Etnopatsy - čaroban duo s dreadlocksima (intervju) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Etnopatsy – čaroban duo s dreadlocksima (intervju)

  3 min za čitanje   6 komentara

Relativno mladi estonski duet Etnopatsy čije su članice Aile Alveus-Krautmann i Elis Loik sudjelovat će na sljedećem Eesti Laulu 2018 sa pjesmom Külm. Upravo zbog toga, odlučili smo napraviti intervju sa njima, a na naša pitanja u ime dua je odgovorila Aile.

Kada je nastao Etnopatsy?

Službeno smo se upoznale u polufinalu prošlogodišnjeg Eesti Laula. Elis je bila prateća pjevačica za Kerli (Spirit Animal) i Anis, a ja sam pjevala sa grupom Antsud (Vihm). Tada smo se odlučile da ćemo iduće godine sudjelovati zajedno, a na pjesmi Külm smo počele raditi u kolovozu.

Zašto ste se odlučile nastupati zajedno na Eesti Laulu 2018?

Elis ima čaroban glas, i samu sam pjesmu odlučila skladati upravo za nju. Također, obje imamo dreadlockse, pa izgledamo drugačije, ističemo se, a i riječ patsid na estonskom znači uvojak. Eesti Laul je najveće događanje za estonske glazbenike pa i samo sudjelovanje na istom je bilo u planu i puno prije nego što sam počela raditi na pjesmi.

Mislite li da vam vaše prošlogodišnje iskustvo na Eesti Laulu može ikako pomoći ove godine?

Smatram da obje imamo više samopouzdanja, a također i znamo kako ovaj nacionalni izbor funkcionira i što možemo očekivati od njega. Uvijek je bolje ako imate iskustva.

O čemu se radi u vašoj pjesmi Külm?

Külm (u prijevodu sa estonskog- hladno) priča priču o emocijama koje proživljavamo kada smo ljuti na nekoga koga volimo, o izvrnutom osjećaju hladnoće i tuge koju osjećamo iznutra. Refren hella-hee je opreka tom hladnom osjećaju i predstavlja topao i nježan osjećaj ljubavi koji se bori sa spomenutom hladnoćom. Nikada stvarno ne želimo biti ljuti i tužni, zar ne?

Vaša je pjesma nastala pod jakim utjecajem estonske folklorne glazbe u kombinaciji sa elektronskim ritmom i instrumentima. Mislite li da je to muzički put kojim bi se Eurosong trebao kretati u nadolazećim godinama?

Smatram da svaka država ima drugačiju folklornu pozadinu i da nas upravo to čini drugačijima. Eurosong je zabavan i velik događaj, ali mislim da bi ga raznolikost u muzičkim stilovima učinila još i boljim.

Kakav staging možemo očekivati od vas?

To neka ostane tajna ?

Na kraju ovog intervjua, imate li kakvu poruku za čitatelje Eurosong.hr – a?

Imajte velike snove i puno radite jer sve je moguće!

 

Redakcije Eurosong.hra se puno zahvaljuje duu Etnopatsy na izdvojenom vremenu za ovaj intervju i želi im sve najbolje na Eesti Laulu 2018!

Za englesku inačicu intervjua kliknite ovdje

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava6

  1. Diavolo — 14. studenoga 2017. u 04:03

    još samo da nadodam … treba malo definirati što je to ''lijepo'' kad sam to spomenuo u prethodnom postu … to je teško definirati, gotovo ne moguće… zavisi od osobe do osobe i ukusa iste … nekima je ovo lijepa pjesma, meni nije, meni je ovo meehh … ali poštujem svačiji ukus

  2. Diavolo — 14. studenoga 2017. u 03:59

    @lukaking … not my cup of tea … a i pjesma nije po meni rađena za esc (prvenstveno zbog duljine, iako bi se mogla skratiti), nit mislim da bi dobro prošla tamo…po meni sama pjesma ne ide nikuda, tj. ne vodi nikuda (što si i ti spominjao u vezi beata i refrena) te je to glavni razlog zašto i nije za esc… mslm, da se razumijemo, ne mora svaka dobra pjesma biti upbeat pjesma, ali ipak mora imati nešto lijepoga u sebi (kao recimo Finska prošle godine, iako je nepravedno ispala)… prema tome (i mogu biti jedini takvog mišljenja) meni ova pjesma nema ništa od toga … jednostavno, nije mi interesantna 🙂 što se tiče samog Luke kao predstavnika, why not? ali to mora bolje od ovoga

  3. Sekret — 13. studenoga 2017. u 23:33

    @lukaking pjesma mu je fantastična.Čuo sam je prije par tjedana meni njegova najdraža pjesma dosad ima on još dobrih pjesama al ova mu je daleko najbolja ne bi se bunio da on ode na eurosong tipa ovakve pjesme ?

  4. Luxy — 13. studenoga 2017. u 23:23

    Oprostite sto ne komentiram vezano uz temu ali danas sam cuo novu pjesmu od Luke Nizetica – Voli me kao kisa i pjesma je super. Modernog zvuka a spot da ne govorim. Nesto ovakvo bi trebalo na eurosong, barem po mom misljenju, jedino da ima jaci beat ili neki upecatljiviji refren. Ne znam moze li se cak i poslat ova pjesma jer je audio snimka izasla prije spota. Inace evo vam link pa mi recite svoje misljenje : https://youtu.be/vLmJGhZoL1A
    A i tko zna mozda bi i on htio na eurosong, mozda bi bio dobar izbor

  5. Tim Burton — 13. studenoga 2017. u 18:58

    Meni je ovo super. Nekako su uspjele da ukomponuju tu etno notu sa modernim zvukom, a da ne zvuči razbacano kao recimo Jermenija ove godine, a i baš su simpatične. ?

  6. Croeurofan — 13. studenoga 2017. u 18:09

    Zna netko neke novosti iz Hrvatske. Danas od HRT-a dobio tipičan odgovor:/

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?