Predstavljena remiksana inačica pjesme "My Friend" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Predstavljena remiksana inačica pjesme “My Friend”

  3 min za čitanje   18 komentara

Tjedan dana uoči odlaska Jacquesa Houdeka i njegova tima na natjecanje za pjesmu Eurovizije u ukrajinski glavni grad Kijev javnosti je predstavljena remiksana inačica pjesme My friend. Kreativni tim hrvatskoga eurovizijskoga predstavnika tako je u okviru ovogodišnjega projekta predstavio već četvrtu inačicu i videozapis pjesme kojom će Jacques pokušati osvojiti europski glazbeni tron. Nakon prošlotjedne objave akustičnoga izdanja pjesme i videospota u kojemu je protagonist na znakovnome jeziku iznio stihove i snažnu poruku koju pjesma šalje, na mrežnim stranicama Eurosong.hr danas je predstavljena i remiksana inačica pjesme, producentskoga dvojca Siniše Reljića i Tonyja Malma, u hrvatsko-švedskoj koprodukciji, koja će zasigurno osvojiti vrhove klupskih top-ljestvica. Videospot za remiksanu inačicu pjesme My Friend režirala je Katja Restović, redateljica kojoj je Jacques Houdek povjerio i režiju službenoga videospota te videozapisa koji prati akustičnu inačicu. Uz svoj tim Rose Art Katja Restović kreirala je zanimljiv, moderan i dinamičan spot u kojemu se pojavljuje Endi, hrvatska tinejdžerska zvijezda i plesač koji svojim umijećem osvaja najveće državne nagrade.

– Sudjelovati u snimanju videospota za Jacquesovu eurovizijsku pjesmu za mene je posebna čast i zahvalan sam Jacquesu i njegovu timu na prilici koju su mi pružili. Posebno sam ponosan na ulogu u službenom videospotu gdje se pojavljujem s preslatkim psićem Mayom, koji ima tri nožice. Tijekom snimanja spota došli smo do ideje da moj plesni dio iskoristimo za videospot koji će pratiti remiksanu inačicu. Jako mi se sviđa, daje posebnu dinamičnu dimenziju ovoj snažnoj pjesmi u koju sam zaljubljen od prvog slušanja. Prezadovoljan sam videospotom te zahvaljujem Katji i njezinu timu, a Jacquesu, koji je moj pjevački uzor i veliki prijatelj, te cijeloj delegaciji, želim svu sreću i osjećam da s ovakvom pjesmom i vrhunskim konceptom Jacques može pobijediti –  izjavio je Endi, student suvremenoga plesa na Akademiji dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu te osvajač prve nagrade na Državnome natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa.

– Producenti Siniša Reljić i Tony Malm, koji su i suautori pjesme, napravili su sjajan remiks. Želja nam je bila da uz instrumentalnu i akustičnu inačicu pjesma dobije i modernu klupsku dimenziju te vjerujem da će se posebno svidjeti mlađoj publici. Drago mi je što je Endi svojim izvanserijskim plesnim talentom sjajno dočarao atmosferu remiksa, i mislim da je sjajno što je taj dio povjeren vrhunskomu mladom plesaču koji to doživljava na poseban plesni način. Hvala još jednom cijeloj produkcijskoj ekipi koja je omogućila da hrvatski tim ove godine ima smisleno zaokružen koncept s čak četirima verzijama pjesme i četirima videospotovima, što će, siguran sam, nagraditi i eurovizijska publika – istaknuo je Jacques koji u Zagrebu odrađuje posljednje pripreme uoči odlaska u Kijev.

U sljedećim će danima javnosti biti predstavljeni i prateći vokali koji će na velikoj eurovizijskoj pozornici nastupiti sa Jacquesom Houdekom uz violinista Antuna Stašića i violončelista Emanuela Pavona.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava18

  1. Roki — 27. travnja 2017. u 16:58

    Pala vlada, pao žak

  2. endlessly — 25. travnja 2017. u 18:40

    Dear Lord, kako nepotrebno…

  3. Tim Burton — 25. travnja 2017. u 17:53

    Kako loše lol

  4. Ro — 25. travnja 2017. u 17:51

    E jbg nisam uspio ni minutu i pol odslušat , jako loše i nepotrebno

  5. Punktelos durch die Nacht — 25. travnja 2017. u 17:49

    Jedina svrha ovog remixa je reklamiranje tog Endija, ništa drugo.

