S druge strane ekrana: Cipar – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

S druge strane ekrana: Cipar

  2 min za čitanje   9 komentara


ciparCIPAR

Plasman: 21. mjesto u finalu (68 bodova)


Bartol: Nikakvo nekoordinirano udaranje crtica po LED ekranu mi ne će odmaknuti misli o banalnosti ove pjesme i njezinog teksta. Ne dajem “ljutka” samo zbog trenutka oko 2:30 gdje LED pod ipak jako dobro osmišljen.

Ukupni dojam:neutralko

Bojan:  Ovo je bio jedan korektan nastup, ne nešto specijalan, ali prolazan. Nisam siguran da li je bio dostojan finala, ali se desilo.

Ukupni dojam:neutralko

Faruk: Iako je pjesma tanka k’o papir A4 formata, nastup definitivno nije bio. Jako zanimljivom pozadinom, grafikom i kadriranjem Ciprani su nadoknadili sve mane ove pjesme i uspjeli je „prodati“ europskoj publici i žiriju. Također, Hovig je, barem mene, iznenadio sasvim solidnom vokalnom interpretacijom ove pjesme.

Ukupni dojam:smjesko

Luna: Pa, ideja održavanja gravitacije se čini u skladu s pjesmom, ali Hovig je imao neke tonove koji su se mom uhu činili jako neugodnima. Plus, kopiranje dijelova nastupa Loïca Notteta i Sergeja Lazareva nije baš najbolja ideja originalnosti.

Ukupni dojam:neutralko

Marija: Kako bih zaboravila na iritantnost i dosadnost same pjesme Hovig je trebao imati stvarno spektakularan nastup koji bi me oduševio. Međutim, ova kopija belgijskog nastupa iz Beča nije ni zaslužila prolazak u finale, a kamoli nešto drugo, tako da je skroman konačan rezultat u finalu barem malo zadovoljio pravdu.

Ukupni dojam:ljutko

Tomislav: Iako je Hovig mogao otpjevati to i bolje, nastup je bio prilično iznenađujuć i kvalitetan. Zanimljiva je i dobra ova ideja s crtama na podu. Malo pozadina liči na onu belgijsku iz 2015

Ukupni dojam:smjesko


Zanimljivosti:

Iako je u svojem polufinalu bio čak peti, u finalu je Hovig završio tek na 21. mjestu. Za usporedbu, norveški predstavnik Jowst je također bio peti u svojem polufinalu, ali je završio na 10. mjestu u finalu.

Cipar već drugu godinu zaredom osvaja 21. mjesto u finalu. Prošle godine je to pošlo za rukom grupi Minus One

2015. je Hovig putem ciparskog Eurochallengea pokušao doći do Eurosonga s pjesmom Stone in a river. Sviđa li Vam se ova pjesma više od Gravity?

https://www.youtube.com/watch?v=B7-zjeq-CPU

anketa 714

Ocijenite ciparski nastup

Ukupno glasova: 78

  • Dobra je (4) [32 / 41%]
  • Ne sviđa mi se (2) [15 / 19%]
  • OK je (3) [14 / 18%]
  • Jako mi se sviđa (5) [10 / 13%]
  • Užasna je (1) [7 / 9%]

Sutra: Malta

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava9

  1. seky — 22. lipnja 2017. u 18:22

    Jedino što mi se u ovogodišnjoj Ciparskoj priči svidjelo je animacija kad je Hovig bio na podu … Kopiranje Loica, Sergeya i svačeg još me nije dojmilo. No, hajd vokalno nije bilo loše.
    2/5

  2. imperator — 12. lipnja 2017. u 12:35

    Ciprani su mogli barem malo biti inovativniji što se tiče pozadine.. pa da su barem promijenili crno-bijelu boju da ne 'liči baš toliko na Loita i Sergeya, ali ne.. morali su i tu malo ukrasti kao što su i od Humana 😀
    koreografija je bila i više nego solidna, a Hovig je vokalno odradio vrlo dobar posao.. subjektivni ja bi ga uvrstio oko 10. pozicije, no objektivni ja smatra da je 21.mjesto i više nego dovoljno
    3/5

  3. Tim Burton — 12. lipnja 2017. u 09:54

    Pjesma je super, nastup je odličan, plasman ok. Ništa ja tu ne bih dirao.

  4. Rita — 12. lipnja 2017. u 06:53

    @pabloncrnich nisam imala pojma, što svi govore da pjesma liči na Human. Tek nakon Eurosonga sam čula tu pjesmu i stvarno podsjeća

  5. Rita — 11. lipnja 2017. u 08:36

    Složila bih se s Farukom i Tomislavom. Meni je sve super, osim one pozadine od koje mi je mučno.

  6. SwedenEurovisionFan — 10. lipnja 2017. u 23:35

    Moj ovogodišnji guilty pleasure, nastup odličan, vokalno je bio dosta dobar i eto 🙂 Mislim da je zaslužio Top15, ali vjerojatno iz mene progovara malo i doza subjektivnosti 🙂

  7. Ro — 10. lipnja 2017. u 23:15

    Sudbina ove pjesme se znala mjesecima unaprijed , solidna pjesma za koju sam rekao da će proći uz pomoć Armenije i Grčke i naravno još ponešto bodova će dobiti sa strane zbog same pjesme i zanimljivog nastupa. U finalu pomalo zaboravljiva , Armenci i Grci opet ispoštovali 12-ke , na njegovu žalost dovoljno za 21. mjesto , ja sam na dan pf-a napisao da će bit 22. , nisam puno fulao xD , ali dosta predvidljivo , i zasluženo i finale , ali i donji dio desne tablice u finalu , ocjena 3

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?