S druge strane ekrana: Ujedinjeno Kraljevstvo – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

S druge strane ekrana: Ujedinjeno Kraljevstvo

  3 min za čitanje   29 komentara


UJEDINJENO KRALJEVSTVO

Plasman: 15. mjesto u finalu (111 bodova)


Bartol: Fantastičan, efektan nastup koji me osvojio već u prvih par sekundi, a zadržao mi pozornost kroz sve 3 minute. Vidi se da Lucie nastupa na daskama koje život znače, jer su njezine facijalne ekspresije intenzivne, moždai malo previše za televiziju, ali meni nije smetalo. Bravo UK napokon možete biti ponosni!

Ukupni dojam:smjesko

Bojan: Ovdje je cilj bio na dobroj vokalnoj interpretaciji, što se na kraju i pokazalo dobrim jer je Lucie dobro odradila svoj dio posla. Staklena školjka i led animacije su odlično doprinele atmosferi same pjesme.

Ukupni dojam:smjesko

Faruk: Koliko su samo hvalili ovaj nastup oni koji su ga vidjeli na probama… Čitajući te hvalospjeve ja sam očekivao nešto što 62 godine Eurosonga ne pamte. Ok, lijepo je to ogledalo, ona je to lijepo izvela (iako je mogla bez facijalnih ekspresija Zdravka Mamića), pjesma je lijepa, ali šta je u tome toliko posebno, pa se licitiralo i top 5 plasmanom?

Ukupni dojam:neutralko

Luna: Ovdje je isti slučaj kao i s Finskom. Samo što je u slučaju Finske bilo pitanje “zašto ovo nije u finalu”, a ovdje je “zašto ovo nije u TOP10”. Jer po prvi put u tko zna koliko, UK je imalo pjesmu vrijedno visokih plasmana. Meni jedan od dražih nastupa ove godine.

Ukupni dojam:smjesko

Marija: Ako je ijedan nastup ove godine kod mene izazvao wow efekt, onda je to bio nastup Ujedinjenog Kraljevstva. Ovo nikad, ali nikad ne bih očekivala od zemlje koja ne da se nije ni trudila, nego je iz godine u godinu redovito ismijala sve što je imalo bilo kakve veze s Eurosongom. Lucie je i izgledala i zvučala božanstveno i zaslužuje sve pohvale. Bilo kakav kompliment je ništa u usporedbi s onim što sam vidjela. Bravo!

Ukupni dojam:smjesko

Tomislav: Za jednu baladu prilično snažan nastup, ali funkcioniralo je dobro. Zanimljiva je ova ideja s ovim ogledalom iza. Lucie je bila vokalno izrazito jaka i kvalitetna, a s druge strane jako emotivna.

Ukupni dojam:smjesko


Zanimljivosti:

Od 2005. kada je Eurosong prvi puta bio u Kijevu, UK je ostvario TOP15 plasman samo tri puta – 2009., 2011. i 2017. godine. Prisjetite se onog najuspješnijeg iz 2009.!

Unatoč dobrom plasmanu kod žirija (10 mjesto sa 99 bodova), Lucie Jones je dobila samo 12 bodova od publike i to redom od Irske, Malte (4), Australije (3) i Španjolske (1).

Prisjetite se razglednice Ujedinjenoga Kraljevstva!

anketa 744

Ocijenite nastup Ujedinjenog Kraljevstva

Ukupno glasova: 92

  • Jako mi se sviđa (5) [66 / 72%]
  • Dobar je (4) [16 / 17%]
  • OK je (3) [7 / 8%]
  • Ne sviđa mi se (2) [2 / 2%]
  • Užasna je (1) [1 / 1%]

Sutra: Hrvatska

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava29

  1. crovision — 13. srpnja 2017. u 20:28

    5/5.

  2. Den Vilda — 12. srpnja 2017. u 22:57

    Što reći za UK? Definitivno podcijenjena pjesma, koja je zasigurno zaslužila biti u TOP10. Sve one puste bodove kojima su stručni žiriji blagoslovili Australiju (potpuno nezasluženo, do granice iritantnosti) trebali su dodijeliti U.K. i pravda bi bila zadovoljena. Lucie je imala nastup svog života, stvarno jedna sjajna izvedba uživo. To što je na trenutke imala čudne facijalne ekspresije, pa što? To sigurno nije bio razlog zašto je tako loše prošla kod publike. I naravno, da ne bih bio potpuno subjektivan, stalno sam se pitao zašto od publike samo 12 bodova? I onda se sjetih, ja običavam prije glasanja s 10ak svojih prijatelja/prijateljica razmijeniti TOP10 da vidimo tko će više pogoditi i samo je dvoje od njih stavilo UK u TOP10. Jedini mogući odgovor je da UK-pjesmi fali neka upečatljivost i posebnost koja kupuje na prvu. Al zato su to stručni žiriji trebali korigirati u puno značajnijoj mjeri.

  3. imperator — 11. srpnja 2017. u 19:22

    Britanci spominju da je glavni razlog neuspjeha Brexit, no ne bih se baš složio.. glavni razlog nesupjeha po meni je slab live nastup, ne toliko scenski ni vokalno, već zbog tih užasnih izraza lica.. pa izgledala je kao da se gadi nad riječima pjesme, a zaboravila je da je pjesmu aranžirala Emelie.. toliko o dansko-britanskim odnosima 😀
    3/5.. uglavnom, mogli su to i bolje..

  4. Bartol Stopić — 11. srpnja 2017. u 19:11

    @blink
    Hvala na ispravci, u pitanju je lapsus, ispravljeno je sad na top15 kako bi taj podatak i trebao glasiti

  5. SwedenEurovisionFan — 11. srpnja 2017. u 18:03

    @kero Objasnio, bravo, potpisujem! 🙂

  6. seky — 11. srpnja 2017. u 17:59

    @kero ja sam 2014. Bio jedan od rijetkih koji nije vidio poantu u hvalospjevima naspram Children of the Universe. Potpuno prosječna stvar sa lošim nastupom. A Lucie je imala sjajnu stvar sa nastupom i da se mene pita uz Jade(2009.) je trebala u top 5.

  7. Ro — 11. srpnja 2017. u 16:56

    Ajde vidim da vam moram objašnjavat kao maloj djeci , znam ja vrlo dobro da Brexita nije bilo 2014. , nego ismijavam tvoj komentar da je Lucie završila 15. zbog Brexita , i zato te i pitam kako to da je Molly sa isto jako dobrom pjesmom završila 17. , sigurno nije zbog Brexita jer kao što i kažeš Brexita nije tad bilo. Prava istina je da UK pati od sindroma "podcjenjenosti" , Molly i Lucie su završile na lošim mjestima jer je UK jednostavno inače podcjenjena zemlja na esc-u i to je to , kao i Island , Slovenija , i tako još neke zemlje , u tome je stvar , a ne u nekom crnom Brexitu o kojem nitko ni ne razmišlja dok glasa xD

  8. seky — 11. srpnja 2017. u 16:50

    @kero
    Molly je 2014. Imala 10 puta goru pjesmu,a nastup je bio očajan. A tad Brexita nije ni bilo. To znaci da bi Molly da je kojim slučajem bio Brexit bila u bottom 6

  9. Ro — 11. srpnja 2017. u 16:48

    @eurovisioncroatianfan fora te promašila samo tako

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?