Ekskluzivno: Poslušajte instrumental pjesme "My Friend" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Ekskluzivno: Poslušajte instrumental pjesme “My Friend”

  2 min za čitanje   118 komentara

Od jučerašnjeg dana Vaša omiljena eurovizijska destinacija obećaje veliko iznenađenje za sve koji prate naš sajt. Sada Vam napokon poklanjamo iznenađenje, a riječ je o – instrumentalu pjesme My Friend s kojom će Jacques Houdek predstavljati Hrvatsku na Eurosongu 2017.!

– Čarobna igra dvaju gudačkih instrumenata, koja svoj vrhunac doživljava u intermezzu koji je zaintrigirao javnost u isječku koji smo prethodno objavili, zapravo opisuje glazbenu temu ove pjesme koja slavi život, ljubav i prijateljstvo. Naši su vrhunski glazbenici, Antun Stašić na violini i Neven Šverko na violončelu, svojom virtuoznom izvedbom uspjeli dočarati poruku pjesme i viziju koju smo kolege Siniša Reljić, Tony Malm i ja imali pišući glazbu pa slušatelj to može doživjeti i u ovome sjajnom instrumentalu ne čuvši ni stiha. Melodijom nas vodi kroz životne uspone i padove kroz koje svi prolazimo unatoč različitosti. Život je čudo i život pobjeđuje kao što kaže i jedan od najdražih mi stihova u pjesmi! – ističe Jacques Houdek.

Da je zanimanje za pjesmu My friend iznimno veliko, potvrđuje i činjenica da je objavljeni videoisječak pjesme prošloga vikenda bio najgledaniji na Youtubeu te je svrstan u elitnu kategoriju kao broj jedan među videoisječcima s više od 50 000 prikaza nakon prvoga dana prikazivanja.

– Iznimno mi je drago da obožavatelji imaju priliku čuti prelijepi instrumental pjesme kao uvod u premijeru My Friend. Nastavak je to divne suradnje našeg predstavnika s fanovima i uvjeren sam kako će pjesma itekako osvojiti i oduševiti sve koji će u svibnju pratiti Eurosong jer su ovaj instrumental, Jacquesov snažni vokal i sjajni scenski nastup, koji je u pripremi, jednostavno dobitna kombinacija! Ujedno zahvaljujem Hrvatskoj radioteleviziji te Jacquesu Houdeku i njegovom timu na profesionalnosti i susretljivosti u vođenju promocije naše pjesme za Eurosong – rekao je glavni urednik stranice Eurosong.hr Ivan Horvat.

Kako zvuči My Friend bez Jacquesovog vokala, poslušajte ispod:

Podsjećamo, službena premijera pjesme zakazana je za 2. ožujka u 14:00 sati.

Hrvatska 2017. – forum

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava118

  1. Sophomore — 1. ožujka 2017. u 20:28

    zar ja jedina mislim da ovo nije dobra pjesma i da opet nećemo dobro proći? čini mi se dosta staromodno kao da ju je pregazilo vrijeme. bit će pravo čudo ući u finale kao što piše na njegovom videu

  2. Sasha — 1. ožujka 2017. u 19:30

    @lukica da ima smisla. u pravu si.
    čovječe do koje mjere razrađena pjesma da je Žak sam išao nasnimit bacvokale….

  3. ⚡Flash⚡ — 1. ožujka 2017. u 16:01

    @sasha mislim da audio verzija ima backvokale ali da ih on sve sam pjeva pa ce zato na stageu imati 3 pomocnika?

  4. Cavill — 1. ožujka 2017. u 15:48

    @rossonero #LoveU2 😉

  5. Svevlad_Strahinja_Mihajlovic — 1. ožujka 2017. u 15:30

    @benjo

    da da… 🙂
    molim zaštiti svoje autorsko pravo 🙂

  6. Sasha — 1. ožujka 2017. u 14:32

    Ja sam pogledao intervju. Stiče se jak dojam da ništa ne prepuštaju slučaju i da se sve radi promišljeno.
    Audio verzija pjesme je bez backvokala jer je u kontroliranim uvjetima pa Jacquesov glas dolazi do maksimalnog izražaja, a za live nastup će to sve još podebljati s 3 vrsna backvokala. Koliko sam shvatio…

