S druge strane ekrana: Gruzija – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

S druge strane ekrana: Gruzija

  2 min za čitanje   14 komentara


GRUZIJA

Plasman: 11. mjesto u polufinalu (99 bodova)


Bartol: Prva minuta i pol je odlična, kadriranje mi se stvarno sviđalo, ali onda počinju ekstenzivni kadrovi publike koji, kao i u većini ovogodišnjih pjesama, uništavaju prezentaciju iste. Vokal odličan, haljina genijalna, prvo pojavljivanje vatre je super, a onda se malo bježi u pretjerivanje.

Ukupni dojam:neutralko

Bojan: Uh, ovo je bilo naporno za slušati, ali zaista. Izbor haljine je malo čudan, tj. čudna je haljina. Moglo se još nešto učiniti. Ovo je djelovalo isprazno.

Ukupni dojam:ljutko

Faruk: Moj favorit iz sjene se na ovogodišnjem Eurosongu proveo kao bos po trnju. Iako ja ne bih baš znao objasniti zašto. Vokalno besprijekorno, s jednim smjernim, rekli bi Englezi, classy nastupom, moglo je i moralo ovo proći bolje barem kod žirija.

Ukupni dojam: smjesko

Luna: Zašto me tjerate da ovo opet preslušavam? 🙁 Tri minute doslovce za zaborav (i mislim da će se Marija vjerojatno slagati samnom).

Ukupni dojam:ljutko

Marija: Eh, da se ovaj glas iskoristio za nešto bolje od vikanja Keep the faith onda bi i rezultat bio bolji. Iako, realno, Gruzija mora biti prezadovoljna, jer biti 11. u polufinalu i biti iznad Finske, Latvije i Češke je kriminal. Trebam li išta više reći ili će ocjena pričati sama za sebe?

Ukupni dojam:ljutko

Tomislav: Ovaj nastup me podsjeća na onaj albanski iz 2012., samo što je ovo na jednoj puno nižoj razini. Prilično dosadno i nezanimljivo s obzirom da je i pjesma takva. Jedini plus je dobar vokal, sve ostalo je za baciti.

Ukupni dojam:ljutko


Zanimljivosti:

Iako ju je žiri vidio u finalu i stavio ju na osmo mjesto sa 62 boda, publika je Tamari uzela šansu da drugi puta izvodi svoju pjesmu budući da je dobila samo 37 bodova od publike, od čega je 20 stiglo od susjeda Armenije (8) i Azerbajdžana (12) što je bilo dovoljno tek za trinaesto mjesto.

Tamara je na svoj instagram stavila sliku svjetski poznate pjevačice Nicki Minaj koja je odjenula haljinu koja neodoljivo podsjeća na onu u kojoj je Tamara nastupala na Eurosongu. Kliknite na link i pročitajte opis uz sliku!

Prisjetite se i gruzijske razglednice!

anketa 741

Ocijenite nastup Gruzije

Ukupno glasova: 78

  • OK je (3) [25 / 32%]
  • Jako mi se sviđa (5) [20 / 26%]
  • Dobar je (4) [12 / 15%]
  • Užasna je (1) [11 / 14%]
  • Ne sviđa mi se (2) [10 / 13%]

Sutra: Srbija

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava14

  1. Tim Burton — 10. srpnja 2017. u 12:27

    Posljednji komentar o Gruziji, jer stvarno ste smorili. Vrlo objektivno, lako je razlikovati dobru dramatičnu baladu od usiljenog cviljenja kao što su Albanija i Gruzija ove godine — jeftin tekst koji prosječan tinejdžer može da sastavi za pismeni zadatak u kome je najbitnije da se stihovi rimuju, pri tom vrlo repetitivan, a o mir u svijetu bulšit ideji i ne važi raspravljati s obzirom da su je izmuzli od Islanda do Izraela, od Norveške do Malte. Orkestracija i harmonija su odlične, s tim da je rijetko naći pjesmu (barem u pop muzici) kod koje ove dvije stavke nisu zadovoljene. Iako zvuči zahtjevno zbog visina, pjesma zapravo zbog repetitivnosti uopšte nije teška za otpjevati ako imaš dovoljno širok raspon (što Tamara ima, ali isto tako ima i Hadise, Beyonce, Rozga i Ćana). Ona pjeva dobro, nema sumnje, pjesma nije loša, ali da je kvalitetna samo jer zvuči kao prosječna vokalna vježba, e pa nije.

  2. Den Vilda — 8. srpnja 2017. u 21:56

    Ipak sam očekivao da će Gruzija ući u finale i to zbog stručnih žirija, iako pjesma jest poteška i turobna. Tako ima vrhunski glas i tu nema nikakve dvojbe, svoj posao obavila je na visini zadatka. Glavni problem je izgleda bio neupečatljivost same skladbe, ali u usporedbi s Grčkom ili Ciprom gruzijska pjesma je puno bolja. Da je kojim slučajem ušla u finale, ostvarila bi plasman kao i Poljska.

