Švicarci biraju 4. veljače 2018.! – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Švicarci biraju 4. veljače 2018.!

  2 min za čitanje   6 komentara

Iako nisu poznati svi savjeti Christera Björkmana Martina Österdahla, čini se da su neki urodili plodom. Danas ujutro, švicarska televizija SRF objavila je natječaj za pjesme i pravila natjecanja ESC 2018 – Entscheidungsshow, kao i rokove i datume za njih, te je uvela mnoge promjene, u kojima se mogu vidjeti utjecaji švedskog šefa delegacije i izvršnog producenta Melodifestivalena. Kako kažu pravila, traže se moderne pjesme koja je u doticaju s međunarodnim zahtjevima, a tekst mora imati snažnu, jasnu i razumljivu poruku.

Od 1. do 22. rujna svi zainteresirani (prednost švicarskim državljanima) mogu poslati demo-verzije svojih pjesama preko internetske stranice švicarske televizije. Važno je za naglasiti kako pjesma ne smije biti na nijednoj internetskoj platformi (YouTube, Soundcloud, ost.). Nakon završetka prijava, žiri od 20 ljudi izabrat će pjesme za nacionalno finale, čime se ukida tzv. Live Check, meta mnogih gifova na kojem su se preslušavale vokalne sposobnosti prijavljenih. Jedan od utjecaja Melodifestivalena može se očitati i u sastavu žirija, koji će se sastojati od predstavnika glazbenih kuća, medija, eurovizijskih fanova i običnih televizijskih gledatelja, a njihova imena će SRF objaviti naknadno na svojoj stranici. Oni će nekoliko puta preslušati pjesme, te kroz razne diskusije donijeti odluku. Broj natjecatelja u švicarskom izboru neće biti poznat sve do daljnjeg, već će ovisiti isključivo o kvaliteti prijavljenih materijala.

Ovaj žiri će u listopadu ili studenom odabrati zasad neodređen broj pjesama, a jedino odabrani autori će saznati o tome je li njihova pjesma odabrana, dok će neodabrane pjesme SRF zaključati i neće objavljivati.

Novost je i u vezi izvođača, gdje se isto može vidjeti utjecaj Šveđana. Naime, SRF nakon odabira pjesama ima pravo odabrati novog izvođača za pjesmu. U slučaju dogovora, SRF će potpisati ugovor s tim izvođačem o reguliranju odnosa u vezi nastupa na Entscheidungsshowu, a sva promotivna snimanja i dorađivanja pjesme obavit će se između 7. studenog i 4. veljače.

Entscheidungsshow 2018 će se održati u nedjelju 4. veljače 2018. u televizijskom studiju SRF-a u Zürichu, a švicarska televizija bit će zadužena za izgled pozornice tijekom nastupa svih natjecatelja. Pobjednik natjecanja bit će odabran 50-50 glasovima publike i međunarodnog žirija, a u slučaju izjednačenog rezultata, veću težinu će imati glasovi televotinga.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava6

  1. SwedenEurovisionFan — 13. srpnja 2017. u 19:00

    Ma samo neka se Šveđani ponovno miješaju, bit će bodova hehe 😀

  2. Punktelos durch die Nacht — 13. srpnja 2017. u 17:11

    U službenom pravilniku piše drugačije:

    In the event of a tie, the televotes shall carry a greater weighting than the jury vote.

    https://www.srf.ch/content/download/13276753/147364243/version/2/file/170713+Reglement_ESC_Selektion_2018_ENG.pdf

  3. Afrodita's Island ❤❤❤❤ — 13. srpnja 2017. u 16:13

    Luca Hanni pls 🙁

  4. Rita — 13. srpnja 2017. u 14:55

    @zdeki politika na NF-u u Španjolskoj. Dvoje njih je bilo povezano s Manelom pa su glasali za njega

  5. seky — 13. srpnja 2017. u 14:20

    Dakle sve odlično dok nisam vidio da ŽIRI prednjači. OK,istina kvaliteta je bitna- ali ovih 20 osoba ima veću prednost od Švicaraca koji to gledaju? Pogotovo se to u Švicarskoj ne bi smjelo raditi, jer tu žive 4 naroda, ogromne dijaspore. Nadam se da neće biti toga 50-50 jer vidimo kako je to dovelo ove godine Španjolsku.
    P.S. Nisam fan Mirele,ali dajte lik ne može pogoditi 2 tona i on je bio prvi kod žirija?!?!

  6. Rita — 13. srpnja 2017. u 13:42

    @meldin moglo bi u ovom slučaju biti dobro ali na španjolskom izboru bi Mirela trebala bolje proći

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?