  7. Benjo — 1. ožujka 2017. u 14:27

    @lukica Hvala puno! Joj ko ce docekat do sutraaaa 🙂

  8. ⚡Flash⚡ — 1. ožujka 2017. u 14:15

    @benjo Potvrdio je da je pjesma na engleskom i talijansko, te da to nije zato sto mrzi hrvatski nego zato sto 90% zemalja pjesva na engleskom i time naz dize barem 10 mjesta vise, također talijanski je jezik glazbe i napomenuo je kako ce nam biti sutra logicno zasto je odabrao upravo taj jezik. Rekao je da se danas dovršava neki neobicno novi lyrics video, da se planira snimanje spota za 2 tjedna i da ce raditi i remix same pjesme, te da ce do natjecanja svaki tjedan izbaciti nesto novo i "potpirivati" vatru s necime novim. Također je rekao da imamo mali tim, mali budžet, i da smo mala zemlja ali da su jako kreativni i svi daju sve od sebe. Ugl cini se da planira ozbiljno konkuritrati i da svemu pristupa jako promisljeno. Na sceni ce biti 3 backvokala jer su mu potrebna za harmoniju, u audio verziji koja ce sutra izaci je sve sam snimio, te ce na sceni biti jos 2 instrumentalista (ne ljudi koji su snimali instrumental koliko sam skuzio).

  9. Benjo — 1. ožujka 2017. u 13:45

    @svevladstrahinja drago mi je da je izraz popera pustio korjenje na ovom forumu 😛
    @lukica javi sto kaze Jacques u intervjuu. Nemam gdje pogledat 🙂

  10. ⚡Flash⚡ — 1. ožujka 2017. u 13:29

    Ovo je danas, za one koje bi zeljeli pogledati 😀
    NE PROPUSTITE!
    HTV4, Studio 4, 13:32h 🙂
    Gost: JACQUES HOUDEK

  11. Svevlad_Strahinja_Mihajlovic — 1. ožujka 2017. u 13:14

    Sutra slušamo pop – operu … ili ti POPERU ! 🙂

  12. Svevlad_Strahinja_Mihajlovic — 1. ožujka 2017. u 13:13

    @sasha
    "Misilim Žak je u Švedskoj i od svih zanimljivh stvari oko tima, snimanja pjesme, on na Fejs stavi fotku kutije švedskih krafni…."
    https://giphy.com/gifs/lifetimetv-omg-lifetime-26BGz11VG4IabV4pW/fullscreen

  13. Sasha — 1. ožujka 2017. u 12:33

    Volim neparne brojeve: 111

    Misilim Žak je u Švedskoj i od svih zanimljivh stvari oko tima, snimanja pjesme, on na Fejs stavi fotku kutije švedskih krafni….
    Što sam drugo mogao očekivat od njega…..

  14. ⚡Flash⚡ — 1. ožujka 2017. u 11:36

    Evo da bude parni 110 komentar ?
    Mogao bi Žak danas izbaciti tekst pjesme to bi bilo cool, vec kad idemo postupno, ime, teaser, instrumental, tekst pa sutra pjesma ?

  15. Edo — 1. ožujka 2017. u 11:03

    Ma bravo! Ako iko odvede Hrvatsku u top 5 onda bi to mogao ovaj vrsni poznavalac svog zanata, bravo Zak. Sad mi je posebno zao sto Bosna ove godine ne moze glasati, jer Hrvatska bi dobila 12 ili 10 poena 100% od Bosne! Ali i bez tih poena, Hrvatska ce vjerovatno biti u top 10 a ja bih je volio vidjeti u top 5 jer Zak to zasluzuje sa ovakvom pjesmom. A jest mi drago, pa gdje je sad ona visoka vitka Daria K. koja je one godine zeznula stvar sa onom smijesnom pjesmom, a da je Zak otisao te godine sa Stotinama godinama pokosio bi tamo cojk! Kako god, sretno Hrvatska u maju. Veliki pozdrav od Bosanaca i Hercegovaca!

  16. Lujka s ukusom — 1. ožujka 2017. u 09:59

    http://i.imgur.com/WOnkU2Z.gif
    Evo i ja sam se napokon pridružio ovoj stranici. Meni se instrumental sviđa i jedva čekam ćuti pjesmu sutra.

  17. Vaclav — 1. ožujka 2017. u 08:15

    Meni ovo zvuči dobro, ali ništa spektakularno. Zato s nestrpljenjem očekujem sutrašnju objavu kompletne pjesme, vjerujem da će uz Žakov vokal zvučati puno bolje.
    Vidi se kako je Žak pomno razradio marketinšku strategiju svojeg ovogodišnjeg nastupa. Prvo pusti djelić instrumentala, pa onda cijeli instrumental prije nego otkrije konačnu pjesmu te time postupno pojačava napetost i iščekivanje kod fanova.

  18. Matt — 1. ožujka 2017. u 01:20

    Mogli bi dobro proći kod žirija 🙂

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?