Želje za 2018.: Hrvatska (grupe) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Želje za 2018.: Hrvatska (grupe)

  4 min za čitanje   9 komentara

Nakon gotovo dva mjeseca do svog kraja je stigao projekt našeg  portala Želje za 2018. Prvih šest nastavaka jedna od urednika (Luna) je predstavljala svoje želje, da bi joj se u preostala tri nastavaka pridružili još četvorica urednika (Bartol, Bojan, Faruk i Tomislav). Nakon što smo obradili pjevačice i pjevače, na redu su došle i grupe koje bismo htjeli vidjeti za Hrvatsku na Eurosongu 2018. Napominjem(o) da će ovdje biti pokazan isključivo osobni izbor autorā, ali dobrodošli ste ostaviti svoje prijedloge dolje u komentarima.


BARTOL: Scarlet Notes

Ovaj zadarski alt-rock band osnovan je 2010. godine. Članovi su Zrna (vokal, bas gitara), Josip (bubnjevi) i Leonardo (gitara). Ubrzo nakon ulaska u finale HGF-a na kojem su osvojili drugo mjesto, objavili su debitantski album Naivno srce, koji su promovirali brojnim koncertima diljem Hrvatske te mini turnejom u Velikoj Britaniji. Trenutno su u drugoj fazi projekta 3/3 – originalan koncept kojem je u planu da u dvije godine objave po tri ugođajem i temom srodne pjesme, te ih na kraju objediniti u jedan album.


BOJAN: Luminize

Kada je riječ o grupama, moj prijedlog je da hrvatski bend sa sjedištem u Nizozemskoj jednom budu izabrane da predstavljaju svoju domovinu na najvećem europskom glazbenom natjecanju. Riječ je naravno o četveročlanoj ženskoj skupini Luminize, koje posljednjih godina svojom kreativnošću, prosfesionalnošću i dobrom glazbom osvajaju srca slušatelja diljem Europe. Iako možda mizeran razlog, ali ove djevojke su svojim pjesmama uspjele se naći u mnogim internetskim glazbenim natjecanjima, koje najčešće organiziraju ljubitelji Eurosonga, a u jednom (European Music Contest) su odnijele i pobjedu. Bilo kako bilo, djevojke zbog svojih kvaliteta zaslužuju biti spomenute kao potencijalne predstavnice Hrvatske na Eurosongu.


FARUK: Detour

Dječaci nisu za Eurosonga, Silente više ne postoji, pa mi preostaje moj treći omiljeni hrvatski bend – Detour. Drugačiji, žanrovski vrlo šaroliki, ali provjereno kvalitetan sastav koji ima puno (neotkrivenog) potencijala. Kako na Eurosongu zadnjih godina biti drugačiji puno znači, mislim da bi oni itekako imali dosta dobru perspektivu.


LUNA: Ti, ja i moja mama

Već vidim preokretanje očima na moju želju, ali podsjetit ću Vas da je još pjesma s još težom tematikom i aranžmanom pobijedila 2016. na “festivalu lakih nota”. Bend koji svoju glazbu opisuje kao indie swamp pop, osnovan je 2015. godine, a čine ga bivši i sadašnji članovi nešto poznatije grupe U pol 9 kod Sabe. Prošle godine objavili su prvi EP, dok će njihov prvi album izaći dogodine. Hvaljeni su od kritike, a već ovog četvrtka moći ćete čuti nešto više od njihovog opusa, za kojeg mislim da bi dosta dobro kotirao na Eurosongu. Ipak, na našem najdražem natjecanju u zadnje vrijeme pobjeđuju stvari koje su totalno netipične za Eurosong, stoga mislim da bi se dobro uklopili.


TOMISLAV: ne bih htio poslati grupu

Jako dugo sam razmišljao koja grupa bi bila kvalitetan predstavnik Hrvatske na Eurosongu 2018. Međutim, ako usporedim rezultate bendova i grupa na Eurosongu u nekoliko zadnjih godina, vidim da rezultati nisu baš bajni. S druge strane, zbilja nisam uspio pronaći na hrvatskoj glazbenoj sceni grupu koja bi zbilja mogla ponuditi nešto novo, ali opet ponavljam, to je veliki rizik koji može biti katastrofa, ali i vrlo dobar rezultat.

Koja grupa bi bila idealna za predstavljanje Hrvatske prema Vašem mišljenju? Prokomentirajte s nama ispod teksta!

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava9

  1. Bulbasaur — 14. listopada 2017. u 10:48

    leteci odred

  2. Croeurofan — 11. listopada 2017. u 23:37

    @angelo96 Slažem se sa svime a ona osim izgleda svakako ima i glas. Pjesme su joj odlične. Nažalost bojim se da neće još neko vrijeme. I sama je bila jako razočarana poslije Eurosonga. Ne krivim ju uopće pošto su joj HDS i HRT priredili horor. Prvo su je "stručnjaci" napadali zbog pjesme a onda je HRT sve uništio onim katastrofalnim nastupom. I sama je rekla da joj je Eurosong bio škola i da je doznala što ne želi u karijeri. Tako da sumnjam da ćemo je vidjet u skoroj budućnosti vidjet na ESC iako bi ja to jako želio.

