Litva odabrala: Fusedmarc ide u Kijev – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Litva odabrala: Fusedmarc ide u Kijev

  2 min za čitanje   22 komentara

Nakon dva mjeseca, 9 emisija i večerašnjeg trosatnog šoua, Litavci su napokon odabrali da će ih u Kijevu predstavljati Fusedmarc sa pjesmom Rain of revolution. O pobjedniku su odlučili publika i žiri u omjeru 50:50, dok su u slučaju jednakog broja glasova, prednost imali glasovi žiria. Kao interval act nastupili su, među ostalima, prošlogodišnji litavski predstavnik Donny Montell sa svojim novim singleom Screw Me Up i moldavski predstavnici na ovogodišnjem Eurosongu Sunstroke Project. 

Kako je teklo glasovanje?

Pjevač Pjesma Bodovi (žiri) Bodovi (publika) Ukupno
Fusedmarc Rain of Revolution 12 12 24
Aiste Pilvelyte I’m Like a Wolf 8 10 18
Kotryna Juodzevičiute Love Shadow 10 7 17
Lolita Zero Get Frighten 4 8 12
Gabrielius Vagelis Feel Myself Free 7 4 11
Greta Zazza Like I Love You 6 5 11
Paula Let U Go 5 6 11

Na dan finala Litavci su ponovno odlučili zakomplicirati stvari te su uveli novi model glasanja. U glasanje je publike unesen maksimalan broj od 10 glasova po broju telefona pozivatelja, da bi se spriječilo falsificiranje glasova, dok su za žiri pripremili posebnu komplikaciju. Dvanaesteročlani žiri, koji se sastojao od mješavine nacionalnih i internacionalnih eksperata je dao svaki svoje ocjene, međutim svaki izvođač je nakon prezentiranja glasova publike nasumično izvlačio papire s ocjenama jednog člana žirija, dakle, od dvanaest računali su se glasovi samo od 7 članova žirija. U litavskoj nacionalnoj televiziji LRT kažu da je ovaj komplicirani sistem uveo zato da bi samo glasanje bilo napetije i transparentnije. Je li im pomoglo u odabiru, i hoće li Litavci ponoviti prošlogodišnji uspjeh ulaska u finale, saznat ćemo 11. svibnja.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava22

  1. Den Vilda — 13. ožujka 2017. u 13:03

    Edo,
    u pravu si…hahaha….Toliki je kaos u pjesmi da jednostavno i ne stigneš detektirati što sve ne štima. Ko tajfun…

  2. Edo — 13. ožujka 2017. u 08:45

    @ivancavarswe
    Znaci, komentar ti je vrh! Evo nasmijao si me covjece pa ne mogu prestati se smijati… kako rece:"…sve se raskupusa u tisuću dijelova pa ko sta ulovi ulovi….Pa za ovo bi mogli jedino glasat pacijenti koji leže na psihijatriji…doduše nemali je takav broj,.." hahahahhaha… ali u sta se Eurosong pretvara, ne bi me iznenadilo da i ovo gledamo u finalu 🙂
    Ja u ovu zensku gledam i slusam je dok pjeva i vidim i cujem ne da nesto nije u redu, ali od tolikog haosa ne uspijevam da otkrijem tacno sta najvise nije u redu, a ne da mi se da je slusam nekoliko puta pa da otkrivam sta ne stima 🙂

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?