Prvi pogled na kladionice: Italija bez konkurencije? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Prvi pogled na kladionice: Italija bez konkurencije?

  3 min za čitanje   33 komentara

Danas je istekao službeni rok EBU-a za objavu pjesama sudionica Eurosonga 2017., a sve zemlje (izuzmemo li Armeniju) su otkrile svoje adute za natjecanje u Kijevu. U moru različitih izvođača, žanrova i pjesama, krije se i naš novi pobjednik, a tko će to biti odlučit će publika diljem Europe i nacionalni žiriji. Međutim, ono što privlači pozornost obožavatelja ovog natjecanja svakako su eurovizijske kladionice koje će i ove godine biti jedan od važnih elemenata u prognozama konačnih rezultata. Zato je zanimljivo danas, na početku velike utrke čiji je cilj trofej pobjednika Eurosonga, vidjeti kakvo je stanje na europskim kladionicama.

Italija bez konkurencije

Otkako je pobijedio na ovogodišnjem San Remu i time dobio čast da Italiju predstavlja u Kijevu, Francesco Gabbani je vladar kladionica. Vrlo stabilni koeficijenti koji odolijevaju promjenama već tjednima, čini se, govore kako bi Eurosong 2017. mogao ići u samo jednom pravcu. Na drugom mjestu je Belgijanka Blanche čiji su koeficijenti strelovito pali čim je pjesma City of Lights ugledala svjetlo dana. Među pet zemalja sa najvećim šansama za trijumf su, sad već tradicionalno, i Švedska, pomalo iznenađujuće Portugal koji drži četvrto mjesto, te još jedan gotovo stalni miljenik kladionica – Australija.

Predstavnici zemalja regije uglavnom na sredini ljestvice

Kad govorimo o predstavnicima zemalja Bivše Jugoslavije, u ovom trenutku kladionice najviše vjeruju Tijani Bogićević, ovogodišnjoj uzdanici Srbije, koja je trenutno na 13. mjestu. Makedonki Jani Burčeskoj kladionice trenutno predviđaju solidno 16. mjesto. Jacques Houdek koji će sa skladbom My Friend predstavljati Hrvatsku trenutno zauzima 26. mjesto u poretku kladionica. Predstavnici Crne Gore i Slovenije, s druge strane, i nisu baš pridobili povjerenje kladionica. Tako je Slavko Kalezić, crnogorski predstavnik, na 40. mjestu, dok je Slovenac Omar Naber na posljednjem 43. mjestu. Pored Omara i Slavka, među posljednjeplasiranim zemljama po procjenama kladionica nalaze se još San Marino, Španjolska i Moldova.

Koliko vjerovati kladionicama ?

Iako je diskusija o tome koliko su kladionice relevantne za bilo šta uvijek vrlo živa, ono s čim će se složiti većina onih koji malo bolje i pažljivije prate ovu temu je svakako to da trenutno stanje predstavlja tek grube konture. Pravu sliku o favoritima i autsajederima, barem što se kladionica tiče, dobit ćemo tek nakon što svi izvođači odrade barem po jednu probu na eurovizijskoj pozornici.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava33

  1. Agent — 18. ožujka 2017. u 16:14

    Na listi najvećih favorita na Eurosongu prvo mjesto uvjerljivo drži Talijan Francesco Gabbani, a druga je Belgijka Blanche

    Premda se domaća glazbena struka uglavnom iznimno povoljno izjasnila o našoj ovogodišnjoj eurovizijskoj predstavnici, pjesmi “My friend” i autoru i interpretatoru Jacquesu Houdeku, to mišljenje, očito je uvidom u poredak na eurovizijskim kladionicama, ne dijeli i ostatak svijeta.

    Jacques se, naime, na kladionicama koje predviđaju poredak izvođača i skladbi na svibanjskom Eurosongu koji će se održati u Kijevu nalazi na trideset i četvrtoj poziciji, a prema kladioničarskim predviđanjima ishoda polufinala Hrvatska neće vidjeti eurovizijsko finale.

