Uskoro - Azijski Eurosong! – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Uskoro – Azijski Eurosong!

  2 min za čitanje   11 komentara

Kad se Australija pridružila “kao gost” Eurosongu prije dvije godine, većina sudionika iz Europske radiotelevizijske unije i s australske televizije SBS govorila je kako je to samo privremeno i da je Australija tu kako bi upila znanja oko organizacije kontinentalnog natjecanja kako bi implementirala za azijsko-pacifičku verziju. Pa ako ćemo suditi po najavi otprije nekoliko sati, izgleda da se to polako ostvaruje.

Lansiranjem službene internetske straniceFacebookaTwitteraInstagrama, te kanala na YouTubeu i službeno je započela kampanja za prvi Azijski Eurosong (Eurovision Asia). Zasada su ovo sve poznate informacije jer broj sudionika i pravila još nisu poznata, kao ni datum i mjesto održavanja.

Što znamo o Aziji?

Površinom i brojem stanovnika najveći kontinent planeta Zemlje, Azija ima 48 zemalja, ako je za vjerovati statistici Ujedinjenih naroda. Zbog toga sigurno postoji raznovrsnost u glazbi. Ipak, donedavno najgledaniji video na YouTubeu je bila pjesma Gangnam Style korejskog pjevača Psyja. A da ne zaboravimo spomenuti kako veliki broj bendova porijeklom iz Japana i Južne Koreje (tzv. K-pop J-pop) ima poklonike i u Hrvatskoj, koji svako malo organiziraju slušaonice u Zagrebu.

A ne tako davno Francusku je na Eurosongu predstavljala jedna Indonežanka!

Više detalja o ovome bit će objavljeno naknadno.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava11

  1. Sekret — 28. kolovoza 2017. u 21:30

    Jedva čekam ☺

  2. Mihael Ibrisimovic — 23. kolovoza 2017. u 18:19

    Polako idemo k organizaciji World song contest gdje će pobjednici ESC – a ići u međusobnu bitku za pobjedu. Zvuči nevjerojatno ali sve mi se pari tako

  3. Den Vilda — 23. kolovoza 2017. u 17:52

    Luna,
    hvala na objašnjenju!

  4. Rita — 23. kolovoza 2017. u 16:30

    @misanthrope ne hejtam po tome, ali će biti neka kopija najboljeg showa na svijetu

  5. Emilia Giacometti — 23. kolovoza 2017. u 09:05

    @ivancavarswe razlog takvom imenu jest da je netko već stavio copyright na ime Asiavision Song Contest, a kako je ovo natjecanje EBU-a u suradnji s SBS-om i Blink TV-om, zbog autorskih prava nisu mogli koristiti to ime.

  6. Den Vilda — 22. kolovoza 2017. u 23:17

    Apsolutno podržavam takvo natjecanje. Bit će tu sigurno izvrsnih pjesama, potrudit će se Azijati u to nema sumnje. To je izvanredna prilika da šira javnost upozna neku pjevačicu/pjevača koji može postati svjetski poznat. Samo imam jednu zamjerku: zar ne bi bilo logičnije i ispravnije da se zove "Asiavision Song Contest" umjesto "Eurovision Asia Song Contest"?

  7. Marks — 19. kolovoza 2017. u 12:52

    Iskreno, ne znam zašto toliki hejt prema azijskoj verziji. Ja je jedva čekam da vidim kako će izgledati. Taj evropski egocentrizam je katastrofalan, postaje kao američki. Hejt zato što su Australija, Gruzija, Jermenija, Azerbejdžan i ostali na Eurosongu, hejt ako će biti njihovo takmičenje. Puna podrška što se mene tiče, želim im veći uspjeh i od Eurosonga ?

  8. seky — 19. kolovoza 2017. u 10:20

    Slušam Kpop i Jpop tako da mi se sviđa ideja Azijskig eurosonga. Pa što,bar ćemo imat još nešto za gledanje.

  9. Rita — 19. kolovoza 2017. u 00:23

    Ja na Instagramu pratim dosta eurovizijskih fanpageova, i svi se slažu da Eurovision Asia ne treba(stavili su to na InstaStory)! I da, sjećam se da je među mojim prijateljima Gangnam style bila jaaaaaaaako popularna.

  10. SwedenEurovisionFan — 18. kolovoza 2017. u 23:47

    Biti će to blijedi pokušaj kopije nečeg najboljeg na svijetu … i neuspješan, naravno 😉

  11. Tim Burton — 18. kolovoza 2017. u 20:53

    Joj, ne.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?