Želje za 2018.: Hrvatska (pjevači) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Želje za 2018.: Hrvatska (pjevači)

  4 min za čitanje   11 komentara

Nakon što smo prošli tjedan izrazili želje za pjevačice, red je da predstavimo naše želje za pjevače! Petero urednika našeg sajta pažljivo je gledalo kakve muške snage ima hrvatska glazbena scena, no svatko je mogao odabrati samo jednog svog favorita. Koga smo na koncu odabrali, saznajte u nastavku. Napominjem(o) da će ovdje biti pokazan isključivo osobni izbor autorā, ali dobrodošli ste ostaviti svoje prijedloge dolje u komentarima.


BARTOL: Roko Vušković

Ovom mladom hrvatskom kantautoru rodom iz Samobora glazbeni put počeo je već sa pet godina. Osim saksofona, kojeg je magistrirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, svira i bubnjeve te klavir i gitaru. Svoju prvi singl Tvoj je trag u meni, za koju potpisuje i tekst i glazbu, premijerno je izveo 11. rujna ove godine (taman dovoljno kasno da bi se mogla izvesti na narednom Eurosongu) u radijskoj emisiji Music Pub Zlatka Turkalja, a spot pod redateljskom palicom Tihane Mošet izašao je isti dan. Iako je službeno tek dva tjedna na glazbenoj sceni, Roko Vušković ima vrlo značajan broj nastupa u nogama, koji bi mu sigurno pomogao ako bi se upustio u lisabonsku avanturu.


BOJAN: Marko Kutlić

Prije koji dan sam slučajno saznao da grupa Pravila igre nije više u istom sastavu u kojem je ranije bila, tačnije da su promijenili pjevača. Malim istraživanjem saznao sam i zašto i ime prethodnog pjevača i primetio sam da je on već objavio i solo pjesmu. Kako smatram da ima dobar glas i da bi uz dobru pjesmu mogao da učini nešto, moj predlog za Hrvatsku je upravo Marko Kutlić.


FARUK: Massimo

Svjestan činjenice da će mnogi na ovaj prijedlog zakolutati očima, jednostavno ne mogu propustiti priliku da još jednom potcrtam kako velikog i dobrog umjetnika ima Hrvatska, i kakva je šteta što je svo ovo vrijeme potcijenjen u javnosti. Nije on toliko ni nekonvencionalan ili pre-artističan. Pogotovo ako Hrvatska poželi ove godine pobjeći od eurovizijskog popa.


LUNA: Boris Štok

Da se razumijemo, još uvijek stoje moje prošlogodišnje želje, ali ne da mi se ponavljati kao papagaj. No hrvatska glazbena scena ovo je ljeto ponudila nešto što mi se jako svidjelo, pa bi bilo idealno za ovaj projekt. S radom i glasom Borisa Štoka upoznala sam se još u srednjoj školi, kad je grupa Quassar (čiji je on tad član bio) objavila Ti. Doduše, tad sam mislila da je Damir Urban objavio novu pjesmu, no nebitno sad. Do Borisovog izlaska iz benda, Quassar je objavio tri od kritike hvaljena albuma, a jedna od njihovih pjesama završila je kao odjavna špica hrvatske serije Novine. Krajem 2016. godine Boris se odlučuje za samostalnu karijeru, a trenutno je objavio tri singla – Ove misli s Jadrankom Ivaniš Yayom, obradu slavnom hita grupe Denis&Denis Voli me još ovu noć i Ispod kože, na koju ste sigurno naletili ovog ljeta na hrvatskim radiostanicama.


TOMISLAV: Petar Grašo

Ako pogledamo dosadašnji opus Petra Graše, mogli bismo vidjeti da među njegovim pjesmama nema baš prevelikog prizvuka pjesme koja bi mogla predstavljati Hrvatsku na Eurosongu. Ali, ima jedan veliki ali. Petar ima izvrstan glas – jednostavan i britak tenor koji se može nositi s raznim vokalnim izazovima. Nadalje, ne smijemo  zaboraviti niti njegov nenadmašan šarm i karizmu kojima može osvojiti srca publike. Mislim da upravo on zbilja ima sve predispozicije za kvalitetan rezultat.

Koji pjevač bi bio idealan hrvatski predstavnik prema Vašem mišljenju? Prokomentirajte s nama ispod teksta!

