Armenci izabrali predstavnika, još tri zemlje u potrazi za svojim – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Armenci izabrali predstavnika, još tri zemlje u potrazi za svojim

  3 min za čitanje   3 komentara

Sumorna ljeta bez nekih prevelikih vijesti o Eurosongu 2018. obično se krate s vijestima o Dječjem Eurosongu. A čak četiri zemlje ovih su dana objavile vijesti o svojim predstavnicima na Dječjem Eurosongu. Pa krenimo redom.

 ARMENIJA

Jučer je armenska televizija ARMTV objavila ime svog predstavnika na Dječjem Eurosongu 2017. Riječ je o devetogodišnjem Mihaelu Grigoryanu, koji će u Tbilisiju nastupati pod imenom Misha. Pjesmu za Dječji Eurosong 2017. Misha će dobiti naknadno.

Zahvaljujući svojoj majci koja je učiteljica glazbe u lokalnom vrtiću, Misha se odmalena počeo baviti pjevanjem. Interes za ovog dječaka porastao je kada je u sklopu svog zbora obradio Lonely Day armensko-američke grupe System of a Down. Naravno, to nije moglo zaobići pjevača grupe Serja Tankiana, koji je Mishin video objavio preko društvenih mreža.

 BJELORUSIJA

Bjeloruska televizija BTRC na audiciji je izabrala deset kandidata, koji će nastupati na nadolazećem izboru. U izboru, koji će se održati do 16. rujna (precizan datum nije poznat), nastupat će:

  • Ruslana Pančišina
  • Helena Meraai
  • Stefanija Sokolova
  • Anastasija Žabko
  • Kvartet Nacionalnog centra za dječju kreativnost V. Mulyavin (Maksim Cuprikov, Angelina Lomako, Stefanija Kruglaja i Stefanija Sokolova)
  • Marija Žilina
  • Arinij Pehterevoj & Anastasij Dmitračkovoj
  • Jaroslav Sokolikov
  • Anastasija Timofeyevič
  • Elina Mataras

Pobjednik će biti izabran glasovima publike i žirija u omjeru 50-50. Podsjetimo, Bjelorusija je jedna od dviju zemalja koja je nastupala na svim dosadašnjim izdanjima ovog natjecanja.

 GRUZIJA

Svojevrsna velesila na Dječjem Eurosongu (čak tri pobjede), domaćin ovogodišnjeg izdanja otvorio je razdoblje prijava za audicije za nastup u Sportskoj dvorani u Tbilisiju. Svako zainteresirano dijete između devet i četrnaest godina može se do 1. rujna prijaviti na audiciju preko e-maila junioreurovision@gpb.ge. Ovogodišnjeg gruzijskog predstavnika će izabrati posebni panel gruzijske televizije GPB, za razliku od prošle godine, kada je Mariam Mamadashvili izabrana interno, a preko natječaja joj je odabrana pjesma.

https://www.youtube.com/watch?v=shtOnqW4j80

 UKRAJINA

Domaćin ovogodišnjeg velikog Eurosonga otvorio je natječaj kojim primaju pjesme do 7. kolovoza. Nakon toga, polufinale će se održati 8. kolovoza (s prijenosom na YouTubeu), kada će profesionalni žiri odabrati još neodređen broj pjesama za finale. Datum finala bit će objavljen nakon održavanja polufinala.

Pobjednik ukrajinskog izbora za Eurosong bit će određen glasovima publike i žirija u omjer 50-50.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava3

  1. Rita — 19. srpnja 2017. u 13:58

    @timburton hvala na informaciji

  2. Tim Burton — 19. srpnja 2017. u 13:14

    @eurovisioncroatianfan Za sad, prijavljeno je 12 držaca. Hrvatska nije na spisku, ali je rečeno da razmatraju mogućnost povratka, a konačnq odluka će biti nekad oko dedlajna u septembru. Srbija i Makedonija učestvuju, a Slovenija je potvrdila da neće.

  3. Rita — 19. srpnja 2017. u 11:34

    Pitanje: sudjeluje li Hrvatska i koliko zemalja nastupa?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?