthonya jer imam velike nade u njegov scenski nastup. Žao mi da je država, koja po mojem mišljenju ima jednu od najboljih pobjedničkih pjesama na Eurosongu u 21. stoljeću, u proteklim godinama toliko srozala kvalitetu pjesama na svojem predizboru. Finale DMGP-a održat će se u subotu 25. veljače.

anketa 596

Tko će predstavljati Dansku na Eurosongu 2017.?

Ukupno glasova: 153

  • Sada Vidoo – Northern Lights [47 / 31%]
  • Anja Nissen – Where I Am [28 / 18%]
  • Ida Una – One [20 / 13%]
  • Rikke Skytte – Color My World [17 / 11%]
  • Thomas Ring – Vesterbro [16 / 10%]
  • Johanna Beijbom – A.S.A.P. [11 / 7%]
  • Jeanette Bonde – Hurricane [7 / 5%]
  • Anthony – Smoke In My Eyes [4 / 3%]
  • Calling Mercury – Big Little Lies [2 / 1%]
  • René Machon – Warriors [1 / 1%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava8

  1. Diavolo — 25. veljače 2017. u 01:14

    jako loše…a pošto netko mora otići u Kijev….volio bih da to u prvu ruku bude Ida Una – One ili
    Thomas Ring – Vesterbro

  2. Svevlad_Strahinja_Mihajlovic — 24. veljače 2017. u 23:14

    Tako je Danska se ponovo vraća …ali u rupu gde je i bila dve godine. .

  3. Tristan — 24. veljače 2017. u 22:01

    Da, ali samo ako izaberu Sadu Vidoo – Nortehrn Lights.. Odlična pisma, a sad sve ovisi o nastupu. :))

  4. IVANN — 24. veljače 2017. u 21:47

    Ništa se nemože zaključiti o pjesmi Anje Nissen jer jedino njene pjesme nema CIJELE puštene na yt i mislim da imaju dobar razlog – ovaj sažetak od 30 sec na yt obečava i to itekako…
    Znači za Dance je ovo loše, ali imaju šanse za finale. Moje favoritkivnje su Sara Vidoo i Anja Nissen, a već dalekoo iza njih dvije su mi Anthony i Thomas.
    P.S. Meni se Only Teardrops nije nikada sviđala…

  5. Agent — 24. veljače 2017. u 21:40

    onda mi je sa bježanjem bolja

  6. Sasha — 24. veljače 2017. u 21:39

    @atase1 meni je suza bila solidna. Ništa nije gore od Bežim prestrašena iz 2011.

  7. Agent — 24. veljače 2017. u 21:19

    samo suza je jedna od najgorih pobjednica ikad

  8. Sasha — 24. veljače 2017. u 21:16

    NE.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?