  3. imperator — 8. srpnja 2017. u 15:31

    slažem se u svemu što je Bartol napisao..
    za divno čudo, ova James Bond pjesma mi nikada nije izazivala zgražanje kao što je mnogima.. 😉 za razliku od albanske, koju sam najviše uspoređivao s ovom pjesmom, imala je određenu dozu mističnosti pa sam se potajno nadao da će se progurati u finalu.. na kraju nije, ali barem je bila blizu, vrlo blizu..
    3/5.. htjedoh dati 4, ali bilo je tu previše nedostataka za "vrlo dobar"
    p.s. nakon onog čuda od prošle godine, Gruzija zaslužuje ogroman aplauz 😀

  4. Sekret — 7. srpnja 2017. u 23:56

    Tamara je vokalno briljirala po mom mišljenju najbolji ženski vokal ovogodišnjeg eurosonga.Nastup mi je među najboljima šteta što nije ušla u finale zaslužila je stoga je moja ocjena 5/5

  5. Rita — 7. srpnja 2017. u 22:54

    Bravo Tamara! 4/5, jedan od najboljih ženskih vokala, pjesma s porukom… Recite što hoćete, ali ovo, remek-djelo iz Finske (danas me pjesma baš kupila), albanska "deračina" i Latvija su se trebali kvalificirati! (Pao mi je na pamet prijedlog da postoji jedna večer s 42 zemlje, vidjela sam od nekoga taj kom, a prijedlog je super kad se više od 26 njih treba naći u tvom finalu)

  6. Tim Burton — 7. srpnja 2017. u 22:44

    Čisto smeće koje je završilo tamo gdje je i trebalo. Mogla se dernjati koliko je htjela, kao i Albanka, ali nastup je bio odvratan i nedorečen.

  7. seky — 7. srpnja 2017. u 20:49

    I ne slažem se da je ovo bilo toliko loše da bi te netko silio da pogledaš(bok Luna). Ni ja ne volim pjesmu, zato ocjenjujem SAMI NASTUP. Ipak je ovo ocjenjivanje samog nastupa. Ja ne volim ni Keep the Faith, ni Beautyfull mess, ni Lights and Shadows, ni I can't go on … Al sam sve jedno dao okvirnu ocjenu nastupa

  8. seky — 7. srpnja 2017. u 20:41

    OK komentari su kod nekih vrlo pretjerani… Cak i da vam se pjesma ne svida, nastup nije bio toliko loš da vam je negledljiv…. Za mene vokalno sjajno,al scena me se nije dojmila…. Bilo kako bilo… Ocjena ce biti solidna…
    3/5

  9. Ro — 7. srpnja 2017. u 19:51

    Ovo je jedna tako naporna klišej pjesma , zbilja je ne volim , ali mislio sam da će proći , nakraju hvala Bogu nije , 11. mjesto , umalo , ali nastup je bio sasvim ok i vokalno je odlično otpjevala što se od nje i očekivalo , ocjena 3

  10. Vix — 7. srpnja 2017. u 19:17

    "Keep the Faith" je pjesma koja nam nudi vrlo nelagodnu atmosferu, steže srce dok je slušaš. Pomalo je mlaka te veoma predvidljiva. Monotonost joj daje stih "Keep the faith" koji se ponavlja čak 12 puta-no to i jest poruka pjesme-Zadrži vjeru-tako da su što je i očito- poruku pjesme nastojali urezati u našu podsvijest ponavljajući istu.
    NATUP: Lošu pjesmu izvukao je nastup. Barem kod mene. Gruzija je ove godine ponudila vrlo lošu pjesmu- bili su na dobrom putu napraviti neko kvalitetno djelo-ali su izgubili kreativnost te okitili pjesmu s tim iritantnim ponavljajućim stihovima. Pjevačica koja zaslužuje titulu "najljepše žene 2017" uz elegantnu haljinu i simpatičnu frizuru imala je i vrlo pristojan nastup. U 43. sekundi je napušta dio duše. Zanimljiv ukras samog nastupa. Crvena boja dominira scenom-vrlo graciozno. Mislim da je plasman zadovoljavajuć. Uz lošu pjesmu i vrhunski nastup-11.mjesto u polufinalu je prikladna nagrada za Gruziju.
    OCJENA NASTUPA: 5

  11. Rafael — 7. srpnja 2017. u 19:09

    Luna stalno, s oproštenjem, trabunja koliko su ovogodišnji pjevači fulali tonove, akorde….a onda kada se nađe jedna koja je to sve odradila perfektno mora ju popljuvati kao Mamić novinare?! Finska je umjetnost, a Gruzija i Češka su kvaliteti te su se sve tri trebale naći u finalu.

  12. escmusic — 7. srpnja 2017. u 18:37

    Nastup baš i nije neki, vokalno je odradila dobro, sama pjesma nije ni tako loša. Ipak, bilo je boljih pjesama i 11.mjesto u polufinalu je za ovu pjesmu i nastup vrhunac! 3/5

  13. Scorpio — 7. srpnja 2017. u 18:37

    Najbolji vokal,najbolji pjesma I najbolji nastup. Sto se kriminala tice, jedini je taj sto se Gruzija nije plasirala u finale jer je Tako briljirala. "Luna" smanji ljubomoru

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?