Francuska: Pogledajte tko su prvi finalisti – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Francuska: Pogledajte tko su prvi finalisti

  1 min za čitanje   18 komentara

Večeras je održano, točnije emitirano, prvo polufinale fransuskog izbora Destination Eurovision 2018. Čuli smo ukupno devet natjecatelja, a odlukom glasova dvaju žirija, onog iz studija i inozemnog, u finale su se plasirali:

  • Lisandro Cuxi – Eva
  • Emmy Liyana – O.K. ou K.O.
  • Malo’ – Ciao
  • Louka – Mamma mia

Svaki od devet natjecatelja je prvo otpjevao po jednu cover pjesmu, a odmah potom i natjecateljsku skladbu.

Sljedeći tjedan očekuju nas novih devet natjecatelja i drugo polufinale, dok je finale zakazano za 27. siječanj.

Podsjetimo samo kako francuski izbor možete pratiti putem TV 5 Monde televizije, koja se nalazi na popisu većine kablovskih operatera u zemljama naše regije.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava18

  1. ESCroatia — 21. siječnja 2018. u 09:35

    Da li još nekoga podjeca Emmyn početak pjesme na Ciparski prosle godine? :S

  2. Dino — 18. siječnja 2018. u 09:13

    Emmy ima predobru pesmu. Visok plasman je zagarantovan ako je izaberu.

  3. Tristan — 15. siječnja 2018. u 20:10

    Ne znam kakve su pjesme u drugom semiju, al zad glavni fav mi je EVA, super stvar! 🙂

  4. Tim Burton — 15. siječnja 2018. u 13:06

    Da je neko prije 2 godine rekao da će Francuzi imati najbolji nacionalni izbor, rekao bih mu da je budala. Svaka čast. Bukvalno sve i jedna pjesma je dobra, finalisti su odlični, a o organizaciji da ne pričam. Ne mora sve biti Melodifestivalen copy paste da bi bilo dobro.

  5. Croeurofan — 14. siječnja 2018. u 13:21

    @ivannn Sumnjam da je to istina. Oni su sa pripremama za izbor krenuli doslovno odmah nakon finala a natječaj je bio otvoren cijelog ljeta. Jedino ako nisu prije kraja finala o tome razmišljali o tome.

  6. IVANN — 14. siječnja 2018. u 13:02

    Ne znam jel znate al postoje glasine da su Francuzi mislili opet poslati Anggun na ESC kao i 2012. i imali su sve spremno, al su se odlučili za nacionalni izbor. Sad ne mogu reći jel to bila dobra odluka, to ćemo vidjet na kraju izbora.

    Ukratko moji favoriti su Emmy i Louka, a vjerojatno sam jedini kojem se Lisandrova pjesma nije uopće svidjela i nije zaslužilo da bude pobjednik prvog pf.

    Evo Anggunine pjesme pa sami procjenite: https://www.youtube.com/watch?v=V34Fhl9PPrk

  7. Vix — 14. siječnja 2018. u 12:56

    Meni su pjesme-nažalost-strašno loše.
    Čudim se ovim pozitivnim komentarima ili smiješnih poput top5 u finalu. (What?)
    Nijedna pjesma nije dobra-neke zbog teksta, neke zbog vokalnih (ne)sposobnosti, neke zbog čudnog tempa i jezika.
    Jedina koja mi se ističe po kvaliteti i glasu pjevača je pjesma Ciao.

  8. Croeurofan — 14. siječnja 2018. u 12:46

    1.Masoe-Pjesma je stvarno dobra, ali njegovi vokali-ravni katastrofi
    2.Noee-slatka pjesmica, ona ju je dobro izvela, iako mi se čini da je bila malo prestrašena
    3.Lisandro-Idealan kandidat za ESC. Pjeva odlično, kreće se na sceni, a pjesma je catchy, a da pritom zvuči moderno. Zaslužen pobjednik.
    4.Malo-Valjda sam jedini kojemu je ova pjesma katastrofa. Dosadna je, a njegov glas mi se NIMALO ne sviđa. Nekako mi je kmečav. Bio sam šoku kad je dobio dvije dvanaestice od žirija :/.
    5.Emmy-Izvrsno ! Ona zvuči nevjerojatno, i po svim segmentima se razlikuje od ostalih kandidata (na dobar način, naravno). Ona i Lisandro su bili toliko bolji od ostalih, međutim nju nažalost njihov žiri nije prepoznao (došlo mi je da ih gađam nečim kad je dobila četvorke)
    6.Enea-pjesma je niš posebno, a vokali nikakvi. Ne znam je li to bila trema, ili nešto drugo.
    7.Pheno man-zaboravio da su nastupali…
    8.Louka-Pjesma nije loša, ali vokali su bili dosta loši. Cover prije je bio dosta bolji, i već sam se ponadao dobroj izvedbi, kad ono šok. Nezasluženi prolazak.
    9.Ehla-Solidno. Pjesma je skroz OK, a ona je za razliku od mnogih imala, solidnu vokalnu izvedbu, iako mi se činila malo prestrašeno.
    Sve u svemu moji finalisti su:Lisandro,Emmy,Noee,Ehla

