Pogledajte pozornicu Eurosonga 2018.! – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Pogledajte pozornicu Eurosonga 2018.!

  3 min za čitanje   14 komentara

Ovaj prosinački dan nema kraja, barem ako ćemo suditi po vijestima vezanim za Eurosong 2018. Naime, prije nekoliko minuta službena eurovizijska stranica objavila je izgled pozornice, koju možete pogledati na našoj naslovnoj slici!

EBU/Florian Wieder

Glavni dizajner eurovizijske scene po peti put u sedam godina bit će Florian Wieder. On i njegov studio dizajnirali su scene za Düsseldorf 2011., Baku 2012., Beč 2015. i Kijev 2017., a upravo ova posljednja im nije ostala u najljepšem sjećanju jer je ukrajinska televizija NTU napravila velike preinake i maknula neke tehnološke značajke koje su neki od natjecatelja htjeli iskoristiti.

– Bogata povijest Portugalaca kao morski narod reflektira, bez ikakvih granica, sve vrijednosti koje čine Eurosong jedinstvenim danas. Portugal i osobito Lisabon su povijesni melting pot obogaćen impresijama novootkrivenih kultura koje su dovedene preko luke. Ovo je uglavnom zahvaljujući portugalskim pomorcima, koji su putovali morima oboružani hrabrošću i izvanrednim vještinama navigacije – izjavio je Wieder,  objašnjavajući zašto je stvorio pozornicu inspiriranu trupom broda.

– Eurosong 2018 vodit će vas na ekspediciju kroz različite europske i svjetske kulure. Putovanje kroz mora glazbe koja čekaju biti otkrivena, koje povezuje i na kraju ujedinjuje narode. Portugal stoji iza ujedinjavanja zemalja i njihovih kultura. U 2018. Portugal će ujediniti europsku glazbu. S ovom eurovizijskom pozornicom, Portugal će biti navigator i kompas opet – nadodao je.

Četiri ključa inspiracije

Wieder je istaknuo četiri glavna ključa inspiracije za pozornicu, svi odreda povezana s portugalskom kulturom i poviješću. Anglų kalbos kursai ir vaikų dienos vasaros stovyklos Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje https://intellectus.lt/dienos-stovykla/. To su navigacija, more, brodovi i mape.

  • Navigacija – portugalska zastava sadrži armilarnu sferu, koju možemo pronaći i u portugalskoj heraldici, povezana s portugalskim otkrićima tijekom doba istraživanja. Zbog toga armilarna sfera postaje ključni vizualni element koncepta dizajna pozornice.
  • More – daje nam osjećaj slobode i jasnoće što ga čini jednim od najmirnijih mjesta na svijetu. Dizajn pozornice pokazuje nam modernu interpretaciju valova koji udaraju obalu i njihove organičke oblike.
  • Brodovi – Portugalci su majstori u brodogradnji još od doba antike. Bili su spremni istraživati svijet zbog svojih izvanrednih vještina. Struktura dizajna pozornice je inspiriran dijelovima umjetnosti brodogradnje.
  • Mape – dijagramska reprezentacija kopna i mora. Radijalne linije na mapi šire se u različitim smjerovima kako bi povezale sva mjesta. Lisabon time postaje centar gdje se linije spajaju.

– Konceptualni uvjeti su bili da odiše portugalskim identitetom, da bude elegantno, moderno i istodobno jedinstveno i karakteristično. Da bude uočljiva razlika od pozornica s prethodnih izdanja, ova pozornica treba predstaviti snažnu poruku sama sebi. Rezultat je ovo izvanredno remek-djelo dizajnera Floriana Weidera koja u potpunosti spaja koncept i uredničke narative projekta – izjavio je zamjenik izvršnog producenta Eurosonga 2018. Paulo Resende, te nadodao:

– Reflektira portugalski identitet u veoma elegantnom i karakterističnom stilu, adresira određenu modernost istodobno respektirajući portugalsko naslijeđe i, također, kreirani vizualni ambijent podvlači crtu konzistentne razlike. Ovo će biti prava pozornica svim izvođačima koji žele pokazati svoje pjesme i umjetničke trenutke i, dakako, nitko neće moći ostati bez odgovora i osjećaja.

Eurosong 2018. održat će se od 8. do 12. svibnja u Altice Areni, a prvi krug prodaje ulaznica završio je rasprodajom za samo 25 minuta.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava14

  1. PERO — 8. prosinca 2017. u 14:51

    samo da upozorim informaciju da nece biti led ekrana sam cuo na wiwiblogs nije doslo s moje strane

  2. escalien — 7. prosinca 2017. u 12:40

    Lijepo izgleda, drugacije.

  3. PERO — 6. prosinca 2017. u 14:25

    florian weider je potvrdio kako nece biti led ekrana tako da ce esc iduce godine biti ocajan

  4. dino_esc_fan — 6. prosinca 2017. u 13:30

    Podsjeca me na 2001 stage

  5. Lujka s ukusom — 6. prosinca 2017. u 06:57

    @rossonero Zato jer je ovo 2018 godina. Delegacije očekuju da pozornice već imaju LED ekrane da mogu napraviti svakakve efekte sa svojim nastupom. I ako pogledaš ona svjetla iza pozornice možeš skontati da izgledaju baš kao i ova iz Ukrajine koja su se palila za vrijeme pauze i služila za LED ekran za vrijeme nastupa.

    http://www.livedesignonline.com/sites/livedesignonline.com/files/styles/article_featured_standard/public/ESC2017_Paladins_LD_0.jpg

    Evo ti link pa ih usporedi.

  6. Diavolo — 6. prosinca 2017. u 02:41

    hmmm…izgleda interesantno… bilo bi do odlično kad bi imao led ekrane iza, ali prema ovoj fotografiji se čini da ih tamo nema….. @thetdchronicler zašto im EBU ne bi dopustio? nije to nikakvo pravilo… eto ti primjer Norveška iz 2010…

  7. Luxy — 5. prosinca 2017. u 23:37

    Izgleda mi super ? bas je ogromna hahahaha, barem se tako cini

  8. Lujka s ukusom — 5. prosinca 2017. u 21:01

    Ma de ljudi smirite se, EBU ne bi dopustio Portugalu da ne stave LED ekran.
    Meni se iskreno sviđa, ali volio bih da se maknu od te plave boje, vidjeli smo ju 2016, 2017, i sad 2018
    3 godine za redom. Neka stave zelenu tu boju nismo dugo vidjeli.

  9. IVANN — 5. prosinca 2017. u 20:29

    Ako izrealiziraju ovo sa slike, mogla bi mi ova pozornica postat jedna od najdražih (uz 2016., 2015. i 2014.)
    I da šteta što nije bila onakva pozornica u Kijevu, ali se nadam da ćemo nešto slično s tim hologramima vidjet kroz 2-3 godine 😉

  10. Rafael — 5. prosinca 2017. u 19:56

    Sviđa mi se za sada. Doista vjerujem da će Portugal napraviti veliki show.

  11. Filip — 5. prosinca 2017. u 17:59

    ček – ONO je mogao bit stage 2017!!???? :OOOO vjerujem da bi bilo skuplje i sve al baš bi bilo wow to gledat

    ovo za 2018 izgleda super jedino sam maalo skeptičan po pitanju tih led ekrana, nadam se da, ako ih neće bit, će ovo stvarno bit nešto extra da ih nadomjesti

  12. escmusic — 5. prosinca 2017. u 14:35

    Savršeno!

  13. PERO — 5. prosinca 2017. u 14:27

    katastrofa i ocito nema led ekrana
    dusseldorf,copenhagen i kiev ostaju najbolji

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?