Turska ne nastupa ni u Portugalu, Ciprani objavili detalje izbora – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Turska ne nastupa ni u Portugalu, Ciprani objavili detalje izbora

  2 min za čitanje   10 komentara

Ljetni mjeseci na našem sajtu i dalje su rezervirani da više kraćih vijesti spojimo u jednu veliku vijest. Pa tako je i s ovom viješću. Koje zemlje su objavile novitete, saznajte ispod.

I ako ste se pitali što je s Hrvatskom, u e-mailu pristiglom danas su nam otkrili da trenutno “nije donesena urednička odluka o nastupu na Eurosongu 2018. i Dječjem Eurosongu 2017.”.


 CIPAR

Jedan od službenih eurovizijskih fanklubova, INFE Grčka objavila je kako je ciparska televizija RIK odabrala svog skladatelja za nacionalni izbor za Eurosong 2018. Za razliku od 2015. godine, kada su imali dvomjesečni izbor, za 2018. će RIK organizirati talent show, nakon čega će pobjednik dobiti pjesmu jednog od poznatijih skladatelja. Sličan princip Ciprani su imali 2011. godine.

Iako nema puno informacija o samom skladatelju, INFE Grčka je naglasila da je riječ o skladatelju s respektabilnom karijerom i iskustvom na Eurosongu. Također, NIJE riječ o švedskom skladatelju Thomasu G:sonu, a konačni dogovor trebao bi biti potpisan u idućih nekoliko tjedana, dok će službena objava imena biti ove jeseni.


 TURSKA

Prije nekoliko dana izvijestili smo o mogućem povratku Turske na Eurosong, a ujedno smo prognozirali i da od toga vjerojatno neće biti ništa. Dakako, naše su se slutnje pokazale istinitima.

Naime, zamjenik turskog premijera i glasnogovornik turske vlade Bekir Bozdağ izjavio je da “od toga nema ništa”. Interesantno, jedan od navedenih razloga su financije, što je malo teško povjerovati s obzirom na veliku količinu novca kojim je turska televizija TRT opskrbljena, što kroz pretplatu, što kroz državni proračun. Također, predstavnici turske televizije su izjavili da po pitanju njihovih zahtjeva “nije bilo nikakvog napretka”. Podsjetimo, njihovi zahtjevi su:

  • ukidanje skupine BIG5
  • ukidanje žirija
  • preskupa participacija.

Ovime i službeno stavljamo točku na I turskog povratka na Eurosong, ili nazovimo to pravim imenom – završimo ovu farsu. Unatoč tome što mnogi turski pjevači navijaju za povratak njihove zemlje na Eurosong, vjerojatno je veća vjerojatnost da će neki hrvatski nogometni klub prezimiti u Europi nego što ćemo u Lisabonu slušati Turke.

https://www.youtube.com/watch?v=HCeJnjjYmBc

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava10

  1. SwedenEurovisionFan — 9. kolovoza 2017. u 15:58

    @eurovision126-com Ako uzmemo razdoblje od 1996. godine meni samo 1998., 2001., 2002., 2005. i 2008. godine nisu imali dobre pjesme (treba uzeti u obzir da su sve redom bile na turskom), a jedina na engleskom koja mi se nije sviđala je iz 2011. godine i tu se slažemo. Ali, oni su u gotovo svim pjesmama gurali taj svoj istočnjački ritam i melodiju i upravo je to ono zbog čega sam ih ja jako cijenio dok su nastupali. Hadise, maNga, Sebnem Paker, Kenan Dogulu, Can Bonomo i naravno pobjednica Sertab, sve su to za mene odlični izvođači, koji su imali sjajne pjesme 🙂
    No definitivno je bilo nekih koje bi trebalo zaboraviti, no pretežito su one na materinjem jeziku…

  2. Sekret — 9. kolovoza 2017. u 15:46

    Iskreno ovo se moglo i očekivati mislim na Tursku sve je ovo bila još jedna lažna uzbuna. @escfan što se tiče pjesama koje su slali bilo je nekih koje je najbolje zaboraviti recimo 2011. ili 2012. ni dan danas ne znam kako je ta pjesma završila tako visoko

  3. Ero — 9. kolovoza 2017. u 11:08

    Turska nije potrebna Eurosongu! Imaju oni svoju turkoviziju pa neka furaju taj ciganlika. 😉

  4. SwedenEurovisionFan — 9. kolovoza 2017. u 10:49

    SLUŽBENO: Hrvatska ne nastupa na Junior Eurovision Song Contest! 🙁

  5. SwedenEurovisionFan — 9. kolovoza 2017. u 09:24

    Šteta što se Turska ne vraća, u 90% slučajeva na Eurosong su slali odlične pjesme…

  6. Raphael — 9. kolovoza 2017. u 08:30

    Turska bi se vratila na Eurosong kad bi im bio zagarantiran takav sustav glasanja po kojem bi svake godine bili u top 5.

  7. Marks — 9. kolovoza 2017. u 00:42

    Prvo, ako Makedonija može izdvojiti novac za participaciju, ili Albanija, onda to Turskoj stvarno ne bi trebao biti problem.
    Drugo, ne razumijem šta Turcima nije jasno oko BIG5 kao i pojedinim komentatorima. Preporučujem quick info o tome.
    Treće, žiri je nešto najbolje što je Eurosong dobio. I normalno je da bude podbačaja kod nekog žirija. U potpuno se slažem s Burtonom, Turska dijaspora je najveća dijaspora u Evropi i ne treba biti pretjerano pametan da se vidi na šta oni aludiraju kad govore o žiriju.

    Drugim riječima, Turska se neće vratiti sve dok je Erdoganova teokratska diktatura na snazi u toj zemlji. Eurosong je preliberalan za zemlje u istočnoj Evropi, a kamoli za Tursku. Žao mi je što ih nema, ali takvu zemlju ne želim ni da gledam na ovom muzičkom takmičenju.

  8. Rita — 8. kolovoza 2017. u 15:31

    I žirije bi na neki način trebalo ukinuti, dobre pjesme su zbog njih bile podcijenjene(primjer Hrvatska, Estonija, UK), a neke precijenjene(Švedska, Norveška, Danska, Nizozemska mrvicu), kao i prošlih godina(primjer: Švedska 2015. je bila precijenjena po žiriju i po televotongu, iza mišljenja sam da su pobijedili samo zbog originalnog nastupa)

  9. Rita — 8. kolovoza 2017. u 15:07

    Znala sam ja to još jučer, na InstaStoryu profila esc.n.maps! No i bolje bez njih. Ali slažem se za BIG 5, ove godine su po meni subjektivno od njih samo UK i Francuska zaslužile finale.

  10. Tim Burton — 8. kolovoza 2017. u 14:44

    Čini mi se da se većina zemalja uozbiljuje po pitanju izbora predstavnika. Portugal nedavno sa akcentom na kompozitore, evo sad i Kipar.
    Što se Turske tiče, kao što sam i rekao — bez njih je bolje. Imaginarni razlozi za odustajanje su najjadniji u svoj toj priči. Naravno da bi im odgovarao stopostotni televoting kad manipulišu njime svojom dijasporom po cijeloj Evropi.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?