Upoznajte finaliste češkog izbora za Eurosong 2018. – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Upoznajte finaliste češkog izbora za Eurosong 2018.

  1 min za čitanje   12 komentara

Češka nacionalna televizija ČT danas je predstavila šestero natjecatelja svog nacionalnog izbora koji će se održati posljednjeg ponedjeljka u ovom mjesecu, 29. siječnja. Pobjednik će biti odabran kombinacijom glasova internacionalnog stručnog žirija i glasova koji će pristići putem službene eurovizijske aplikacije.

Sudinici češkog izbora su:

  • Debbi – High On Love
  • Doctor Victor – Stand Up
  • Eddie Stoilow – We Rule This World
  • Eva Burešová – Fly
  • Mikolas Josef – Lie To Me
  • Pavel  Callta – Never Forget

Prema pravilima, zajedno s objavom sudionika objavljene su i pjesme koje možete čuti u karticama ispod, dok u periodu od danas do 22. siječnja traje glasanje publike putem aplikacije, kao i glasovanje internacionalnog žirija. Samo glasovi koji budu pristigli s teritorija Češke bit će uvaženi. Zanimljivo je da će glasovi žirija biti objavljeni 22. siječnja.

Ukoliko slučano dođe do izjednačenja glasova, prednost će dobiti izvođač koji bude dobio više glasova od publike.

anketa 769

Tko treba da predstavlja Češku na Eurosongu 2018.?

Ukupno glasova: 284

  • Mikolas Josef – Lie To Me [127 / 45%]
  • Eva Burešová – Fly [87 / 31%]
  • Debbi – High On Love [33 / 12%]
  • Pavel Callta – Never Forget [25 / 9%]
  • Doctor Victor – Stand Up [6 / 2%]
  • Eddie Stoilow – We Rule This World [6 / 2%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava12

  1. Tim Burton — 10. siječnja 2018. u 14:20

    Čini mi se da sam već komentarisao, ali nema veze. Češka je još jedno ugodno iznenađenje, prije svega jer sve pjesme zvuče moderno, savremeno, svježe. Uvijek govorim da nije bitno da li je pjesma staromodna, ako je kvalitetna, ali kad ti serviraju jednu istu baladu 5 godina, malo ti se smuči taman ju Mocart komponovao. Uglavnom, lični favorit je Mikolasova pjesma jer je zabavna, vesela, šašavog teksta i nešto što Evroviziju stavlja u 21. vijek u 3 minute.

  2. Vix — 9. siječnja 2018. u 10:44

    Ne znam zašto je toliko malo favorizirana pjesma od Pavela. :/ Istina, potrebna joj je neka promjena jer sve 3 minute je na istu foru i isti tempo-ali zar nitko ne primjećuje u ovoj pjesmi osjećaje? Vratio sam se ovoj pjesmi mnogo puta. Kakav Mikolas… Istina, upečatljiv je,ali meni to sve baca na Moldovu 2017. Bzvz. Nadam se d će Češka izabrat pravu pjesmu-iako ni Mikolas-NIJE loša pjesma. Ali ja uvijek uz x-factor nastojim ubaciti i kvalitetu za dati ocjenu. Ipak,uvjerili smo se da se kvaliteta više ne gleda.

  3. Lujka s ukusom — 9. siječnja 2018. u 08:51

    Švicarska je objavila svoje finaliste, pjesme su odlične!

  4. @esc.cro — 8. siječnja 2018. u 21:58

    Da budem iskren, ni jedna pjesma mi se nesviđa i mislim da ce bilo koju pjesmu odabrali opet ostati u polufinalu?

