Osvrt: Ima li Španjolska pjesmu za bolji plasman? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Osvrt: Ima li Španjolska pjesmu za bolji plasman?

  4 min za čitanje   4 komentara

U toku sutrašnje večeri Španjolska će izabrati pjesmu i izvođača koji će u svibnju nastupiti na velikoj pozornici u susjednom Portugalu. Devet pjesama i šest studenata trenutno emitiranog talent šoua Operación Triunfo u borbi su za naklonost glasova publike. Specijalna Eurovision Gala počinje u 22:35 sati.

U nastavku vam donosimo komentare jednog od urednika portala na potencijalne pjesme predstavnice.


Amaia, Aitana, Alfred, Ana Guerra & Miriam – Camina

Dosta se osjeti da su oni sudjelovali u kreiranju ove pjesme i da im je drago da je izvode. Mene su uvjerili u ono što pjevaju i nekako mi njih petero djeluju usklađeno i mogao bih sve da ih vidim na eurovizijskoj pozornici. Svakako, ovdje je potrebno mnogo rada, kako na još boljoj interpretaciji, tako i smišljenijem nastupu.


Aitana – Arde

Aitana svojom odličnom interpretacijom ovu pjesmu podiže na mnogo viši nivo i jednostavno ne dopušta da gledatelj skrene pažnju s nje, nego vas jednostavno hipnotizira svojim glasom. Čak i poslije samo interpretacije odvazanja vam to “Arde, arde, que arda bien, el cuento del esclavo y su rey”.


Amaia – Al Cantar

Amaia jest slatka i ima lijep glas, ali ova pjesma je jednostavno blijeda. Pronađoh negdje da je čak davno napisana, što i izgleda. Ako treba da nas vrati u neka prošla vremena, to je autorica ove pjesme i uspjela. Također, koliko je uloženo u strofe, toliko nije u refren jer on kao i da ne postoji. Taman kad očekujem neki bum, dobijem u nedogled ponavljanje “Al cantar, lai, lara”.


Alfred – Que Nos Sigan Las Luces

Ovo je korektna skladba, ali me njegova interpretacija ne oduševljava. Konstatno imam osjećaj kao da ne želi pjevati ovu pjesmu. Imali smo na Eurosongu pjesama čiji su izvođači na svojim nastupima imali gitaru, ali su više bili u pjesmi i iznijeli je na način da im povjerujemo.


Ana Guerra – El Remedio

Vidi se koliko ona voli da pleše i koliko joj pristaju ovako ritmične pjesme. Mene je uvjerila u ono što pjeva i svidjela mi se ova proba. Iskreno, ovo bih i mogao zamisliti na eurovizijskoj pozoronici.


Miriam – Lejos De Tu Piel

Ovo je klasičan primjer španjolske balade koja me oduševi od prvog trenutka kad je čujem. Dobar ženski vokal, španjolski jezik i snažna pjesma su uvijek pun pogodak. Mislim da bi ovo sjajno prošlo u Lisabonu, pogotovo kod žirija.


Amaia & Alfred – Tu Canción

Ljubavna balada koja njihovom izvedbom mnoge neće ostaviti ravnodušnim upravo zbog njihove međusobne kemije. Ne mogu da kažem, pjesma jeste lijepa, ali ju ne vidim na Eurosongu.


Aitana & Ana Guerra – Lo Malo

Obje su karizmatične, energije im se slažu i pjesmu interpretiraju na jedan sasvim prikladan način. Ono što mi je zanimljivo jeste da su, nakon prvog preslušavanja svih pjesama, one ostavile najveći utisak na mene. Jedina zamjerka autorima je da se moglo malo više poraditi na refrenu.


Miriam & Agoney – Magia

Sasvim  korektna skladba s dobrim interpretatorima. Slične pjesme smo već imali prilike da vidimo na Eurosongu i manje-više su dobro prolazile, tako da Španjolci ne mogu napraviti neku enormnu grešku odaberu li ovaj duet.


ZAVRŠNO RAZMATRANJE

Ako bi se mene pitalo, put Lisabona išli bi kao solisti Aitana, Ana Guerra ili Miriam, dok od dueta biram onaj Aitane & Ane Guerra, a i njihova zajednička pjesma mi je za Eurosong. Svakako moj glavni favorit je Miriam jer jednostavno ne mogu odoljeti takvim španjolskim baladama. Bilo kako bilo, koga god da Španjolci odaberu mislim da će se bolje provesti od njihovog prošlogodišnjeg predstavika.

anketa 781

Tko treba predstavljati Španjolsku na Eurosongu 2018.?

Ukupno glasova: 115

  • Aitana – Arde [25 / 22%]
  • Miriam – Lejos De Tu Piel [25 / 22%]
  • Aitana & Ana Guerra – Lo Malo [17 / 15%]
  • Amaia & Alfred – Tu Canción [13 / 11%]
  • Svi sudionici - "Camina" [12 / 10%]
  • Miriam & Agoney – Magia [10 / 9%]
  • Ana Guerra – El Remedio [8 / 7%]
  • Amaia - Al Cantar [5 / 4%]
  • Alfred – Que Nos Sigan Las Luces [0 / 0%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava4

  1. Vladimir — 29. siječnja 2018. u 14:45

    Slazem se sa @tristan jedina pesma koja moze da im donese neki bolji rezultat je Lejos De Tu Piel koju izvodi Miriam 🙂 ostale su previse slabe

  2. Tristan — 29. siječnja 2018. u 00:52

    Miriam – Lejos de tu Piel.
    Savrsena pjesma i od ponudenih moze donit Spanjolskoj solidan plasman.

  3. Diavolo — 28. siječnja 2018. u 20:29

    kao prvo, treba odgovoriti na pitanje iz naslova članka… za bolji plasman da, ali koliko bolji? to treba tek vidjeti (nije baš teško biti bolje plasiran od Manela Navara xd) … što se tiče lijeve i desne strane tabele, prema ovim pjesmama mislim da im je zagarantirana desna strana… što se tiče izvođača …moj favorit je od prije bila Aitana, a ova njena pjesma Arde mi je i najdraža od svih… iza nje su duo Alfred i Amaia koji daju neki štimung samoj pjesmi zbog njihove međusobne kemije… treće mjesto -> klasična španjolska balada i Miriam, a iza nje duet Aitane i Ana Guerre…. ostalo nevalja ništ

  4. Sekret — 28. siječnja 2018. u 20:20

    Jednostavno mora pobijediti Aitana bila u duetu ili solo jer obje su joj pjesme odlične ☺

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?