VRT: "U procesu smo odabira" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

VRT: “U procesu smo odabira”

  3 min za čitanje   4 komentara

Praktički od svibnja VRT, belgijska televizija koja svoj program emitira na nizozemskom jeziku za Flandriju, nije se oglašavala u vezi svog nastupa na Eurosongu 2018. Jedina informacija koja je bila poznata jest ta da će VRT po prvi put od 2010. interno izabrati pjesmu i izvođača. Zbog toga, portal songfestival.be odlučio je kontaktirati VRT kako bi saznao konkretne informacije.

– Razgovaramo s različitim izvođačima i njihovim predstavnicima. Imamo mnogo zainteresiranih izvođača, što starijih i poznatijih, što mlađih i ne tako poznatih. Najvažnije je da pronađemo dobru kombinaciju. Sve počinje s izvođačem. Jednom kad napravimo odabir, obavijestit ćemo javnost. Još je prerano reći kada će to biti, no približavamo se završetku – izjavio je glasnogovornik flandrijske televizije Hans Van Goethem. Također, naglasio je kako je VRT već oformio komisiju koja će odabrati izvođača.

Tom Dice i “Me And My Guitar” – interno izabrana kombinacija koja je Belgiji donijela šesto mjesto 2010.

TKO JE ZAINTERESIRAN?

Tri uzastopna TOP10 plasmana Belgije na Eurosongu sigurno je povećao zainteresiranost za samo natjecanje, što kod (nekad) poznatijih i starijih pjevača, što kod mlađe generacije. Kako iduće godine izvođača šalje Flandrija, tako ćemo se fokusirati na izvođače s tog područja.

Najjače ime koje se spominjalo je bilo ono Emme Bale, no ona sama je takva nagađanja odbacila. Drugo poznato ime je Natalia Druyts, 37-godišnja pjevačica, s preko 500 tisuća prodanih albuma, inače drugoplasirana s belgijskog izbora 2004. godine. Njezin menadžer Stijn Peeters, inače menadžer i Lauri Tesoro, izjavio je da je Natalia zainteresirana za odlazak na Eurosong, no problem je njezina turneja koja traje do ožujka 2018.

Zainteresirana za Lisabon je i bivša belgijska predstavnica Kate Ryan, koja se 2006. godine neslavno proslavila u Ateni. Također, želju su izrazili i sudionici Eurosonga 2014 Belle Perez i 2 Fabiola, no naglasili su kako ne očekuju poziv od VRT-a.

A zanimljivo jest da je želju za odlazak iskazala i jedna pjevačica koja je prije nekoliko tjedana predstavljena u našem specijalu Želje za 2018.! Billie Bentein već je 2012. godine bila na Eurosongu u Bakuu i to kao prateća pjevačica Iris, nakon čega je kasnije razvila samostalnu karijeru.

Koga biste Vi htjeli vidjeti za Belgiju na Eurosongu 2018.? Javite nam se u komentarima!

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava4

  1. Sekret — 14. rujna 2017. u 22:29

    Billie bi bila izvrstan odabir pogotovo ako bi pjesma bila kao Love Kill Slowly ili Give Me The Knife ?

  2. Tim Burton — 14. rujna 2017. u 21:55

    Belgijanci su svakako jedna od nacija koju treba pratiti jer već neko vrijeme ciljaju na pobjedu i zaista im dobro ide. Konkurentne televizije, takmiče se koja će osigurati bolji plasman svojoj zemlji — a VRT mora sad da igra ozbiljnije ako želi da sustigne RTBF. Ni ne pomišljam da neće odraditi dobar posao.

  3. Bulbasaur — 14. rujna 2017. u 16:27

    Ja bih htio da nas predstavlja Leteći Odred, ali znam da bi oni htjeli imati veze s Eurosongom kao ja sa estonskom rukometnom ligom

  4. SwedenEurovisionFan — 14. rujna 2017. u 14:15

    Uh … povratak Kate Ryan bi bio odličan! 😀

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?