  5. imperator — 8. siječnja 2018. u 20:51

    E moji Česi.. mogao bih napisati litanije za ovu vašu izabranu šestorku..
    no, krenut ću od onih loših ili očajnih..
    Doctor Victor i Micolas Josef su me nagnali da se zamalo pošteno izbljuvam.. pogotovo oni bijedni i blijedi rokeri.. tko je ih gurnuo u sam vrh izbora, samo oni znaju.. da nisu i tu neka balkanska posla u pitanju 😀
    Eddie Stoilow – klasični izbor Čeha ako žele još jednom zapeti u polufinalu.. ono, pjesmica za lagano drijemanje
    Debby – ah, ne znam.. meh.. nešto življe, netipično za Čehe.. i samo zbog toga onaj sitni, sitni, minijaturni plus kod mene.. ali, ne.. ne bih to poslao na esc..
    i sad – daramdaram.. FINALISTI:
    Eva Burešova – moderno, mračno, eurovizično.. sigurno ne bi prošlo nezapamćeno.. ali, mislim da ovakvo nešto nije za Čehe.. dojma sam da su pomalo staromodni u glede izbora pjesama i da ju neću poslati u Lisabon.. iako bi trebalo.. oh,da.. trebali bi
    Pavel Callta – simpatično i.. sve ono što je i Vix napisao..
    ————————————-
    da skratim priču.. pole position ipak drži – Eva Burešova

  6. escmusic — 8. siječnja 2018. u 18:54

    Lie to me definitivno se jedina ističe, i mislim da bi možda ušla u finale na Eurosongu. Ostalo ništa posebno, jedino mi je još koliko-toliko dobra Never forget.

    Mislim da će Čehi teško ući u finale s ovakvim pjesmama…

  7. Vix — 8. siječnja 2018. u 18:38

    Dojam na prvo slušanje:
    _________________
    Debbi – Nemam dojam.
    Doctor Victor – Shvaćate li vi da ste samo jednom ušli u finale…i bili zadnji????????????? Kakva je ovo bijedaa od pjesme? Znate li vi što je Eurosong? Bljuv.
    Edie Stoilov-Hej Coldplay. 🙂
    Eva Burešová – Zanimljivo. Mračno,ali upečatljivo.
    Mikolas Josef –Amerikanizirano. NE!
    Pavel Callta – Najugodnija sluhu. Najkompletentnija. Velika promjena za češku. :))
    ___________________________
    Svaka čast na upornosti-iako ste već 6 godina bez finala ili finale sa predzadnjim mjestom. I zašto engleski?? Ima tu materijala za finale…ali ima tu pjesama i koje će lizati 10.mjesto polufinala ako se pošalju. ČEŠKA-RAZUM!

  8. Sekret — 8. siječnja 2018. u 18:29

    Lie To Me najbolja ujedno i najveći favorit ne znam tko bi mu mogao biti konkurencija.Mislio sam da će i Jakub Ondra biti na popisu no vidim nema ga.

  9. Lujka s ukusom — 8. siječnja 2018. u 18:26

    Sve su pjesme grozne
    sorry not sorry

  10. Diavolo — 8. siječnja 2018. u 17:54

    Lie to me je ''najeurovizičnija'' od svih… mada su ostale možda i nešto više kvalitetnije…

  11. Diavolo — 8. siječnja 2018. u 17:51

    a gdje je nestao Jakub Ondra? njega se naveliko najavljivalo … ovako prema ovih 6 pjesama mislim da je najizglednije da ćemo u Lisabonu gledati Mikolasa Josefa… mislim da će Česi u slučaju nekog drugog ostati ne primjećeni jer su sve te druge pjesme lako zaboravljive i lako se mogu utopit u masi… što se tiče samog Mikolasa i njegove pjesme… nisam baš veliki fan ove pjesme koju je prijavio za Eurosong… Naime, znam za tog pjevača još od prije te sam se nadao da će on možda u budućnosti predstavljat Čehe. No moram reći da su sve tri njegove pjesme, koje je izbacio prije ove, daleko bolje od iste… bilo bi bolje da je i Jakub u ovom panelu, ovako se čini (barem meni), da Mikolas neće imat konkurenta… na prvo slušanje (sem Lie to me, koja je prije izašla i o njoj se šuškalo) od ostalih mi je najbolja pjesma od Doctor Victor

  12. PERO — 8. siječnja 2018. u 17:49

    Lie to me bi jedina mogla uvest Cesku u finale, mozda i fly

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?