Bugarska: otkriveni žanrovi svih 13 pjesama, postanite i dio žirija! – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Bugarska: otkriveni žanrovi svih 13 pjesama, postanite i dio žirija!

  2 min za čitanje   16 komentara

Bugarska nacionalna televizija BNT nastavlja sa odličnom komunikacijom sa fanovima preko Twittera te je u zadnja četiri dana objavila kratki opis i žanr svih 13 pjesama koje sudjeluju u ovogodišnjem internom izboru. Predstavit ćemo Vam ih redom kojim su bili predstavljeni na njihovom twitter profilu (sami su, doduše, naglasili da je redoslijed objavljivanja slučajan):

  1. Colours – moderna, catchyradio-friendly pjesma sa primjesom RnB- a
  2. Bad News – mješavina Broadwayskog i komercijalnog zvuka
  3. Bones – emocionalna, mračna balada sa snažnim refrenom
  4. Sky Symphony – vesela, brža pjesma uz malo euroazijskog utjecaja
  5. Two Hearts Collide – pjesma umjerenog tempa u komercijalnom reggae stilu sa moćnim refrenom
  6. Cold As Ice – eurovizični duet sa modulacijom, bržeg tempa
  7. Collide – radio-friendly pjesma umjuerenog tempa, moderna i edgy
  8. Rebirth – vrlo osobna balada koja govori o propuštenim prilikama u prošlosti i nadama za budućnost
  9. Choosing – pop-rock, umjerenog tempa i radio-friendly
  10. Lovers To Enemies – muška power balada koja govori o krugu života
  11. You Will Be The Change – pop- rock pjesma koja se fokusira na ekološke probleme, umjerenog tempa, napisana za muški glas
  12. Love Never Lies – eurodisco
  13. A New Home – moderna jazz pjesma

Također u jutros objavljenom tweetuBNT je otkrila da i Vi možete biti dio žirija koji će birati bugarsku pjesmu za Eurosong! Trebate samo followati službenu BNT stranicu i u komentar na dolje prikazani tweet do 7.1. ukratko objasniti zašto biste upravo Vi bili idealan kandidat za izabiranje ovogodišnje bugarske pjesme!

Na samo Silvestrovo su također objavili zadnji teaser kojim su potvrdili mogući povratak Poli Genove ili Kristiana Kostova na veliku pozornicu Eurosonga. Tko će predstavljati Bugarsku na ovogodišnjem Eurosongu, tek trebamo vidjeti, ali ponovno se mora pohvaliti trud i transparentnost BNT-a kojim pokazuju koliko ozbiljno shvaćaju ovo natjecanje, za razliku od nekih televizijskih kuća (khm).

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava16

  1. Diavolo — 5. siječnja 2018. u 00:40

    @croeurofan … vrijeme će pokazati svoje 🙂 nadam se nekom mladom i sa dovoljno inovativnom i modernom pjesmom… previše očekujem? i to ćemo vidjeti 😀 😀

  2. Croeurofan — 5. siječnja 2018. u 00:37

    @rossonero Izgleda da ipak ne ide Indira. Na forumu upravo procitah da je ona pod ugovorom RTL Music. E sad koliko je to istina ne znam posto je taj forum pun trolova. Ja sve vise vjerujem da ce nas Franka predstavljati (te sumnje dodatno podgrijava cinjenica da njen menadzer nije htio komentirati.) E sad, Franka ima potencijala (pobijedila je na jednom od onih OGAE natjecanja, sto to potvrduje), ali njezine pjesme tj. pokusaji s kojima je zeljela ici na Eurosong su ravni katastrofi. Nadam se da se opametila. Kedzo je isto jako dobar pjevac i isto ima potencijala. Samo se nadam da je ona informacija s foruma tocna jer kao sto vec ranije rekoh, nije Indira vise za to. Oni su trebali ici tamo negdje 2000-ih kada su takve stvari prolazile. OK ona ima energiju ali to ne znaci automatski i uspjeh (i Agnese iz Triana Park je imala pregrst energije u Kijevu, pa je zavrsila zadnja u polufinalu)

