Otvorene prijave za "Eurovision: You Decide 2018" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Otvorene prijave za “Eurovision: You Decide 2018”

  2 min za čitanje   3 komentara

Britanska televizija BBC danas prijepodne otvorila je mogućnost prijave za naredno izdanje izbora Eurovision: You Decide, preko kojeg će Britanci birati predstavnika za Eurosong 2018. Upiti se mogu poslati na e-mail adresu BBCEurovisionSubmissions@bbc.co.uk, nakon čega će BBC unutar 72 sata poslati stranicu gdje se autori mogu prijaviti. Prijave traju do 27. listopada, nakon čega će sve pristigle pjesme preslušati članovi britanskog OGAE kluba. Istodobno, BBC-ev tim na čelu sa svojim glazbenim konzultantom Hughom Goldsmithom tražit će pjesme kod profesionalnih skladatelja, a protekli tjedan danska producentska kuća ArtPeople održala je tzv. songwriting camp u Kopenhagenu, s ciljem da se skladaju pjesme za britanski izbor, a na kojem su sudjelovali brojni danski skladatelji. Inače, u jednom takvom kampu stvorena je i britanska pjesma s Eurosonga 2017.

– Eurosong 2018. u Lisabonu obećaje da će biti još jedan fantastičan šou i odlučan sam da smo mi, UK, sposobni da napravimo još korak dalje do 2017. zahvaljujući superlativnom nastupu Lucie Jones i njezine moćne balade Never Give Up On You. Sada sam, opet, u potrazi za pjesmama s emotivnim stihovima, pamtljivom melodijom i briljantnom produkcijom. No, uspjeh na Eurosongu može imati i originalnost i element iznenađenja. Zato, molim Vas da nam pošaljete svoje pjesme ako su kreativno svježe, hrabre i malo različite – izjavio je Goldsmith.

– Za svakog tko misli da ima briljantnu pjesmu koja se može rezonirati s milijunima ljudi oko svijeta i članovima žirija za 2018., ovo je vaša šansa i voljeli bismo ju čuti od vas – izjavio je urednik BBC-jevog zabavnog programa Guy Freeman.

Što je potrebno?

Pjesma se mora pridržavati standardnih eurovizijskih pravila (ne dulja od tri minute, nigdje komercijalno objavljena prije 1. rujna 2017., nije obrada od neke druge pjesme, najviše šest osoba ju može izvesti i vokali moraju biti uživo), izvođač mora imati minimum 18 godina prije 1. siječnja 2018., a skladatelji mogu poslati samo jednu pjesmu na natječaj. U slučaju odabira, BBC može ili uzeti pjevača s demo-snimke ili sugerirati promjenu izvođača, a na natječaj ne smiju se prijaviti članovi šire obitelji BBC-jevih radnika.

Eurovision: You Decide 2018 održat će se početkom 2018. godine, a točan datum bit će poznato naknadno.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava3

  1. Croeurofan — 30. rujna 2017. u 23:25

    Nadam se nečemu kvalitetnom kao i ove godine. Naslušali smo se stvarno svega od njih. Ove godine su baš ugodno iznenadili i nadam se da je to početak boljih dana za UK.

  2. Tim Burton — 30. rujna 2017. u 22:12

    Da sam ja na mjestu BBCja, prvo bih pokušao doći do određenih izvođača ili kompozitora. Ne nužno poznatih, već dobrih, provjerenih muzičara kao što su bile Molly ili Lucy. Nqpraviti nekakvu prošaranu listu, i ukoliko baš niko ne bi ni pokušao da se upusti u pregovore, probao bih nacionalni izbor sa anonimusima opet, s naglaskom na odabir pjesama. Ima ovo potencijala, ali opet odaberu pet-šest od kojih bude jedna (relativno) dobra.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?