Hrvatska za 2018. godinu - vraća li se "Dora"? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Hrvatska za 2018. godinu – vraća li se “Dora”?

  2 min za čitanje   11 komentara

Dana 11. rujna 2017. objavili smo vijest koju nam je Hrvatska radiotelevizija napisala u mailu, a to je da Hrvatska nastupa na Eurosongu 2018. i da će naknadno biti objavljen način odabira predstavnika. No zna li se to konačno?

Naime, kako je na svojoj stranici na Facebooku napisao opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, trenutno su u tijeku pregovori s HRT-om oko organizacije Dana HRT-a u Opatiji u veljači. što i ne bi dobilo našu pozornost da nije objavio ovu sliku:

Ili da skratimo priču – od 14. do 18. veljače u Opatiji bi trebali biti organizirani Dani HRT-a, a kao kruna tih događanja vratit će se nikad prežaljeni hrvatski izbor za Eurosong Dora! Petodnevna manifestacija bi se, prema pisanju portala podUčkun.net, trebala organizirati ili u dvorani Marino Cvetković ili u novootvorenom Teatru Gervais. Doduše, koliko u ovome ima istine, trebalo bi se znati ubrzo jer HRT zasad mudro šuti.

Davne 1993. godine po prvi put je održana Dora (doduše, ne pod tim nazivom), a u klasičnom obliku preko nje su odabirani hrvatski eurovizijski predstavnici do 2010. godine (ono 2011. nećemo spominjati kao Doru). Međutim, zbog zaredanih loših rezultata HRT odlučuje ukinuti Doru i birati internim izborom.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava11

  1. Eurosong99 — 22. prosinca 2017. u 14:18

    ako mislimo slat ljude kao sto su jelen rozga,maja suput , lidija bačić bolje da ne trošimo vrijeme i novac na takve gluposti jer i sami vidimo da golotinja na eurosongu ne prolazi dobro tj. ne prolazi uopste …mislim da imamo puno mladih i talentiranih pjevača(Mia Dimšič,Zsa Zsa,Damir Kedzo,Luminize) koje bi trebalo razmotriti…isto tako mislim da bi onaj tko nas predstavlja na eurosongu trebao sam birati tko će mu pisati pjesmu(strani ili domaći tekstopisac)… 😉

  2. Edo — 26. rujna 2017. u 09:14

    Ja se nadam da ce se Dora vratiti u punom sjaju! To je nekad bio jedan od najjacih festivala na Balkanu ali i sire, po mome misljenju. Nikad necu prezaliti neke pjesme koje sa Dore nisu otisle na Eurosong…

  3. Ero — 24. rujna 2017. u 14:19

    @denvilda Svaka ti je na mjestu! Amen!!! 😀

  4. Den Vilda — 23. rujna 2017. u 23:54

    Drago mi je vidjeti ovaj natpis, Dora 2018. Koliko dugo sam samo ovo čekao. Puno sam prije pisao o tome, da je Dora najbolji način odabira. Prijavili bi se najbolji hrvatski skladatelji i teskopisci, slažem se da treba dati priliku i stranim autorima. Slažem se s većinom komentara od vas fanova, da treba napraviti dobar show, kao što je Dora bila nekad davno prije…dobri voditelji, moderna pozornica i publika koja voli eurosong, a ne gospoda koja izgledaju ko kipovi slobode. Ali ne treba s izborom pretjerivati, dovoljna je jedna večer, ne više od interno odabranih 12 najboljih pjesama, i glasanje po principu žiri:publika 50:50%. Uspjeh mora doći. Doru nije trebalo nikad ukidati, samo je trebalo promijeniti kompletnu nesposobnu organizaciju kad su počeli loši rezultati i problem bi bio riješen. Nadam se da će ovo biti jedan novi početak. DORA je bila hrvatski biser, a biseri se ne bacaju pred svinje.

  5. Ero — 21. rujna 2017. u 22:53

    Jako dobri koraci naprijed u Hrvatskoj konačno. Radi se, radi – zele se rezultati. Super!

  6. Croeurofan — 21. rujna 2017. u 20:02

    https://youtu.be/ErLPTwDH5xg samo da se ovo ne ponovi xD

  7. SwedenEurovisionFan — 21. rujna 2017. u 19:23

    Genijalne vijesti, sjećam se da sam gledao zadnjih pet, šest godina i uživao 🙂 Nadam se da će biti nalik na skandinavske izbore, iako je to teško očekivati, no slažem se s @rossonero da nastupaju samo prave pjesme, koje bi imale šanse za nešto dobro na Eurosongu i s @croeurofan o tome da pozornica bude prikladna i da koreografija svih nastupa bude kao i ona kako bi bilo na Eurosongu 🙂

  8. Sekret — 21. rujna 2017. u 17:30

    Da se barem vrati Dora to bi bilo genijalno

  9. Croeurofan — 21. rujna 2017. u 14:08

    Ja se nadam i boljoj produkciji showa. Počevši od pozornice koja bi trebala biti puno praktičnija od one prijašnje. Voditelji bi trebali biti bolji (prisjetimo se samo voditeljskog para iz 2011.) a o publici da ne govorim. Neka budu aktivni da podignu atmosferu. Oni zadnji ko da ih je netko natjerao da tamo stoje. O ponudi pjesama sam sve rekao. Ako će uvesti žiri u glasanje neka bude strani.

  10. Diavolo — 21. rujna 2017. u 13:29

    tooo… da se mene pita, Dora se definitivno treba vratiti na naše ekrane… i to u nešto reformiranom izdanju… trebalo bi smanjiti utjecaj našeg žirija i uvesti strani žiri (nešto na nalik onoga na Melodifestivalenu)…mislim da je taj žiri manje manipulativan, a i na kraju krajeva bolje dobiti neki feedback od stranaca … s druge strane, što se tiče samih pjesama i skladbi, mislim da bi HRT trebao dopustiti svim autorima da šalju pjesme na sam izbor (uključujući i strane autore), te da bi urednici trebali prije samog natjecanja onemogućiti nastup na Dori, onim ''festivalskim'' pjesmama koje nemaju ni minimalne šanse za uspjeh na eurosongu… dakle, nešto nalik na danski, norveški ili švedski izbor… bilo to 10 pjesama u finalnoj večeri ili više dobrih pjesama u dvije polufinalne…nije bitno…glavno da su one kvalitetne i da imaju realne šanse za finale esc-a … a u slučaju da uredništvo HRT-a nije zadovoljno sa prijavljenim skladbama, uvijek je otvorena solucija internog odabira pjevača i skladbe… uglavnom, ova vijest me oduševila danas 😀

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?