Želje za 2018.: Hrvatska (pjevačice) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Želje za 2018.: Hrvatska (pjevačice)

  3 min za čitanje   8 komentara

Moje soliranje proteklih šest tjedana došlo je do vrhunca koje će se odviti iduća dva tjedna. Kao šlag na kraju torte bit će izražene želje za hrvatskog predstavnika na Eurosongu 2018. Danas će biti objavljene pjevačice koje želimo vidjeti, idući ponedjeljak pjevači, a grupe za točno dva tjedna. No da u ovome ne budem usamljena, pomoći će mi kolege sa stranice Bartol, Bojan, Faruk i Tomislav. Napominjem(o) da će ovdje biti pokazan isključivo osobni izbor autorā, ali dobrodošli ste ostaviti svoje prijedloge dolje u komentarima.


BARTOL: Lovely Quinces

Dvadesetpetogodišnja Splićanka Dunja Ercegović umjetničkog imena Lovely Quinces jedna je od najrenomiranijih kantautorica na novijoj hrvatskoj glazbenoj sceni. Kao najveći uspjeh njezine karijere svakako je činjenica da je njezin album Meet me in Moscow (part one) završio u završnom krugu nominacija za najbolji Europski nezavisni album godine IMPALA 2016. godine. Dunjin bi se glazbeni žanr mogao opisati kao mix americane i melankoličnog folka, a posljednji singl Call The Shots izbacila je prije 4 mjeseca.


BOJAN: Ivana Marić

Osobno bih volio da u nekim narednim godinama Hrvatsku predstavlja, jedan od, po meni, najboljih ženskih vokala s ovih prostora, koja svoju karijeru nakon napuštanja grupe Feminnem gradi na kvalitetnoj glazbi. Zaista samo pozitivne riječi za ovu damu imam.


FARUK: Žanamari Perčić

Djevojka impozantnog vokala koja je, nakon što je prvih godina svoje karijere lutala bespućima glazbenih žanrova, konačno našla vlastiti stil svakako djeluje kao netko koga bi odgovorni za Eurosong na HRT-u trebali uzeti u obzir. Uz dobar i provjeren autorski tim (koji se neće na pjesmi za Eurosong “učiti” kako se pišu pjesme), i njenu izvedbu, siguran sam da se može stvoriti pozitivna i kvalitetna eurovizijska priča za Hrvatsku.


LUNA: Sara Renar

Kada u konkurenciji neprikosnovene Radojke Šverko osvojite Porina za najbolju žensku izvedbu, onda zbilja nešto vrijedite. Jedna od takvih sretnica jest 30-godišnja Sara Renar, inače magistrirana arhitektica čiji se glazbeni izričaj može opisati kao miks eksperimentalne glazbe, indiejapopa s elektroničkim elementima. Trenutno je u svojoj karijeri objavila dva albuma i jedan EP, za kojeg je bila nominirana za nagradu Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu (osvojeno) i najbolji album. Miljenica glazbene kritike, Sara je ove godine nominaciju za glazbenu nagradu IMPALA za najbolji europski album godine.


TOMISLAV: Ivana Kindl

O glazbenici koju bih htio vidjeti kao predstavnika Hrvatske na Eurosongu ne treba trošiti previše riječi. Ivana Kindl na hrvatskoj sceni djeluje posljednjih petnaestak godina, a osvojila je tri puta za redom nagradu Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu – od 2011. do 2013. godine. Htio bih da se njezina potencijalna pjesma kreće u smjeru njezina hita Utjeha iz 2011. godine. Mislim da bi se trebalo u tom slučaju težiti instrumentalnom minimalizmu te ostaviti prostora za jedan pravi vokalni aranžman uz tekst na hrvatskom jeziku.

Koja pjevačica bi bila idealna hrvatska predstavnica prema Vašem mišljenju? Prokomentirajte s nama ispod teksta!

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava8

  1. Damien — 10. listopada 2017. u 19:39

    Mislim da smo zaboravili jednu vrhunsku pjevacicu a to je Natali Dizdar, ima i glas i moderne pjesme. Ivana Kindl mi se osobno nikad nije svidjala i mislim da je precjenjena, i to jako. Ima tehniku ali vrlo losu 'boju' glasa, piskutava je. U stvari iritantna. Ne bih nju slao.

