"Destination Eurovision" ime francuskog izbora za 2018. – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

“Destination Eurovision” ime francuskog izbora za 2018.

  2 min za čitanje   2 komentara

Prije mjesec dana objavili smo vijest o francuskom izboru za Eurosong 2018., te o tome kako će tri emisije voditi francuski pjevač Garou. Danas ujutro, francuska televizija France 2 potvrdila je dobar dio tih navoda, ali i otkrila neke nove, koji su pokazali kako je novo čelništvo delegacije s Edoardom Grassijem kao šefom itekako ozbiljno što se tiče dovođenja Eurosonga u Francusku nakon više od 40 godina.

Destination Eurovision naziv je novog francuskog izbora za Eurosong, za kojeg je potvrđeno da će ga voditi Garou, koji je naglasio kako se nada da su Francuzi otvorenog uma što se tiče raznih glazbenih stilova. Zasad još nije potvrđen broj emisija, no navodno će biti tri ili četiri emisije. Također, France 2 je uz već otvoreni casting, slala upite slavnijim francuskim pjevačima i diskografskim kućama kako bi ih nagovorila na sudjelovanje.  U emisijama koje bi se trebale emitirati na televiziji sudjelovat će 15 izvođača.

Finaliste će izabrati predstavnici France 2 i producentske kompanije ITV Studios, i članovi francuske eurovizijske delegacije. U finalu natjecatelje će ocjenjivati tzv. francuski žiri u kojem će sjediti predstavnici francuske glazbene industrije, i međunarodni žiri, o kojem nema puno informacija.

Ono što je bitno za naglasiti da izvođači moraju predložiti France 2 izgled pozornice za vrijeme njihovog nastupa kakvog žele vidjeti na Eurosongu. Također, pjesma koja pobijedi na Destination Eurovision aranžmanski se neće puno mijenjati za Eurosong, kao što se mijenjala ovogodišnja francuska pjesma na Eurosongu. U prijevodu, ako pobijedi pjesma čiji je tekst kompletno na francuskom, onda će se pjesma u takvom aranžmanu izvesti i u Lisabonu.

Više informacija bit će objavljeno naknadno.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava2

  1. Tim Burton — 12. listopada 2017. u 22:36

    Jako je lijepo vidjeti da su se sve zemlje nekako “probudile” i konačno počinju da shvataju Evroviziju kao ozbiljno takmičenje, prvo Nizozemci i Belgijanci, sad Francuzi, čak i bivše jugoslovenske zemlje. Nema šta, Francuzi igraju na pobjedu, već se vidi iz formata, a Njemačka bi mogla ponešto prepisati od komšija.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?