Kladionice nakon proba - ima li promjena (3)? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Kladionice nakon proba – ima li promjena (3)?

  3 min za čitanje   2 komentara

Jučer i danas su se održavale druge probe zemalja koje će nastupiti u prvom polufinalu 9. svibnja na Eurosongu u Kijevu, te prve probe šest direktnih finalista – Big 5 i domaćina Ukrajine. U sljedećim redovima saznat ćemo koliko su se stvari promijenile na kladionicama, tko je najveći dobitnik, a tko gubitnik u protekla dva dana.

Prvo polufinale

U sljedećoj tablici možemo promotriti razliku između deset polufinalista koji imaju najviše šanse za kvalifikaciju po kladioničarima prije i poslije proba. Svi podaci su uzeti sa oddschecker.com, 1. 5. svibnja.

Top10 prvog polufinala nakon prvih proba Top10 prvog polufinala nakon drugih proba Razlika (+/-/=)
Švedska Švedska  =
Armenija Armenija =
Grčka Azerbajdžan +3
Australija Portugal +1
Portugal Australija -1
Azerbajdžan Grčka -3
Moldova Finska +2
Belgija Moldova -1
Finska Cipar +1
Cipar Belgija -2

Za razliku od prije 4 dana, ovaj put se u prvom polufinalu događaju se neke promjene u predviđanju. I dok Švedska i Armenija i dalje ostaju netaknute na vrhu, a nitko novi nije ušao u krug 10 sretnih finalista, promjene su ipak vidljive. I dok su najveći gubitnici drugih proba Grčka i ponovno Belgija, na dobitku su FinskaAzerbajdžan, dvije pjesme s potpuno različitim tipovima nastupa. I dok Norma John igra na jednostavnost i atmosferičnost, avangardna DiHaj dokazuje da imati moćan glas nije jedini parametar za uspjeh na Eurosongu (iako bi sama Diana mogla malo poraditi na svojem vokalu), što pokazuje i činjenica da su iza nje smještene i neke samoprozvane dive neosporivo velikog glasa, ali bez umjetničkog izričaja i stava  poput Tamare Gachechiladze ili Lindite Halimi.

Finale

I dok Francesco Gabbani nakon izvrsno odrađene probe i dalje neprikosnoveno drži prvo mjesto po kladioničarima, ispod njega se događaju promjene. Portugal je, iako Salvadora još uvijek nema u Kijevu, zasjeo na drugu poziciju nakon današnje druge probe, potisnuvši tako Bugarsku na treće i Švedsku na četvrto mjesto. Valja napomenuti da Armeniji, koja je trenutno peta, koeficijenti stalno padaju, dok za netom prije spomenute dvije favorizirane države oni konstantno rastu. Od ostalih direktnih finalista, najveći rast na kladionicama imala je Lucie Jones  za Ujedinjeno Kraljevstvo, koja je sa osamnaestog nakon današnje prve probe skočila na četrnaesto mjesto, a najveći pad Francuskinja Alma, koja je pala sa osmog na dvanaesto mjesto. Vrijeme će pokazati jesu li ove promjene na kladionicama (ne)realne.

Na drugo polufinale ćemo se osvrnuti kada sve druge probe iz tog polufinala budu završile.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava2

  1. Afrodita's Island ❤❤❤❤ — 5. svibnja 2017. u 22:31

    Kristian will climb upppppppp <3 #teamKris

  2. Afrodita's Island ❤❤❤❤ — 5. svibnja 2017. u 22:30

    Kristian will climp upppppppp <3 #teamKris

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?