Ukrajinu čeka kazna EBU-a – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Ukrajinu čeka kazna EBU-a

  2 min za čitanje   7 komentara

Skoro dva mjeseca po završetku kijevskog Eurosonga, cijela priča očito još uvijek nije dobila svoj epilog. Naime, kako je i najavljeno EBU će organizatore, odnosno ukrajinsku nacionalnu televiziju, kazniti zbog niza propusta u mjesecima koji su prethodili Eurosongu.

U službenom priopćenju EBU-a stoji kako će ovo tijelo razmotiriti sve činjenice i organizacione probleme, u prvom redu kašnjenja i izostanak suradnje sa Referentnom skupinom, ali i skandal s predstavnicom Rusije, te donijeti zaključke i kazne.

“Pozornost javnosti je, zbog svega ovog, bila usmjerena na stvari koje nisu vezane za samo natjecanje, a reputaciji Eurosonga kao brenda nanesena je šteta. Zbog toga se predlaže da se UA:PBC (ukrajinskoj nacionalnoj televiziji) izrekne kazna, sukladno s pravilima natjecanja”, navodi se u priopćenju.

Koliko će zadovoljstvo tvrdoglavosti i nesuradnje koštati čelne ljude ukrajinske televizije saznat ćemo u danima koji dolaze.

[AŽURIRANO] Jedna vijest povodom kažnjavanja Ukrajine izazvala je dosta pozornici. Naime, ruski portal Life.ru objavio je na svojoj stranici kako će UA:PBC kažnjena sa čak 200 tisuća eura kazne, te da je čelništvo te televizije podnijelo žalbu na EBU-ovu odluku. Također, svojim priopćenjem na Facebooku javio se glavni ravnatelj UA:PBC Zurab Alasanija, koji je izjavio da je ovo neugodna vijest.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava7

  1. Tim Burton — 30. lipnja 2017. u 16:50

    Bravo EBU, prigodna kazna. ??

  2. Rafael — 29. lipnja 2017. u 16:18

    Sramota za EBU ako kazni Ukrajinu zbog Rusije; Rusija je (ponovo) ispala žrtva. SRAMOTA ZA EBU!
    Što se tiče ovoga da je narušena reputacija natjecanja, ona je narušena već odavno…

  3. Ro — 29. lipnja 2017. u 15:35

    Dobro , znači ustvari nikome ništa , ni Rusija ni Ukrajina čini se neće biti ozbiljno kažnjeni , a pod tim mislim diskvalificirani sa sljedeći esc.

  4. Ero — 29. lipnja 2017. u 15:06

    A šta je sa Rusima? Oni neka nevinašca il???

  5. Rita — 29. lipnja 2017. u 14:11

    Istina. Znala sam da će biti neka kazna ali sam očekivala tipa nesudjelovanje na idućih nekoliko Eurosongova!

  6. Sekret — 29. lipnja 2017. u 13:53

    Zaslužena kazna

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?