"Perfect Life" je plagijat? Što kaže Aleksandra Kovač? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

“Perfect Life” je plagijat? Što kaže Aleksandra Kovač?

  2 min za čitanje   9 komentara

Kao netko tko je 25 godina u pop glazbi, znam koliko je lako biti sličan nekoj pjesmi, ali ovo nije slično, već isto. Tako je poznata srpska pjevačica, skladateljica i producentica, Aleksandra Kovač, prokomentirala sličnost pjesme Perfect Life koja će na ovogodišnjem Eurosongu predstavljati Njemačku i jedne od svojih pjesama.

Ona, naime, tvrdi kako su autori pjesme kojom će Isabella Levine Lueen u Kijevu predstaviti Njemačku praktično plagirali glazbu iz naslovne pjesme za film Young and Wild koju je skladala upravo Aleksandra, i za to nudi dokaze u vidu usporednog videa kojeg je napravio redatelj filma Felix Maxim Eller. 

https://www.youtube.com/watch?v=lGE_g2JXwh0

Iako je situacija jasna, Aleksandra za medije u Srbiji kaže kako neće tražiti financijsku niti moralnu zadovoljštinu od njemačkih autora i producenata. Plagijat je, naime, danas teško dokazati, a pored nekadašnjeg pravila o četiri zajednička takta, danas se traže i uvjeti dostupnosti pjesme, te tzv. “indigo” prepisivanja pjesama po kome su pjesme gotovo identične. Prema njenim riječima ne bi željela da Isabellina pjesma bude diskvalificirana sa Eurosonga, a konačni odluku, umjesto sudovima, ipak prepušta publici.

– Ovo je još jedna u nizu pjesama koje sam napisala, pa eto..Neka ide. – izjavila je Aleksandra Kovač za story.rs.

 

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava9

  1. Anonimno — 5. ožujka 2017. u 15:27

    Pa i Žak je plagirao Let It Go i svi šute jer znaju da će bit dno…..

  2. Agent — 5. ožujka 2017. u 15:22

    ok, SRB i DE si ove godine neće izmjeniti bodove

    next

  3. Svizac — 5. ožujka 2017. u 14:18

    Ne kuzim cemu toliko prasine oko ovog isfuranog pjesmuljka.
    Zak ju pojede za dorucak svojim glasom. Uostalom, pjesma mi se svakim slusanjem sve vise svida, steta sto ce ju ljudi ako prodemo u finale cuti samo dvaput.

  4. marelko — 5. ožujka 2017. u 12:43

    Kazu sto nije na youtubu nije se ni dogodilo.. a na youtubu je pjesma od Aleksandre Kovac stavljena prije nekoliko dana i skoro mjesec dana kasnije odkad je Levine objavila pjesmu. Iskreno ne mogu nigdje tu pjesmu pronac a da je objavljrna ranije,nigdje na netu.. Tako da draga moja prije te ima pravo Levine tuziti za plagijat nego ti nju, kasnije ti je objavljena ta navodna pjesma. Uostalom ta Levine je nebitna, ionako ce bit medu zadnjima.

  5. endlessly — 5. ožujka 2017. u 11:18

    Definitivno ima pravo. Ma svejedno nece se Njemacka proslaviti ove godine. Ako ne budu medju zadnjih 5 nek budu sretni.

  6. Agent — 5. ožujka 2017. u 10:10

    svaki put kad vidim DE naslov, svaki put se sjetim ove serije koju je emitirao RTL:

    https://www.youtube.com/watch?v=zOnQOhROJvs

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?