  6. Zephyr — 25. travnja 2017. u 17:42

    Grozan remix, neslušljivo 🙁

  7. Diavolo — 25. travnja 2017. u 17:42

    @angelo96 ….pa dobro, ne bih rekao da je pola od toga kontroverzno…pogotovo ovo što je izbacio ''4-5'' verzija pjesama…nemam ja ništa protiv remix verzija bilo kakve pjesme… samo što si je ovo on nije smio dopustit…kako možeš pjesmu koja je disney balada i to s opernim glasom, ići raditi kao remix… to je ravno samoubojstvu (po meni) … jedino pravi maher bi znao od toga napraviti doboru pjesmu….al ja kad sam ovo slušao, bilo mi je muka…nema tu ničeg posebnog…iako se može čuti male razlike, ali brate, veliki dio je samo copy paste Jacquesovog vokala s originala na jednu novu instrumentalnu, i to jako lošu, ujednačenu matricu….

  8. Diavolo — 25. travnja 2017. u 16:42

    a i da ovaj remix svira u nekom klubu, mislim da bi direkt izašao van iz njega -.-

  9. Diavolo — 25. travnja 2017. u 16:41

    mislim da nas Jacques trolla… barem se nadam :/

  10. Rafael — 25. travnja 2017. u 16:39

    <3

  11. Diavolo — 25. travnja 2017. u 16:37

    loool… ovo mu nije bilo potrebno… ovo nema veze s vezom, jer ovaj tip pjesme jednostavno ne ide i ne bi smijela ići u neke remix verzije…. inače dosta slušam remixeve i općenito EDM, progressive house i tropical house…i mogu reći da je ovo jako jako loše… da je čak i Serhatov remix pejsme bolji od ovoga….jednostavno NEEEE HVALA…. da nije naša pjesma predstavnica, ne bi ju ni poslušao do kraja, već bi stisnuo X već nakon 10 sec. slušanja….Užas!

  12. Ro — 25. travnja 2017. u 16:02

    E sad još samo na kineskom

  13. Hirscher1 — 25. travnja 2017. u 15:11

    Naporan je postao. Završit ćemo ko Ira Losco. Slabo bi mi došlo kad bi je vidio na fejsu.

  14. Arctic Monkey — 25. travnja 2017. u 13:43

    Kao i 95% remiks verzija, bledo i nepotrebno. Više bih voleo da se Žak zaustavio na akustičnoj verziji jer to je ta pesma i ne treba je silovati i oblačiti u odelo koje joj ne stoji… Dečko u spotu još jednom odličan, ali opet ti bljeskovi i isprekidani kadrovi kao i prvi spot… :/

  15. BlueDevil — 25. travnja 2017. u 13:22

    Mislila sam da mi se neće sviđati ali mi se čak prije svidjela ova nego orginalna verzija. Stvarno mi je drago vidjeti hrvatskog predstavnika da se toliko trudi i nadam se da će to uroditi plodom.
    Ako će mu to iskakanje pomoći da dođe do finala onda neka samo iskače koliko hoće. ALi po meni ipak ne iskače toliko koliko su Ira i Barei. Po stranim portalima baš i ne vidim puno članaka o njemu. Naši najviše pišu ali to je razumljivo kad je to naš predstavnik.
    Baš me zanima tko će mu biti prateći vokali i kako će to sve izgledati. Al da je njegova pjesma drugačija od drugih je a sad koliko je to dobro ili loše ćemo vidjeti 11.05.

  16. Babe — 25. travnja 2017. u 13:05

    Ovo je već malčice previše 😀
    Iskače mi kao ona Ira i Barei prošle godine

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?