RIK i Alex Papaconstantinou traže ciparsku pjesmu za Lisabon – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

RIK i Alex Papaconstantinou traže ciparsku pjesmu za Lisabon

  2 min za čitanje   3 komentara

Prije nešto više od mjesec dana objavili smo da će Ciprani izabrati svog predstavnika putem talent šoua, dok će pobjednik dobiti interno izabranu pjesmu koju će skladati neki uspješni skladatelj. Danas smo saznali i ime tog skladatelja.

Čast da sklada ciparsku pjesmu za lisabonski Eurosong dobio je švedsko-grčki skladatelj i pjevač Alex Papaconstantinou, poznatiji i kao Alex P. U svojoj 16-godišnjoj karijeri skladao je za brojne svjetske zvijezde kao što su Jennifer Lopez, Enrique Iglesias, Snoop Dog i Nicky Minaj.

Također, autor je triju eurovizijskih pjesama – Yassou Maria (Sarbel, Grčka 2007.), Always (Aysel i Arash, Azerbajdžan 2009.) i La La Love (Ivi Adamou, Cipar 2012.). Posljednji put kad je kao skladatelj pokušao ići na Eurosong, bilo je prošle godine i to kao jedan od autora pjesme Cool Me Down.

Sada dolazi teži dio. Naime, do 20. listopada 2017. svi zainteresirani izvođači mogu poslati snimke na kojima pjevaju. Potom će komisija ciparske televizije RIK odabrati još neodređen broj izvođača za audiciju uživo, na koncu čega će članovi odabrati ne više od pet izvođača. Televizijsko finale održat će se u siječnju, a glasovi publike i žirija (u kojoj bi trebali sjediti Christer Björkman, koreograf Haris Savvas i Papaconstantinou) odredit će pobjednika. Do samog finala, Papaconstantinou će morati donijeti RIK-u nekoliko demo-pjesama, kako bi vidjeli koja bi pjesma kojem finalistu odgovarala u slučaju pobjede. Objava konačne verzije pjesme bila bi krajem veljače.


Tko će naslijediti Hoviga? Saznat ćemo za manje od pola godine.

[AŽURIRANO, 15. rujna 2017., 19:27] Isti dan kad su objavili skladatelja za pjesmu za Eurosong 2018., Ciprani su objavili ime svoje predstavnice na Dječjem Eurosongu 2017. u Tbilisiju. Afroditin otok će u Gruziji predstavljati Nicole Nicolau s pjesmom I Wanna Be A Star, čiji je autor Constantinos Christoforou, inače trostruki ciparski predstavnik na velikom Eurosongu (1996., 2002. i 2005.). Pjesma je inače prošle godine bila poslana ciparskoj televiziji za Dječji Eurosong 2016., no na koncu je izabrana pjesma Dance Floor.

Ciparska pjesma za Dječji Eurosong 2017. bit će predstavljena u listopadu.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava3

  1. Tim Burton — 23. rujna 2017. u 22:11

    Zvuči obećavajuće.

  2. SwedenEurovisionFan — 15. rujna 2017. u 15:41

    S ovim skladateljem ja mislim da ne mogu fulat i Ciprani ciljaju visoko i to se već sad vidi! A i Bjorkman je tu da pomogne naravno 🙂

  3. Lujka s ukusom — 15. rujna 2017. u 15:05

    Kako za sad zvuči njihov talent šou će biti kao i njemački Unser Song 2017
    Ajd super za njih ali taj dosadni Bjorkman… :/

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?