  3. Diavolo — 4. siječnja 2018. u 19:19

    @escroatia … ja sam za to da nas predstavlja netko od mlađih snaga… da li će to biti Franka, Kedžo, Zsa-Zsa, Kutlić ili netko deseti nema veze… bio sam i protiv Jacquesa prošle godine kad su ga proglasili za našeg predstavnika, a na kraju je još dobro i ispalo… što se tiče Indire, slažem se da bi sigurno donijela sa sobom neku energičniju pjesmu, ali ni to nije sigurna formula za uspjeh… nekako mi je ona sad ''nepoznanica'' otkako je izašla iz Colonie iako je izbacila nekoliko pjesama… nikad ne znaš kojim putem bi mogla otići (bojim se hrv. oblika turbo-folka xd)… tako da se slažem sa @croeurofan i ne bih nju htio vidjeti … da je ostala u Coloniji, vjerovatno bih želio, ali ovako ne znam s čim bi mogla izaći pošto ju ne pratim … Što se tiče Franke, nekako mi oko nje u zadnje vrijeme sve govori kako je ona vrlo vjerojatan predstavnik … najavila je novi sing krajem prvog mjeseca, a ova pjesma ''S tobom'' ima nevjerojatno dobar (odličan) videospot koji sigurno nije malo koštao (a i sniman je u Škotskoj)… dakle iza sebe ima ozbiljan tim… Osobno mi se sviđa stil Zsa-Zsa-e … pogotovo produkcijski tim na čelu sa Bojan Šalamon – Shalla, koji je radio na pjesmi ''Tragom tvojih tragova'' i radio je remix na pjesmu ''Sve u meni se budi'' …. volio bih da nas nešto takvo predstavlja na ESC… U budućnosti bi mi bio zanimljiv eventualni duet Nine Kraljić i Jacquesa 🙂

  4. PERO — 4. siječnja 2018. u 14:43

    U ponedjeljak ce se doznati voditelji eurosonga i redoslijed na melodifestivalenu

  5. Croeurofan — 4. siječnja 2018. u 12:20

    Ufff nije me bilo 100 godina. U svakom slucaju sretna nova godina svima. Sto se tice Bugara, oni bi trebali biti uzor HRT-u.
    @rossonero Damira i Franku odobravam, Indiru ne. Indiru je vec pregazilo vrijeme-drugim rijecima, ne zvuci dobro kao nekad.

  6. ESCroatia — 4. siječnja 2018. u 11:20

    Balada* Ispričavam se . 😀

  7. ESCroatia — 4. siječnja 2018. u 11:19

    @rossonero Preduhitrio si me 😉 . Po mome mišljenu koga god odaberu(ako je to naravno istina) odabrat ce dobro.Indira mi se sviđa jer ima tu neku energiju i uz dobru pjesmu bih mogla napravit šou.Što se tiče Kedže,mislim da on nikako ne bih mogao osvojiti tron.Jedino mi tu Franka nekako vuče na najbolji plasman.Treba joj nekakva balata,mozda slicna ovogodišnjoj Lucie Jonse,ali to nista nije službeno nego nagađanja.Vidjet ćemo sve za otprilike mjesec dana 😀 .

  8. Diavolo — 4. siječnja 2018. u 10:40

    evo malo iz žutog tiska: https://www.24sata.hr/show/nakon-jacquesa-na-eurosong-idu-indira-franka-ili-kedzo-555056 … nije baš da to nismo i do sada znali xd… neš ti ''vijesti'', ak se to uopće tako može reći… prije bi bilo nagađanje, ali ajde, barem se nešto piše

  9. Tim Burton — 4. siječnja 2018. u 09:03

    Pobogu, pa nije Poli Genova jedina dobra pjevačica u zemlji sa preko 7 miliona ljudi. Saberite se.

    Svaka čast BNTu što ima tim ljudi kojima je stalo do toga što rade i da su uspjeli da u svojoj zemlji Evroviziju doslovno dignu iz pepela.
    Naslovi su zanimljivi, ipak ne bih ove ekološke i generalno “virtue signaling” pjesme, i ne bih nešto pretjerano teatralno ili da se povuku za prethodnim pobjednikom pa da odu u drugu krajnost. Zvuči obećavajuće.

  10. dino_esc_fan — 3. siječnja 2018. u 22:27

    Bugarska mi je u samo dvije godine postala naj zemlja na eurosongu

  11. SwedenEurovisionFan — 3. siječnja 2018. u 18:57

    @blink Jedino ako se vrati Poli 😉 Ali još je prerano govoriti o tome…

  12. escmusic — 3. siječnja 2018. u 18:49

    Svaka čast Bugarskoj na odličnoj organizaciji!

  13. Lujka s ukusom — 2. siječnja 2018. u 21:19

    Svaka im čast! 😀
    Da bar i naš HRT ovako rješavaju stvari za Euroviziju…

  14. PERO — 2. siječnja 2018. u 16:27

    Mogli bi oni opet u top 5

  15. Diavolo — 2. siječnja 2018. u 14:06

    mislim da je posao bugarske delegacije primjer svima kako bi trebao izgledati izbor za zemlju u kojoj državna televizija nema velikih financijskih sredstava za veće ulaganje u esc…. druže moj…eto, ako hoćeš sudjelovati, daj svoj plan i budžet s kojim raspolažeš, scenski nastup kojeg planiraš, etc., pa onda tek možemo pričati…. sve pohvale za Bugare… rezultati su pokazali svoje 🙂

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?