  3. Vix — 11. listopada 2017. u 14:10

    Znam da je tema-"grupe"-ali ja moram spomenuti ime Nine Kraljić (Nadam se da HRT ovo čita,a i ona 🙂 ) Ja bih želio da se nju pošalje. Pa što…i Lena je predstavljala Njemačku dvije godine za redom… Meni Nina sada s dugom kosom je NOVA OSOBA. Ne gledam mnogo izgled,ali već se pričalo kako je s kratkom kosom izgledala starije itd. Sada je s dugom kosom i eto malo haljinom na rez-čak je postala senzualna. To jest ženstvena. Ti su atributi nedostajali. NIKAVI PLAŠTEVI I HALJINE U OBLIKU ROLETA!!!! Nikad neću prežaliti 2016. godinu. Imali smo SAVRŠENU pjesmu… savršenu vokalnu izvedbu ( u polufinalu) -ALI……….ove godine ne smije biti ALI!!!
    NE SMIJE!

  4. imperator — 10. listopada 2017. u 22:14

    Nisam baš na "TI" s hrvatskom glazbenom scenom pa se nisam ni uključivao u tematiku iste.. sve u svemu, u potpunosti se slažem s onima koji su rekli da nas bendovi ne trebaju predstavljati..
    uglavnom, jedini bend koji imalo dolazi u obzir na esc-u je onaj rock žanra (barem ja tako mislim 😀 ), a budući da ni ti rock bedovi nisu ostvarili briljantan učinak u zadnje vrijeme, osim Softenginea, bilo bi suludo da ih ijedna zemlja pošalje.. dobro, možda se Finci ponovno ohrabre..
    na kraju, zato podupirem DORU pa da nas predstavlja predstavnik/ca koje većina odredi i end, osim ako HRT opet ima konkretan, tijekom ljeta, spremno pripremljen plan.. 😉

  5. Vix — 10. listopada 2017. u 15:17

    Pišem ovaj komentar prije čitanja ovog članka jer moram reći taman bila najbolja na svijetu grupa-grupi kažem NE,NE I NE! Nikad grupe nisu pobijedile. Nije ni Hrvatska nikad pobijedila-ali svejedno NE grupama. Pjesmu treba izvoditi SOLO izvođač…muško-žensko-svejedno,ali 1 osoba…po mogućnosti na hrvatskom jeziku AKO će biti pjesma u kojoj će se čuti dragulji hrvatskog jezika…A slati jeftine tekstove, amerikanizirane-ne. Ako će biti na engleskom-to treba biti pjesma-ne obična nego neko remek djelo.

    A sad idem pročitat članak i vidjet kojim grupama novinari Eurosong.hr-a daju prednost. 🙂
    Samo da kažem-Pravila igre su bila zadnje 2 godine moja najbolja grupa-izostankom Marka iz grupe to više nije Pravila igre nego Pr. Toliko…

  6. Lujka s ukusom — 9. listopada 2017. u 18:50

    Iskreno ja se slažem sa Tomislavom.
    Grupe ne prođu dobro na ovakvom natjecanju, Lordi je izuzetan jer su oni baš bili ono čudni, a i u to doba je publika glasala za pobjednika.

  7. Sekret — 9. listopada 2017. u 13:27

    Od ponuđenih grupa jedino Luminize dolaze u obzir i njih bih volio vidjeti na eurosongu ako bi poslali grupu.Štoviše i Detour bi isto mogao na eurosong s obzirom da imaju novu pjevačicu i velike hitove otkako im je Gina Victoria u grupi.Ovo su moji favoriti iz ove skupine:
    Markiz-Sve što sada želim
    Vatra-Tango
    Gea-I to će proći
    Opća opasnost-Kriva si
    Colonia-Que sera

  8. Diavolo — 9. listopada 2017. u 12:17

    Od gore navedenih jedino Luminize i Detour dolazi u obzir…štoviše, Luminize je u ovoj kategoriji možda i kod mene na prvom mjestu… ovi ostali navedeni ne znam ni iz koje rupe su izvučeni, a njihov stil bi nas vjv zakucao na dno esc tabele (i to u polufinalu)…
    ….
    Moji prijedlozi uz već spomenute Luminize i Detour (p.s. smatram da bi nas trebali predstavljati renomiraniji bendovi)

    – Opća opasnost (Treba nam malo jača stvar na esc, kao recimo pjesma ''Uzalud sunce sja'')
    – Pravila igre (Iako imaju novog vokala, smatram da bi bili i dalje dobri predstavnici – ''Muška suza'')
    – Colonia (Iako nema Indire, s pravom pjesmom i nova pjevačica bi imala što za pokazati – ''Que sera'')
    – Justin's Johnson (Volio bih da je ovaj bend malo poznatiji u Hrvatskoj, imaju stvarno odlične pjesme.. i volio bih da nas predstave s jednom pjesmom tipa ''All in'')
    – Manntra (Isto vrijedi kao i za Opću opasnost, a posebno mi se sviđa njihova pjesma ''Kiša'' koja ima u sebi i ethno motiva…)
    – Animal Drive (jedan naš bivši predstavnik, pa čak i pobjednik ima zanimljiv bend…a imaju i odličnu pjesmu ''Walk On The Other side'' …zaš ne bi pokušao i na velikoj Euroviziji)
    – Atlantida (ne zna da li ovaj band još postoji, nešto su utihnuli….no njihova pjesma ''Lađe'' je VRH)
    – 2Cellos (haaah, bilo bi lijepo da njih vidimo na velikoj sceni Eurosonga, uz naravno nekog vokalnog izvođača, a i ta skladba bi trebala biti primjerena za ovu dvojicu, kao i za esc)

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?