Portugal ima najbolju skladbu i nastup, Italiji nagrada novinara – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Portugal ima najbolju skladbu i nastup, Italiji nagrada novinara

  2 min za čitanje   24 komentara

Nekoliko sati pred početak velikog eurovizijskog finala dodjeljene su i tradicionalne “Marcel Bezençon” nagrade za najbolji nastup i najbolju skladbu ovogodišnjeg Eurosonga, te nagrada novinara.  Ako je sudeći po ovim priznanjima, ovo bi mogla biti vrlo uspješna večer za Portugal. Naime, skladba Amar Pelos Dois proglašena je za najbolju po izboru skladatelja svih pjesama koje se ove godine nadmeću za titulu najbolje u Kijevu. Nagradu je preuzela Salvadorova sestra i skladateljica ove pjesme, Luisa Sobral.

RTP

I u drugoj kategoriji, onoj za najbolji nastup, Portugalci su proglašeni najboljima, a odluku da je Sobralov nastup bio najimpresivniji donijeli su komentatori televizija koje prenose eurovizijska dešavanja iz Kijeva. Nagrada akreditiranih novinara za najbolju pjesmu otišla je u ruke predstavnika Italije, Francesca Gabbanija.

Podsjetimo, prošle godine nagradu novinara dobio je ruski predstavnik Sergey Lazarev, dok je pobjednica Eurosonga 2016., Jamala, imala najbolji nastup po izboru komentatora. Australka Dami Im koja je na kraju bila drugoplasirana imala je najbolju skladbu. Ovo priznanje za Portugal je još i veće kad znamo da se, prije ove godine, posljednji put situacija u kojoj jedna zemlja odnosi dvije Marcel Bezençon nagrade dogodila 2012., kad je Loreen, zanimljivo, također nagrađena za najbolju skladbu i najbolji nastup.

 

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava24

  1. Naomi — 14. svibnja 2017. u 00:58

    glasovi se mogu kupiti kod zirija …ali ne i kod publike 🙂

  2. BlueDevil — 14. svibnja 2017. u 00:39

    Samo ću reći sramota za žiri. Žalosno je njihovo glasanje. Po njima je žak bio 24/26 a kod publike 9/26.

  3. fromedly — 13. svibnja 2017. u 23:29

    Bravo Zak. ??? Znam da imaš najmanje 30 SMSova iz Rima. Moji prijatelji su oduševljeni, a ja ponosan na tebe. Svaka čast!!!

  4. Sasha — 13. svibnja 2017. u 22:36

    HRVATSKA TRENUTNO 5. NA KLADIONICAMA I SPUPŠTA SE NIŽE!
    https://www.oddschecker.com/tv/eurovision/winner

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?