  2. Vix — 27. rujna 2017. u 01:35

    LOVELY Quinces-u početku zanimljiva pjesma,poslije joj se gubi sjaj, specifičan glas,
    IVANA Marić- Mislim da je ona okej odabir. Svježe su joj pjesme, ima u njima života, ima ugodan glas,ima i neki x-faktorčić u glasu.
    ŽANAMARI Perčić-ne znam, nema specifičan glas,ali dobra je
    SARA Renar- Luna-telepatija…eno prije 3 dana slučajno sam našao tu pjesmu na youtubeu i čuo je prvi put u životu. Evo sad je nađoh i ovdje…zanimljiva pjesma, teška atmosfera za Euroosng…sad ne znam kakav je njen žanr..al ako je ovako mračan,to nije za eurosong…glas je specifičan ,to je plus
    IVANA KINDL-Tomislave ,falio si samo pjesmu,ali pjevačicu nisi..U PRAVU SI …ona je JAKO JAKO dobra opcija za Eurosong. Mislim da to i zaslužuje. ALI sa tipom pjesme Propala stvar—jer ova Utjeha je prekvalitetna za Eurosong,a shvatili smo da se traže pjesme koje uđu u uho na prvu.
    ______________________________________
    Moje opcije; Severina (znam da neće), Lana Jurčević (nisam joj fan, al mislim da ima sve za Eurosong), Rozga (ako ikad mislite nju poslat, pošaljite je ove god. jer super izgleda,a i simpatična mi je-ima taj čudni glas,x factor) Tina Vukov- jako kvalitetna pjevačica,specifičan glas, mislim da je dobar odabir i ona…iako trebaju pjevačice koje su karizmatične i koje prište energijom (ali ne Indiro ti :/ ) ,iako ne bih se ljutio ni da nju pošalju. Okej je,al ne bi bili u top 10, moja glava.
    I da zaključim stvar-dajem veliku potporu Knidlici. Mia još ne. Nina Kraljić ofc OFC !!! Iako mislim da ona ne bi prihvatila to (barem ne još ove god) Doris Dragović hm hm zanimljiva…i vrijedi isto i za nju kao za Rozgu,ako ćete je slat,pošaljite odmah ,a ne 2028. Hej hej kako sam zaboravio i kraljicu Josipuuu Lisac.

    I dalje tvrdim da je bolje da se pošalje na Eurosong 2018. pjesma na hrvatskom jeziku- i nikako grupa već solo izvođač,

  3. Roki — 26. rujna 2017. u 10:28

    Bitna je prvenstveno pjesma i kako nam je ta osoba proda.
    Nominiram pjesmu!

  4. Edo — 26. rujna 2017. u 09:22

    1. Josipa Lisac
    2. Doris Dragovic
    3. Vanna
    4. Ivana Maric
    5. Zanamari

  5. Croeurofan — 26. rujna 2017. u 01:17

    Ivana Marić i Ivana Kindl definitivno imaju iskustva na sceni što je jedan veliki plus. Sara Renar ima super glas ali nema dovoljno iskustva što može biti riskantno (ne nužno i pogrešno). Ostale nisu ostavile neki dojam.

  6. Sekret — 25. rujna 2017. u 17:48

    Od ponuđenih pjevačica jedino mi se dopada Ivana Kindl definitivno jedan od najboljih ženskih vokala u Hrvatskoj uz to tri puta dobila nagradu Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu što nije mala stvar.
    Ovo su moji favoriti što se tiče pjevačica:
    Mia-Bezimeni
    Zsa Zsa-Kada budemo sami
    Adrijana Baković-Smijem se
    Eni Jurišić-Ljetni blues
    Antonela Doko-Ta ljubav

  7. Diavolo — 25. rujna 2017. u 14:16

    u ovoj kategoriji, moji favoriti su:
    – Eni Jurišić
    – Mia Dimšić
    – Jelena Žnidarić (Zsa Zsa)
    – Jelena Rozga
    – Luce
    – Doris Teur
    – Nina Kraljić (opet)
    – Doris Dragović (opet)

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?