Saara Aalto interno za Finsku! – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Saara Aalto interno za Finsku!

  3 min za čitanje   8 komentara

Hotel Kamp u Helsinkiju bio je domaćin konferencije za novinare gdje je finska televizija YLE prezentirala velike promjene vezane za svoj nacionalni izbor Uuden Musiikin Kilpailu. A glavne stvari su da će UMK2018 biti izbor jedne pjesme za unaprijed odabranog izvođača. Ili izvođačicu i to Saaru Aalto!

Kako će ove godine funkcionirati finski izbor za Eurosong?

Iako su Finci imali čak dva razdoblja za prijavu pjesama, vjerojatno zbog (ne)kvalitete prethodnih i ove godine, YLE se interno odlučila za veliku obožavateljicu Eurosonga i drugoplasiranu s britanskog X Factora 2016. Dvorana Espoo Metro Areena će 3. ožujka biti rezervirana samo za Saaru i tri pjesme, koje će izvesti u tom izboru. Naposlijetku, njezinu pjesmu za Lisabon odabrat će finska publika i međunarodni žiri, čiji će sastav biti određen naknadno. Inače, ovo je prvi put da YLE interno bira izvođača za Eurosong, a pjesme s kojima Saara želi predstavljati Fince će biti objavljene u proljeće 2018.

A tko je uopće Saara Aalto? Uopće ne znajući kako će ona predstavljati Finsku, prije točno pet dana smo je predstavili na našem sajtu, no u ponešto drugačijem kontekstu. Naime, britanski tabloid The Sun objavio je informaciju kako je Saara u pregovorima s britanskom televizijom BBC oko nastupa u britanskom izboru za Eurosong Eurovision: You Decide. Ipak, zov domovine je bio jači. Nastupala je na sveukupno pet finskih natjecanja za Eurosong (dvaput samostalno i triput kao prateća pjevačica) i dva talent šoua (finski The Voice i britanski X Factor) i uvijek bi bila blizu pobjede.

Inače, posljednji put kad je pokušala predstavljati Finsku na Eurosongu, bio je 2016. godine i tada je bila veliki favorit za pobjedu, što pokazuje i činjenica da je pobijedila na televotingu. Međutim, zbog loše ocijenjenosti od strane tadašnjih žirija, završila je kao drugoplasirana i to sa sedam bodova zaostatka iza Sandhje. Zbog toga, odlučila je svoju sreću okušati vani, točnije u prije spomenutom X Factoru, koji je bio toliko popularan u Finskoj da su oni odlučili vratiti finsku verziju i to sa Saarom kao jednom od članova žirija. Da tu ne staju poveznice s X Factorom, pokazuje i činjenica da će jedan od producenata britanske verzije Brian Friedman napraviti scenografiju za njezin nastup.

https://www.youtube.com/watch?v=8w5I25XXsZw

10 tisuća ljudi okupilo se na Saarinom koncertu na središnjem trgu u Helsinkiju, slaveći njezino drugo mjesto u britanskom natjecanju.

– Znam da će ovo putovanje biti fantastično, bez obzira na rezultate natjecanja. Normalno da uskačem sa stavom da ću pobijediti – ili da barem završim druga! To je nešto što bi bilo sjajno, nema sumnje – izjavila je 30-godišnja Finkinja, usput šaleći se na svoj račun.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava8

  1. Hirscher1 — 8. studenoga 2017. u 17:08

    Helsinki 2019.?

  2. Croeurofan — 8. studenoga 2017. u 01:24

    Odličan i zapravo jedini logičan izbor za Fince. Uz pravu pjesmu se mogu puno toga nadati.

  3. Ero — 7. studenoga 2017. u 21:58

    Dobar početak za Finsku, ali još nisu ništa napravili. Za uspjeh treba kompletan paket, sam glas nije dovoljn! 😀

  4. Manuella — 7. studenoga 2017. u 20:08

    super.. odlican pocetak 🙂

  5. Thormaster — 7. studenoga 2017. u 14:09

    Jako simpatična cura s fantastičnim glasom! Često zna otići u kič, tako da se nadam da će skupiti dobru ekipu oko sebe koja će joj pomoći! Nedavno je potvrdila da je snimila pjesmu koju je napisaala Sia, ali nekako sumnjam da će to biti jedna od 3 pjesme koju će joj birati! ?

  6. SwedenEurovisionFan — 7. studenoga 2017. u 12:19

    Potpuno očekivano, bilo je samo pitanje trenutka kad će ju izabrati. Sretno joj 🙂

  7. escfan — 7. studenoga 2017. u 12:17

    Napokon! Pratio sam je u britanskom X Factoru i bila je fantasticna, i drago mi je sto je Finska odlucila nju da posalje. BRAVO!

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?