Laura Groeseneken prva natjecateljica Eurosonga 2018. – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Laura Groeseneken prva natjecateljica Eurosonga 2018.

  2 min za čitanje   4 komentara

U emisiji Van Gils & Gasten prije nekoliko trenutaka upravo je predstavljena prva osoba koja je objavljena kao natjecatelj na Eurosongu 2018. Ove eurovizijske sezone čast da prva predstavi svoju uzdanicu za Lisabon imala je Belgija, koju će predstavljati Laura Groeseneken. Kako je istaknula, ona je sama autorica svoje pjesme, a izjavila je da joj je cilj “napraviti lijepu pjesmu, a ne pjesmu za Eurosong”.

Na prvi spomen njezino ime nije toliko poznato flamanskoj javnosti, no već dugi niz godina djeluje u sklopu grupe Ozark Henry, skladala je za grupu Hooverphonic, a više je puta pokušala samostalnu karijeru pod umjetničkim imenima Sennek Lola. Također, nastupala je s Briselskom filharmonijom, s kojom je izvela pjesmu iz jednog od filmova o Jamesu Bondu. Prema tvrdnjama VRT-ovog eurovizijskog komentatora Petera Van de Veirea, upravo je ovaj nastup “kupio” belgijsku televiziju i uvjerio čelnike da je Laura ta koja mora ići u Lisabon.

– Kad me VRT upitao za nastup na Eurosongu, morala sam stati na koji trenutak i razmisliti. Samo sudjelovanje ima veliki utjecaj. Posljednjih godina uvijek sam stajala iza Pieta (pjevač grupe Ozark Henry, op.a.), a sada i ja imam lice). Prije tog koraka, mora se biti siguran. Zahvaljujući mom iskustvu s Pietom, poprilično sam sigurna da to mogu napraviti. Dobar je mentor – izjavila je ova 27-godišnjakinja, koja inače radi kao visual merchandiser u trgovini namještaja IKEA.

Također, izjavila je kako je velika obožavateljica Eurosonga, kojeg je uvijek pratila sa svojim ujakom Eddyjem, kojeg će voditi i u Lisabon.

Kada će biti objavljena Laurina pjesma, još nije poznato, no dotad uživajte u njezinoj obradi Amar pelos dois.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava4

  1. Sekret — 29. rujna 2017. u 16:47

    Sviđa mi izbor pjevačice smatram da ima sve za eurosong i još samo da pjesma bude dobra i to bi onda bila dobitna kombinacija.Nadam se da će Belgija nastaviti dobar niz kao zadnje tri godine☺

  2. Croeurofan — 29. rujna 2017. u 00:46

    Zanimljiv glas ima. Ovo se čini vrlo obećavajuće. Mislim da Belgija puca na što bolji rezultat. Tako im je dobro krenulo i vjerujem da će se to i nastaviti.

  3. SwedenEurovisionFan — 28. rujna 2017. u 23:56

    Vrlo zanimljiv izbor Belgijanaca, sama je rekla da će napisati neku snažnu pjesmu i jedva čekam to čuti! A s obzirom da radi u IKEA-i, biti će bodova iz Švedske sigurno hahaha 😀

  4. Tim Burton — 28. rujna 2017. u 23:28

    Djevojka odlično pjeva, harizmatična je i čini se profesionalnom — Belgija zna šta radi. Samo se nadam da ne dobije neku pjesmu smorulju kao što su imali 2014. ili vokalnu vježbu kakve su imali Albanci i Gruzijci ove godine.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?