    Inače, prvo mjesto na kladionicama suvereno drži talijanski predstavnik Francesco Gabbani. Druga je Blanche iz Belgije, a slijede Švedska, Bugarska i Portugal, dok se na sedmom mjestu trenutno nalazi srpska predstavnica Tijana Bogičević. Makedonka Jana Burčeska zauzela je dvadeseto mjesto, a Slavku Kaleziću iz Crne Gore, koji je svojim nastupom u videospotu pojedince podsjetio na eurovizijsku pobjednicu Conchitu Wurst, provokacija očito nije pomogla jer se nalazi na trideset i osmom mjestu. Gori od njega je Slovenac Omar Naber koji se nalazi na posljednjem mjestu kladionica.

  2. Punktelos durch die Nacht — 16. ožujka 2017. u 15:10

    Alternativne činjenice s HRT-a:
    http://hrtprikazuje.hrt.hr/379226/my-friend-jacques-houdek-izvest-ce-u-dvjema-ulogama-i-na-dvama-jezicima-potpuno-samostalno
    "Videozapis pjesme, u samo tjedan dana nakon njezina predstavljanja, pregledan je više od milijun puta i stalno je u vrhu posjećenosti na Youtubeu."

  3. Luxy — 16. ožujka 2017. u 12:35

    TheTDChronicler ja isto imam osjecaj da rusija nece uc u finale, ne vjerujem d ace ukrajinci to dopustit, mozda nesto namjeste tko zna… msm uvijek se sve namjesta pa moze i esc, nez el se sjecate ali 2013. u Malmöu nijedna drzava iz ex-Yu nije prosla… ne vjerujem da je to slucajno

  4. Lujka s ukusom — 16. ožujka 2017. u 11:16

    Zbog nekog razloga imam osjećaj kao da će se u drugom polufinalu ovo dogoditi:

    19 Malta
    18 Rusija (možda)
    17 Litva
    16 Rumunjska
    15 Norveška
    14 Bugarska
    13 Nizozemska (nešto slično će se dogoditi kao i 2015. sa televotingom i žirijem)
    12 San Marino
    11 Bjelorusija (ne vidim ih u finalu :/ )
    ——————————————–
    10 Irska
    9 Austrija
    8 Švicarska
    7 Mađarska
    6 Estonija
    5 Hrvatska
    4 Izrael
    3 Srbija
    2 Danska
    1 Makedonija

  5. Luxy — 15. ožujka 2017. u 22:12

    ❤❤Zadar❤❤
    Moj grad, bio bih presretan da u Zd ikad bude eurosong ali cisto sumnjam jer je kapacitet Višnjika ja msm 9 000 sto je dosta malo i mislim da ne zadovoljava kriterije (mora biti barem 10 000 ako nisam u krivu)
    Ali bilo bi lijepo…. dosta bi para dobili

  6. ESCJopa — 15. ožujka 2017. u 16:26

    @svevladstrahinja

    lipi moj, u visnjiku se nece igrat ni europsko u rukometu dogodine a kamoli eurovizija

    eurovizija meze u zagreb ili split po kapacitetu i izgledu dvorane i to ti je to!
    dom sportova mi jadno izgleda, ko pionir u beogradu.
    a u srbiji vi lipo u novi sad da bude, kakav je spens?
    glupo je dva put u bg arenu ko da nema nijedan drugi prostor ni grad u srbiji… il nema?

  7. Sasha — 15. ožujka 2017. u 14:12

    @buba i onda ove subote Francesco kaže Milano. Dakle, zadnja informacija. A čisto sumnjam da su išli u rezervaciju dvorane već u ovoj fazi.

  8. Emilia Giacometti — 15. ožujka 2017. u 13:57

    Kao urednica ovdje nemam potrebu često pisati pod komentarima, ali ovaj put moram.
    @sasha, u krivu ste. Naime, još prije Eurosonga 2015. talijanski šef delegacije je za kolege u Italiji potvrdio da u slučaju pobjede, Eurosong će se organizirati u Torinu. Isti kolege (eurofestivalnews.com) su potvrdili da je RAI rezervirao "Palasport Olimpico" u slučaju Francescove pobjede u Kijevu. Case dismissed.

  9. Vaclav — 15. ožujka 2017. u 08:07

    Vrlo je moguće da bi domaćin Eurosonga bio Milano, već i zbog toga što su Talijani svoju druga dva najveća grada, Napulj i Rim, već ispucali kao domaćine ESC-a.

  10. Agent — 14. ožujka 2017. u 23:50

    tak je 1991 bio San Remo, pa se natjecanje održalo u Rimu

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?