Katarina Bogićević: "Želim da svijet čuje poruku moje pjesme" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Katarina Bogićević: “Želim da svijet čuje poruku moje pjesme”

  3 min za čitanje   6 komentara

Iako ima samo 20 godina, rođena Podgoričanka Katarina Bogićević već dugo skuplja scensko iskustvo, i to ne samo u pjevačkim, već i u glumačkim i imitatorskim vodama. Od malih nogu vezana za umjetnost s velikom strašću prema pozornici i svemu što ona predstavlja, pred njom je možda i najveći izazov u njenoj dosadašnjoj karijeri – borba za odlazak na Eurosong 2018. Naime, Katarina je jedna od pet sudionika “Montevizije”, nacionalnog izbora kojim Crna Gora traži svog predstavnika za lisabonski Eurosong. U razgovoru za Eurosong.HR, Katarina Bogićević nam je otkrila šta to priprema, šta možemo očekivati od njene pjesme, tko su joj uzori i još ponešto.

Od dječijih festivala do velikih ekrana

Katarinina porodica u pravom smislu je prava glazbena družina. Svi njeni članovi u nekoj su mjeri okrenuti glazbi, pa nije ni čudo da je Katarina upravo taj put izabrala kao svoj životni poziv. “Od treće godine sam na sceni”, kaže Katarina i dodaje: “Imala sam svoj bend Čudno stanje, išli smo na mnoge festivale… Zbog njih sam imala prekrasno djetinjstvo”. Sa samo 12 godina, ova simpatična djevojka izdala je i svoj prvi album, a to je uz mnoge festivalske nagrade bilo dovoljno da se nađe na radaru glazbenih znalaca koji su joj predviđali veliki uspjeh. No, njena druga velika ljubav je gluma, a regionalnu popularnost stekla je glumeći u seriji Folk. Zanimalo nas je kako je došlo do te suradnje. “Dok sam sudjelovala u show programu Ja imam talent zapazila me produkcijska kuća Eye to Eye, te me pozvali na audiciju. Kad sam prošla na toj audiciji, bila sam presretna. Nikad ranije nisam glumila, a odmah sam dobila priliku da glumim sa najpoznatijim glumcima. Bilo je to jedno veliko iskustvo iz kojeg sam puno naučila”.

“Neželjena” – pjesma s velikom porukom

Nekoliko godina kasnije, Katarina je opet u središtu pozornosti crnogorske javnosti. I to s razlogom. “Montevizija” će, nakon nekoliko godina skromnih eurovizijskih rezultata interno odabranih predstavnika, iznjedriti ime predstavnika ove nama susjedne zemlje. “Oduvijek sam maštala o Eurosongu, a upravo sam se zato i prijavila. Voljela bih da dobijem priliku da nastupim na Eurosongu jer pjesma nosi veliku i važnu poruku. Želim da je svijet čuje”, kaže Katarina objašnjavajući otkud natjecateljski motiv. Pjesmu Neželjena potpisuje Aleksandra Milutinović čiji autorski rad je obožavateljima Eurosonga najpoznatiji kroz pjesmu Rijekom bez imena (BiH, 2007.) Pitali smo otkud suradnja s njom. “Aleksandra i ja se dugo poznajemo i već dugo planiramo neku pjesmu, ali nikad nismo imale vremena. Ali, sad je došao taj period”. Eurosong je natjecanje o kojem mnogi izvođači imaju suprotne stavove, no Katarina ističe kako za svakog izvođača nastup na tako velikoj pozornici i pred tako brojnom publikom mora značiti puno, te dodaje kako glazbenici diljem Europe s kojima je surađivala i dalje sanjaju i žele nastupiti na Eurosongu. Od svojih eurovizijskih uzora ističe Ruslanu, Alexandera Rybaka, Kneza i Mariju Šerifović čije su pjesme, bez dileme, ostavile traga u povijesti ovog natjecanja.

Uvijek nasmijana i prepuna pozitivne energije koju nesebično dijeli s publikom, na kraju razgovora za Eurosong.HR, Katarina Bogićević poručuje: “Zgrabite svoje šanse i budite sretni u svemu što radite”. Ona zasigurno jest.

Eurosong.HR se zahvaljuje Katarini Bogićević na razgovoru, te joj želimo puno sreće i uspjeha u narednom periodu. 

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava6

  1. Tim Burton — 5. veljače 2018. u 16:03

    @kostadin Baš sam sad se prisjetio malo. A dobro ona pjeva, čini mi se. Lijep raspon, fina boja, a ima i dobru autorku pjesme, moglo bi ovo i biti nešto interesantno.

  2. Croeurofan — 5. veljače 2018. u 15:15

    Danas sam poslao mail HRT-u vezano za Eurosong i već su mi odgovorili. Vjerovali ili ne nisu odgovorili onako kao obično (odluka još nije donesena) nego su samo najavili da će se sve uskoro saznati. E sad pitanje je što oni misle pod uskoro. Znači li to sljedeći tjedan ili mjesec dana xD.

  3. Anto — 5. veljače 2018. u 14:42

    My top 6 😀 https://www.youtube.com/watch?v=EBS78mSy2Vk

  4. Dino — 5. veljače 2018. u 13:40

    Jeste

  5. Tim Burton — 5. veljače 2018. u 11:56

    Je li ova bila u TLZP?

  6. Dino — 5. veljače 2018. u 11:06

    Uf, ovo je bas dobra kombinacija autora i izvodjaca! Navijam za njih dve!

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?