  9. Croeurofan — 14. siječnja 2018. u 12:25

    Evo, kako jučer nisam stigao, napisat ću kratak osvrt na sve polufinaliste

  10. Ro — 14. siječnja 2018. u 12:10

    Pozz svima
    Evo da i ja malo prokomentiram ovo od jučer. Show je jučer bio super , dobro organiziran , sve pohvale. Što se tiče pjesama moj apsolutni favorit je Emmy , njena pjesma je baš posebna i mislim da ako je izaberu imaju šanse za dobar plasman na esc. Svidila mi se još i "Eva" od Lisandra , dok je Mamma Mia najveće razočarenje , očajan nastup i izvedba , pjesma nema wow moment i prilično je prosječna i digao se prevelik hype oko nje.
    S nestrpljenjem čekam drugo polufinale.

  11. escmusic — 14. siječnja 2018. u 09:57

    Gledao sam jučer, dobro su organizirali show. Čestitke finalistima, zaslušeno su u finalu 🙂

  12. Manuella — 14. siječnja 2018. u 01:15

    Lisandro i Emmy odlični!

  13. Diavolo — 14. siječnja 2018. u 00:33

    moram reći da je možda ovo i očekivani ishod prvog polufinala… meni je samo umjesto ''Malo – Ciao'' favorit za prolaz bila Enea i pjesma I'll be there… no, njena izvedba nije bila na razini koju traži jak francuski predizbor… tako da je Malo s razlogom prošao dalje, jer prije svega, ima odličan vokal… još ok pjesmica mi je bila Noée – L'un près de l'autre… onako nekako sanjarski, bajkovito, na francuski način… no ok, samo je četvero prošlo… no da je i Noea prošla umjesto Louka-e i pjesme Mamma Mia…ne bih mogao ništa reći u svoju obranu, jer je ta pjesma (Mamma Mia) uništena sa live nastupom samog izvođača … inače je ista pjesma bila među moja prva tri favorita (prema snippetima) … sama po sebi pjesma je odlična (nije ju đabe pisao Maitre Gims, lik koji je popularan u FRA i dosta slušan u RH) i nadam se da će se Louka popraviti do finala…. Emmy Lyana i njena pjesma su mi ok, negdje u sredini (ali naginje ka vrhu) njihovog izbora… nekako me pjesma podsjeća na njemačku pjesmu iz 2015.: Ann Sophie – Black Smoke … nešto u tom fahu, samo što je ovo na francuskom… a znamo kako je Ann završila… i na kraju Lisandro, favorit žirija… hmmm… tu negdje na ljestvici gdje je i Emmy, ali ipak ispred nje…. vokalno je mali nadmašio većinu starijih i iskusnijih kolega…mali ima ritma i zna plesat što je dodatni plus… eh, sad pjesma… ne mogu sad naći neku veliku zamjerku jer je Lisandro odradio fenomenalan posao, uz to dobar mi je instrumentalni dio… ali nekako mi u cjelini pjesma nije nešto posebno woow… ostaje mi samo idući tjedan vidjeti druga dva moja favorita i nadati se da će oba imati odličan nastup i mjesto u finalu (Nassi – Rêve de Gamin i June The Girl – Same)

  14. Croeurofan — 14. siječnja 2018. u 00:26

    Lisandro i Emmy su zakon. Mamma mia nije loša pjesma ali vokalno je moglo biti bolje (pogotovo jer je cover prije bio 10x bolji). Ciao mi je užasna pjesma, ali žiriju se očito sviđa. Već vidim da će Emmy u finalu uništit nacionalni žiri (dvoje joj je dalo samo po 4 boda:/). Sljedeće subote još veća konkurencija (Nassi,Madame Monsieur,June the girl,Lucie<3)

  15. PERO — 13. siječnja 2018. u 23:39

    Francuska,pa ovo je odlicno,potpuno drugacije od snippeta
    Mama mia i eva bi mogle doci do top 5 na esc-u
    I ok je ova emmy

  16. croatia23 — 13. siječnja 2018. u 23:34

    amirova desetka za mamma mia spasila ga da ode u finale! Baš sam gleda prjenos odličan šou za pohvalu francuzima

  17. Sekret — 13. siječnja 2018. u 23:32

    Očekivani finalisti.Sve četiri pjesme bi mogle biti na samom vrhu na eurosongu iako mi je favorit Emmy Liyana☺

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?