Novosti iz Makedonije; Nova nacija na Eurosongu 2019? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Novosti iz Makedonije; Nova nacija na Eurosongu 2019?

  2 min za čitanje   6 komentara

Makedonska televizija MRT oglasila se o dugovima prema EBU koji su doveli u pitanje i njihov nastup na Eurosongu 2018. koji će se održati u Lisabonu. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Što se tiče EBU, ukupni dug u 2012. godini iznosio je 3,165 milijuna eura. Plaćeni iznos u razdoblju od 1. ožujka 2012. do 26. listopada 2017. iznosi 6.146 milijuna eura. Trenutno nepodmirene obveze iznosile su ukupno 1.027 milijuna eura od čega je 434 tisuća eura dospjela obveza samo na osnovu kupljenih sportskih prava, kao što su: FIFA World Cup nogomet 2018 UEFA Europskog kvalifikacijskog 2016-2018, atletika IAAF 2017 i drugih događaja. Inače, MRT i EBU održali su sastanak na najvišoj razini, gdje je odlučeno da EBU ukine sve sankcije i svake servisne usluge koje ima EBU sada su ponovno u cijelosti dostupne za MRT”

“Također je vrlo važno naglasiti da je zbog političke krize i najave ukidanja pretplate za emitiranje, Ured za javne prihode prikupio znatno niži iznos na temelju pretplate za emitiranje. Naime, Makedonska radiotelevizija na temelju licenciranih naknada potražuju od UJP iznos od 33.947 milijuna eura, a obvezu za naplatu ima isključivo UJP ili država.”

“Ako se ta sredstva odmah prikupe od strane UJP, MRT će moći servisirati preuzete i dospjele kratkoročne obveze, a javni servis će moći raspolagati sredstvima za realizaciju novih programskih sadržaja.”

Podsjetimo, Makedonija može sudjelovati na nadolazećem Dječjem Eurosongu koji će se održati 26.11. u Tbilisiju, na kojem će ih predstavljati Mina Blažev sa pjesmom Dancing through Life.

Lihtenštajn bi mogao postati prvi debitant na Eurosongu od 2015. Peter Kölbel, šef televizije 1FLTV, je potvrdio da su počeli pregovori sa EBU-om o debitiranju ove mikronacije na Eurosongu 2019. godine što bi ujedno i označilo 300 godina od neovisnosti. Članstvo bi trebalo koštati oko 300 tisuća eura, a također je otkriveno da bi se trebao i održati predizbor Liechenstein Music Contest, s kojim bi se birao predstavnik za Eurosong 2019.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava6

  1. Emilia Giacometti — 7. studenoga 2017. u 10:32

    @escfan najvjerojatnije logo i slogan Eurosonga 2018. Vidjet ćemo u 16:30.

  2. SwedenEurovisionFan — 7. studenoga 2017. u 00:39

    Ljudi, zna li itko o kakvoj se to uzbudljivoj vijesti radi? Vidim službena stranica objavila da će nešto sutra (danas) biti otkriveno u vezi nove Eurosong sezone, možda novi logo ili imena voditelja?

  3. IVANN — 6. studenoga 2017. u 18:51

    Sad samo da se vrate Luxembourg (neće se vratiti nažalost), Turska, BiH, Monaco, Andorra i Slovačka – i možda Kazakstan…to bi bila 51 zemlja + Kosovo (nadam se kroz par godina) = 52 ! 🙂
    Btw to bi bile 23 zemlje u polufinalima…too much, mislim da bi max bilo 20 zemalja koje bi EBU primio (46 zemalja)

  4. Bulbasaur — 6. studenoga 2017. u 13:24

    A baš sam se ponadao Kosovu!

  5. Rafael — 6. studenoga 2017. u 08:24

    Zaista bih volio vidjeti Lihtenštajn na Eurosongu; držim fige da ih što prije vidimo na ESC-u.

  6. SwedenEurovisionFan — 6. studenoga 2017. u 02:18

    Ovo su sjajne vijesti! Zbilja se nadam da će se i ostvariti i da ćemo prvi put nakon 2008. godine i Azerbajdžana, odnosno San Marina, vidjeti neku europsku zemlju kako debitira 🙂

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?