Ukrajinci odgovorili EBU-u: "Mi ne možemo mijenjati zakone zbog Eurosonga" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Ukrajinci odgovorili EBU-u: “Mi ne možemo mijenjati zakone zbog Eurosonga”

  2 min za čitanje   7 komentara

Nakon jučerašnjeg pisma Europske radiodifuzne unije kojim se najavljuju moguće sankcije za ukrajinsku nacionalnu televiziju UA:PBC, zbog propusta u organizaciji ovogodišnjeg Eurosonga, stigao je i odgovor iz Kijeva. U službenom priopćenju kojeg potpisuje ravnatelj ukrajinske televizije, navodi se kako se EBU, po završetku ovogodišnjeg Eurosonga, zahvalio na “sjajnoj organizaciji” ukrajinskom domaćinu, ističući zadovoljstvo zbog uspješnosti u svakom aspektu ovogodišnjeg Eurosonga. Ukrajinci se zbog toga čude ovom naglom obratu u mišljenju.

“Međutim, EBU nam je i tad najavio mogućnost sankcija zbog nemogućnosti predstavnice Rusije da sudjeluje u natjecanju zbog zabrane ulaska u Ukrajinu”, stoji u priopćenju u kojem se dodaje – “Odluka o zabrani ulaska predstavnice Rusije u Ukrajinu je odluku koju su,  sukladno zakonu, donijele ukrajinske sigurnosne službe, a ne televizija. Podsjećamo EBU da je UA:PBC televizija, a ne parlament, te da nismo u mogućnosti da promijenimo bilo koji zakon. Osim toga, mi moramo djelovati onako kako nam to nalažu zakoni, a Eurosong nije ni najmanji razlog da se ponašamo protivno zakonu”.

Potpuno je, dakle, nejasno kako to EBU planira kazniti UA:PBC zbog odluke koju su donijele ukrajinske vlasti, a ne sama televizija. No, ako smo bilo što naučili tijekom ove godine to je da EBU vrlo često jedno misli, drugo piše, a treće radi. Tko je ovdje zapravo kriv i hoće li se ukrajinska televizija spasiti rigorozne kazne koju su im namijenili čelni ljudi glavnog tijela za organizaciju Eurosonga doznat ćemo uskoro.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava7

  1. Tim Burton — 1. srpnja 2017. u 09:32

    Ovo je toliko smorilo više. I dalje se slažem sa EBUom.

  2. Arctic Monkey — 30. lipnja 2017. u 23:39

    Po prvi put od nastanka ovog cirkusa moja podrška ide jednoj strani, a to je Ukrajina. Msm ovo za zakon je vise nego jasno nema tu pametovanja.
    Ali ovo, pre par meseci sve ok, osmesi, zadovoljstvo i sad ajde malo da dižemo prašinu i treniramo strogoću… Ćao zdravo.

  3. Ero — 30. lipnja 2017. u 18:55

    Mi imamo previsoko mišljenje o zapadnjacima. Što sam ih više upoznavao to sam više vidio da su rupe od ljudi…

  4. seky — 30. lipnja 2017. u 18:52

    Potpuno se slažem sa Ukrajinom. OK,razumijem da se ne bi trebala pojavljivat politika na eurosongu,ali dajte ovo je zakon neke države … Rusi su zapravo ovakvo nešto mogli i očekivat… 2009. Godine gruzijska pjesma se nije smijela natjecati zbog nezadovoljstva Rusa, pa po čemu bi onda Ukrajina trebala išta plaćati … Uz to Ukrajinski eurosong je bio na visini zadatka(bilo je puuuunooo gorih organizacija)… Stoga čestitam Ukrajini,zemlji kojoj zbilja nije lako organizirat eurosong zbog političke situacije. Lijepo!

  5. Rafael — 30. lipnja 2017. u 18:13

    Svaka riječ je na mjestu. Bravo Ukrajina! Kad bolje razmislim, ovo sve je najmanja sramota Rusije jer od njih se nije moglo ništa bolje ni očekivati. EBU=SRAMOTA!

  6. Rita — 30. lipnja 2017. u 17:59

    Mislim da je Rusija tu kriva. Osvoje Krim, ali ne vidim logiku u ovome -RUSI osvoje Krim, a Ukrajinci ZABRANE Rusima dolazak u njihovu zemlju ako su bili na Krimu. Je li ovo ironija ili nešto drugo(neprijatelji kao Armenija i Azerbajdžan oko Gorskog Karabaha)?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?