Waylon ponovno za Nizozemsku nakon četiri godine – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Waylon ponovno za Nizozemsku nakon četiri godine

  2 min za čitanje   16 komentara

Mnogim imenima kotiralo se u nizozemskim medijima kao vjerojatnim predstavnicima četverostrukog pobjednika Eurosonga. Prvo su bili u opticaju mlade nade kao Maan i Pleun, inače pobjednice zadnje dvije sezone nizozemskog The Voicea, zatim razni bivši natjecatelji The Voicea bez ikakvog glazbenog uspjeha i prateći vokali bivših nizozemskih predstavnika (Shirma Rouse, inače Anoukina pratnja u Malmöu). Prošli tjedan maštu je zagolicala tajanstvena objava jedne od najpoznatijih metal grupa na svijetu Within Temptation, koja je najavila službenu izjavu svoje pjevačice Sharon den Adel za sutra, što je navelo druge eurovizijske stranice da objave vijesti kako će vjerojatno ona predstavljati Nizozemsku na Eurosongu 2018.


Ipak, čini se kako će Nizozemce u Lisabonu na Eurosongu 2018. predstavljati netko tko ima poprilično svježe iskustvo odlaska na Eurosongu, što je AVROTROS (previše) otkrio u teaseru ispod.

Ako ćemo suditi po tetovažama na ruci, stolici The Voicea (u kojem mentorira zadnjih nekoliko sezona), “odbijenom nastupu u Nashvilleu jer u svibnju ima pametnijeg posla” i najvažnije – crnom šeširu sa zakovicama, samo jedna osoba odgovara svim parametrima, a to je Willem Bijkerk zvani Waylon, jedan od najpoznatijih nizozemskih pjevača i vlasnik najboljeg nizozemskog plasmana na Eurosongu u 21. stoljeću – drugo mjesto 2014. godine (kada je s Ilse de Lange nastupao u grupi The Common Linnets). Unatoč tome što je on brzo nakon Kopenhagena otišao iz benda, njihova pjesma Calm After The Storm našla je svoje mjesto na brojnim glazbenim ljestvicama, dobivši platinastu nakladu u Njemačkoj i zlatne naklade u Austriji i Nizozemskoj, uvelike nadmašivši tadašnju pobjedničku pjesmu.

Inače, Waylon je u više navrata spominjao kako bi se volio vratiti na Eurosong, a bio je u uskom krugu kandidata za predstavljanje Nizozemske na Eurosongu 2017. u Kijevu. Kad je on to odbio, AVROTROS je odabrao sestre Vol iz grupe OG3NE, koje su u Kijevu završile na jedanaestom mjestu.

[AŽURIRANO, 9. studenog 2017., 12:36] Nizozemska televizija AVROTROS upravo je potvrdila Waylona za svog predstavnika na Eurosongu 2018. u Lisabonu. Pjesma koju će izvesti bit će objavljena kasnijeg datuma.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava16

  1. Tim Burton — 10. studenoga 2017. u 20:57

    Eh, nisam ja baš za ova recikliranja, ali ako može da sustigne pjesmu i generalno nqstup iz 2014, ili još bolje pa da još bolje odradi cijeli taj posao, što sa ne. CATS je remek djelo, i moj lični favorit iz 2014, ali baš kako neko reče ima li su bradu manjka. ?

  2. Raphael — 10. studenoga 2017. u 09:00

    Sviđao mi se nastup dueta "The Common Linnets", jednostavan, a samouvjeren, i kemija između njih dvoje, ali sama pjesma ne toliko, i moram priznati da sam bio iznenađen što su završili na visokom drugom mjestu.
    Izbor muškog dijela dueta da sljedeće godine zastupa Nizozemsku daje mi naslutiti da ova zemlja nastavlja sa svojim trendom da godinu za godinom šalje "amerikanizirane" pjesme. Prilično dosadno!

  3. Croeurofan — 9. studenoga 2017. u 23:49

    Zadovoljan izborom Nizozemaca. Calm after the storm je bila odlična pjesma nadam se da će opet imati dobru pjesmu. @eurovision126-com I ja se pitam kad će objava iako mi se sve više čini da ide interni odabir i da slijede mjeseci šutnje koja će biti prekinuta sredinom veljače kada će objaviti tko će nas predstavljati a pjesma će vjerojatno premjerno biti izvedena u radijskoj emisiji početkom ožujka:/

  4. Sekret — 9. studenoga 2017. u 22:47

    Nadam se da će imati odličnu pjesmu kao Calm After the Storm inače i meni je te godine bila favorit i Undo od Sanne.Dvije pjesme koje su bile dostojne pobijedi te godine i jel netko možda zna kad će HRT nešto objaviti u vezi Hrvatske na eurosongu.

  5. Lujka s ukusom — 9. studenoga 2017. u 21:39

    @Hirscher1 Šteta 🙁 ova pjesma bi baš bila prikladna za ESC ove godine
    Ali to ne znači da pjesma nije odlična, predivna je i ponosan sam da hrvatska scena ima pjevače kao ona 😀

  6. Hirscher1 — 9. studenoga 2017. u 20:23

    @thetdchronicler pjesma je izašla već u svibnju 🙂

  7. Lujka s ukusom — 9. studenoga 2017. u 19:29

    Mia Dimšić je objavila novu pjesmu "Kiša" i daje mi jake eurosong vibre.
    Nadam se da će nas ona predstavljati sljedeće godine ako se Dora ne vrati. 😀

  8. SwedenEurovisionFan — 9. studenoga 2017. u 16:11

    @thetdchronicler Hvala na lijepim riječima i velike pohvale što ju slušaš i danas 🙂 Meni najdraža pjesma ikad, a Sannu pratim još odavno 😉

  9. Lujka s ukusom — 9. studenoga 2017. u 16:01

    Slažem se @escfan Sanna je kraljica
    Undo je prelijepa pjesma i iskreno trebali su pobijediti te godine, ja ju još i dan danas slušam 🙂

  10. Ero — 9. studenoga 2017. u 15:17

    ESC2018 postaje sve bolji i bolji! 😀
    CommonLinnets su trebali pobijediti 2014. ali nisu nazalost nisu oboje bili bradati…… :/

  11. Tristan — 9. studenoga 2017. u 15:16

    Imena mi ne znače ništa dok ne čujem pjesme. Tako da se ne veselim previše zbog Waylona, a ni Saare Aalto jer zadnja pjesma sa kojom je pokušala predstavljat Finsku je bila koma.

  12. SwedenEurovisionFan — 9. studenoga 2017. u 14:05

    @crimson Hahaha, dobra dobra, zna se tko je prvi po mojoj profilnoj hehe 😉

  13. Hirscher1 — 9. studenoga 2017. u 13:19

    Ajme meni pa ovo će biti prejaka Eurovizija. Prvo Saara Aalto pa sad on. A znamo da na pobjedu ciljaju i Bugarska, Belgija, Švedska. Jako će ovo biti!

  14. Filip — 9. studenoga 2017. u 13:14

    @escfan, prva je conchita jel? 😛

  15. SwedenEurovisionFan — 9. studenoga 2017. u 12:39

    Ovo je zasigurno on i dapače, bio bih oduševljen da se vrati na Eurosong! 😀 I po meni, kao i po cijeloj Europi, Calm After the Storm je bila druga najbolja pjesma 2014. godine, a izuzetno me zanima kako će pjesma zvučati u njegovoj solo izvedbi 🙂

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?