S druge strane ekrana: Češka – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

S druge strane ekrana: Češka

  2 min za čitanje   10 komentara


 ČEŠKA

Plasman: 13. mjesto u polufinalu (83 boda)


Bartol: Predivna pjesma i glas, loša egzekucija na pozornici. Završila je točno tamo gdje je i trebala biti.

Ukupni dojam:neutralko

Bojan: Korektna vokalna interpretacija i dobre boje za pozadinu su korištene, ali uz sve to mi nikako nije išao prezentovani sajling. Svakako je moglo to malo bolje, te je s njom na pozornici mogao biti još neko.

Ukupni dojam:neutralko

Faruk: Nekako očekivano – ova pjesma je prošla poprilično neopaženo. Iako u njoj itekako ima što za čuti. Nažalost, Česi su se ponovno pouzdali u minimalizam, ali ovoga puta to jednostavno nije bila razina finala Eurosonga. Statično i dosadnjikavo.

Ukupni dojam:neutralko

Luna: Za razliku od prošle godine, ove godine Česi nisu dobro smislili nastup. Štoviše, ovo je bilo dosadnjikavo. Iako, moram pohvaliti Martinu i njezinu boju glasa.

Ukupni dojam:neutralko

Marija: Iako i dalje stojim kod mišljenja da je pjesma savršena za uspavljivanje, ovaj klasičan, elegantan i profinjen nastup nakon svega i svačega bio je pravi odmor za oči. Jedan od nastupa koji me ugodno iznenadio.

Ukupni dojam:smjesko

Tomislav: Iako je Martinin glas jednostavno savršen, mislim da se trebalo poraditi na izvedbi i odjeći. Recimo da je bio jedan malo decentniji nastup s bendom bez ovih gluposti iza i s malo unifomrnijom haljinom mislim da bi i rezultat bio bolji.

Ukupni dojam:neutralko


Zanimljivosti:

Češka ponovno nije briljirala kod publike. U polufinalu je ovaj nastup dobio samo 2 boda, i to iz Portugala, zemlje iz koje je također došlo i jedinih 12 bodova od žirija za Martinu.

Martina je etablirana jazz pjevačica u svojoj zemlji. Poslušajte njezin duet sa Štěpánom Janoušekom.

Martina je velika obožavateljica ovogodišnjeg pobjednica Salvadora Sobrala, te mu pružila podršku i na samu finalnu noć svojim Instagram postom.

https://www.instagram.com/p/BUCSkP1B62S/?taken-by=martinabartamusic

anketa 716

Ocijenite nastup Češke

Ukupno glasova: 85

  • OK je (3) [25 / 29%]
  • Ne sviđa mi se (2) [22 / 26%]
  • Dobra je (4) [19 / 22%]
  • Jako mi se sviđa (5) [12 / 14%]
  • Užasna je (1) [7 / 8%]

Sutra: Grčka

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava10

  1. seky — 22. lipnja 2017. u 18:18

    Kao što je Marija rekla … 3 minute za odmor očiju od svačega užasnog. Vokalna fantazija sa minimalizmom mi se svidjela, ali žao mi je što ću reći da je ovo prekvalitetno za eurosong. Iako nisu prošli, smatram da su i dalje na sjajnom eurovizijskom putu… A prolazak Grčke i Cipra ću shvatiti osobno.
    4/5

  2. Tim Burton — 14. lipnja 2017. u 09:40

    Ovdje je sve bilo meh, osim njenog ovog šta god da nosi (btw nema veze sa moldavskom haljinom prošle godine osim što šljašti). Iako je pjesma ok, zasluženo ispadanje.

  3. Rita — 13. lipnja 2017. u 15:19

    Da

  4. Bulbasaur — 13. lipnja 2017. u 13:45

    Jel vas odjeća podsjeća na Moldaviju 2016. ?

  5. imperator — 12. lipnja 2017. u 21:12

    Ova pjesma je jednostavno dosadna da sam jedva izdržao ove 3 minute u preslušavanju.. izgleda da su Česi ponovno pokušali s prošlogodišnjim receptom i sve podredili minimalizmu, no ovo je bio totalno pogrešan sastojak jer je ova pjesma tipična uspavanka za razliku od "I stand" koja je imala ono nešto..
    da su barem uložili truda u scenski nastup ili barem u stajling jer je ovo najlonsko ili što već je imala na sebi jednostavno loše..
    2/5.. za jedan nije jer je vokalno bila "na zadatku"..

  6. Rita — 12. lipnja 2017. u 21:12

    Potpisujem Bartolove riječi! No, pjesma tek za prolaznu ocjenu (jel 2 na ovoj stranici prolazna ocjena?).

  7. SwedenEurovisionFan — 12. lipnja 2017. u 20:55

    Potpisujem ono što su napisali Bartol i Faruk i nemam baš ništa za nadodati…

  8. Ro — 12. lipnja 2017. u 20:16

    Iako se znalo da ovo neće proći , nastup je bio jako jako dobar , i malo mi ju je žao što je ostala bez finala.
    Definitivno pjesma koja mi je skočila u poretku , ali i dalje je ne bi uvrstio u moj top 26 pjesama za finale , sve u svemu Martina je odradila dobar posao , ali pjesma je bila zaboravljiva i nedovoljno jaka za finale. Ocjena 3

  9. Rafael — 12. lipnja 2017. u 19:49

    Hope Never Dies (2015.), I Stand (2016.) i My Turn (2017.) su jednostavne i preprepreprekvalitetne pjesmu za paradu kiča i neukusa kakav je Eurosong postao + pošalje ih Češka, zemlja bez dijaspore, žalosno….

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?