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava11

  1. Raphael — 4. listopada 2017. u 17:57

    Od ovdje predloženih moj favorit je definitivno Massimo. Sviđa mi se ta neka njegova dramatičnost i emotivnost prilikom izvođenja pjesama i volio bih ga vidjeti na Eurovizijskoj pozornici. Iako mi se čini da tip pjesama kakve on izvodi, nema više tako dobru prođu na Eurosongu.
    Marko Kutlić – može….dečko ima snažan, muževan glas, ali pod uvjetom da pjesma bude nešto totalno drugačije od onoga što je pjevao u bendu "Pravila igre". Takve tralalajke imaju prođu samo kod publike koja sluša Ivana Zaka.
    Petar Grašo – također može ukoliko je sposoban komponirati još jednu pjesmu koja bi bila jednako dobra kao njegov zadnji hit "Srce za vodiča".
    Damir Kedžo – nije da sam baš nešto impresioniran njime, ali čini mi se da je dečko fan Eurosonga pa sam siguran da bi dao sve od sebe kad bi imao priliku na njemu nastupati.

  2. Edo — 3. listopada 2017. u 16:36

    Petar Graso, Massimo, Gibonni i Giuliano.

  3. Diavolo — 3. listopada 2017. u 09:25

    od navedenih samo Kutlić i Grašo od mene imaju palac gore za esc pokušaj… a ovo su moji prijedlozi:
    – Zoran Mišić (zašto ne bi mi pokušali sa malo jačim zvukom ić, možda bi imali odličan rezultat, kao recimo Turci 2010….pjesma tipa ''Savršena'' bi bila interesantna)
    – Vlaho Arbulić (mislim da je njegova glazba veliko osvježenje za hr scenu,pogotovo pjesma ''Home'', al nešto je utihnuo u zadnje vrijeme)
    – Damon Empero (možda nije vrijeme, a ni mjesto…no ja bih svakako volio čuti malo EDM-a na eurosongu…u neku ruku tu je spadala Loreen-ina Euphoria, kao i prošlogodišnji JOWST….samo ću reći da su oboje jako jako dobro prošli….poslušajte njegovu pjesmu ''Vacation'')
    – Kameny (također kao i u slučaju Damona, samo što je Kameny puno iskusniji na glazbenoj sceni, a uz njega volio bih vidit i Nikolu Marjanovića, nešto tipa ona njihova već objavljena pjesma…savršena kombinacija)
    – Gibonni (jedan od najboljih naših glazbenika uopće, a njegove pjesme odišu svjetskim prizvukom jer često u njima koristi druge jezike… zašto ne bi nešto poslali kao recimo Toleranca? Uklopilo bi se sa esc propagandom hahaha)
    – Damir Kedžo (ona nova pjesma na engleskom je interesantna)

  4. Vix — 2. listopada 2017. u 23:53

    @blink Zar je grijeh biti vjernik? Zar se ne može uspjeti u životu ako si katolik? Marko je najbolji mogući izbor. Cijenim Kedžu ,i ne bih se žalio da se i njega pošalje,ali budimo sada objektivni-tko ima na hrvatskoj glazbenoj sceni najspecifičniji muški glas?? Massimo (imao je šansu kako si rekao-u Jugi) …i sada dolazi red na Marka. Ja i dalje tvrdim da ne vjerujem da će on na to pristati jer su ga mediji ubijali sve ove mjesece,ali tko zna…

  5. escmusic — 2. listopada 2017. u 19:30

    Petar Grašo bi svojim vokalom ušao bez problema u Top 5 žirija, a kad bi i imao neki nastup kao u spotu Moje Zlato sigurno bi osvojio i publiku.

  6. Cro — 2. listopada 2017. u 17:43

    Ma treba Damira Kedžu na Eurosong… ❤

  7. Sekret — 2. listopada 2017. u 17:02

    Iz ovog djela Marko Kutlić je najbolji mogući izbor za eurosong

  8. Vix — 2. listopada 2017. u 14:29

    M A R K O KUTLIĆ !!!
    Ne vjerujem da bi prohvatio ,ali on je ako cemo muskog predstavnika slati NAJBOLJI ODABIR. Nema niti jednu lošu pjesmu.

  9. Ero — 2. listopada 2017. u 13:27

    Marko Kutlić – ako želimo nekog mladog, on je taj!
    Od stare garde – Grašo/Massimo – obojica sjajni! 😀

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?