Eurosong 2018. će biti jedan od najjeftinijih – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Eurosong 2018. će biti jedan od najjeftinijih

  2 min za čitanje   3 komentara

Eurosong je odavno puno više od pukog glazbenog natjecanja, a organizacijski izazovi i zadaci koji se stavljaju pred zemlju domaćina sve su teži. Znaju to i u Portugalu, zemlji koja će u svibnju naredne godine, po prvi put u svojoj povijesti ugostiti ovo natjecanje, a pripreme za to već se zahuktavaju.

Jedno od važnih pitanja koje postavlja tamošnja javnost je i ono oko troškova same organizacije, a direktor nacionalne televizije Portugala, Gonçalo Reis, u intervjuu za O Jornal Economico, tvrdi da će lisabonski Eurosong biti jedan od najjfetinijih.

Mogu reći da će Eurosong 2018. biti jedan od najjeftiniji. Ali, isto tako mogu potvrditi kako naši kreativni timovi vež uveliko rade da to bude i jedno od najzanimljivijih izdanja Eurosonga ikad.– kazao je Reis dodajući kako će cilj biti pokazati svijetu Portugal kao mjesto pozitivnih emocija, kulture, tolerancije i otvorenosti prema svijetu.

Ipak, Reis ističe kako će RTP-u za organizaciju Eurosonga biti potrebna pomoć cijelog Lisabona i Portuala, s obzirom na to da je, prema njegovim riječima, Eurosong manifestacija čiji su zahtjevi daleko veći.

Osim toga, prvi čovjek RTP-a govorio je i o Festival da Cançaonatjecanju preko kojeg Portugalci već duži niz godina  biraju svoje eurovizijske predstavnike.

Proces odabira pjesama je već u tijeku. Ove godine će on pratiti pripreme za sami Eurosong. Osim toga, dobili smo ponudu da ovogodišnje natjecanje održimo u Guimaresu, te na taj način decentraliziramo festival, što je i naša namjera. Tako ćemo dati priliku drugim portugalskim gradovima da budu domaćini našem nacionalnom izboru. – kazao je Goncalo Reis, generalni ravnatelj RTP-a.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava3

  1. botox — 22. listopada 2017. u 14:45

    sve ce biti slikano jednom kamerom, u jednom kadru
    bit ce samo jedna voditeljica: Suzy
    interval act: Nelly Furtado

  2. dino_esc_fan — 18. listopada 2017. u 10:56

    baš me zanima što će nam to zanimljivo Portugal spremiti

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?