Češka za 2018. traži domaće skladatelje – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Češka za 2018. traži domaće skladatelje

  2 min za čitanje   1 komentar

Iako službeno još nisu potvrdili nastup na nadolazećem izdanju Eurosonga, reizbor Petra Dvořáka za glavnog ravnatelja ulijeva povjerenje za nastavak češke eurovizijske avanture. Kako doznaje portal escportal.cz, već neko vrijeme češki šef delegacije Jan Bors i njegov tim rade na odabiru za Lisabon.

Proteklih godina Česi su, kao i većina Europe, svoje pjesme za Eurosong tražili među stranim autorima, što je izazvalo blago nezadovoljstvo u Češkoj. Pobjeda Salvadora Sobrala ujedno je označila i pobjedu originalnosti nad mainstreamom, te je tako probudila češki eurovizijski tim.

Prema informacijama escportal.cz, plan ČT-a jest da odabere pet uspješnih čeških skladatelja, koji će skladati nekoliko pjesama. U suradnji s nekolicinom čeških pjevača, oni će pokušati stvoriti idealnu kombinaciju glasa i pjesme, a u završnoj fazi produkcije pjesme svoju će riječ imati i sam izvođač, kako bi stvorio što bližu vezu s pjesmom. Rezultate će skladatelji i pjevači donijeti pred ČT-ov stručni žiri, koji će interno izabrati pjesmu za Eurosong 2018.

Službenu potvrdu ovih informacija ČT bi trebala donijeti u idućim tjednima. Dakako, prvi plan češkog šefa eurovizijske delegacije jest stvoriti veći interes Čeha za Eurosong kako bi u budućnosti (vremensko razdoblje od tri do pet godina) mogao napraviti veći nacionalni izbor. Kao svojevrsni uzor budućem izboru navodi se švedski izbor Melodifestivalen.

Dakako, povećanju popularnosti Eurosonga u Češkoj nije pomogla njihova ovogodišnja predstavnica, inače relativno nepoznata javnosti Martina Bárta, koja je u Kijevu osvojila 13. mjesto. Inače, kad bi se gledali samo glasovi žirija, Martina bi se kvalificirala u finale kao sedmoplasirana.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava1

  1. Croeurofan — 31. kolovoza 2017. u 00:00

    Evo konačno da se i ja registriran. Stvarno se nadam da će Češka poslati nešto dobro sljedeće godine i ostvariti svoj najbolji rezultat kojeg zasad drži Gabriela.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?