Rasmussen pobjednik "Dansk Melodi Grand Prixa 2018" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Rasmussen pobjednik “Dansk Melodi Grand Prixa 2018”

  1 min za čitanje   37 komentara

Večeras se u Aalborgu održalo veliko finale danskog predizbora za natjecanje za pjesmu Eurovizije 2018. službenog naziva Dansk Melodi Grand Prix. Danci su odlučili kako će ih Lisabonu predstavljati Rasmussen s pjesmom Higher ground !

U završnici koja se održala u Gigantim Areni nastupilo je deset izvođača, a to su bili:

  1. Ditte Marie – Riot
  2. Anna Ritsmar – Starlight
  3. Rasmussen – Higher ground
  4. Sannie – Boys on girls
  5. Sandra – Angels to my battlefield
  6. Lasse Meling – Unfound
  7. CARLSEN – Standing up for love
  8. KARUI – Signals
  9. Rikke Ganer-Tolsøe – Holder fast i ingenting
  10. Albin Fredy – Music for the road

Glasovima publike i žirija u omjeru 50-50 odlučeno je kako u samu završnicu, takozvano superfinale, ulaze sljedeće tri skladbe:

  • Anna Ritsmar – Starlight
  • Rasmussen – Higher Ground
  • Albin Fredy – Music for the road

Pobijedio je Rasmussen s 50% glasova, druga je bila Anna s 31% glasova, a treći Albin Fredy sa svega 19% glasova.  Tako je Rasmussen postao nasljednik Anje Nissen koja je u Kijevu osvojila dvadeseto mjesto s ukupno 77 bodova. Kako će ovoga puta proći Danci saznat ćemo u svibnju.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava37

  1. endlessly — 12. veljače 2018. u 20:09

    @manuela aloo ne razumije se engleski, ne kažem da ja lično ne razumijem nego da nije razgovjetno. A ti slobodno uzivaj u iluziji da ovo moze pobijediti, niko ti ne brani.

  2. Tristan — 12. veljače 2018. u 11:55

    Danas ce bit objavljeno tko predstavlja Hrvatsku u Lisabonu! Sad nas rajcaju, na insragramu eurosong hr je obkavljena slika, al se ne moze nista skuzit. Hahha

  3. Dino — 12. veljače 2018. u 09:01

    Za sada jedini ozbiljni kandidat za pobedu!

  4. marelko — 11. veljače 2018. u 12:56

    pjesma je dobra,ali on mi nekako mlako pjeva.

  5. HRV — 11. veljače 2018. u 11:48

    MEEEH.

  6. Manuella — 11. veljače 2018. u 11:40

    @endlessly
    Kakve veze ima razumijes li rijeci pjesme ili ne? Ti si razumio prosle godine Portugalca? Pjesma mora imati nesto upecatljivo u sebi mora zacarati svijet kad stanes na velikoj pozornici. Francuzi su prosle godine imali puno kvalitetniju pjesmu, pa nisu napravili znacajan rezultat. Sa ovom pjesmom fracuzi ce napraviti NISTA. Pjesma im je toliko staticna.

  7. endlessly — 11. veljače 2018. u 10:34

    Pjesma je dobra, ali za pobjedu?? hahahaha bože
    Bas mi se svidja kako pojedinci omaložavaju francusku pjesmu zato sto se jedna rijec ponavlja vise pute jer to znaci da nemaju pojma o znacenju pjesme, ali onda dobiju ovu dansku pjesmu gdje se ne može razumijeti 5 riječi kako treba i to je super.

  8. Kazahstan — 11. veljače 2018. u 09:40

    Kod mene pjesma nije izazvala "wow efekt", ipak ne mogu reći da je loša. Ako već nema šanse da ikad više čujemo danski jezik na eurovizijskoj pozornici, drago mi je što su barem poslali pjesmu koja se oslanja na njihovu tradiciju. Mogu očekivati visoke bodove od nordijskih zemalja.

  9. imperator — 11. veljače 2018. u 09:32

    Bravo Danci!! Pametno ste odlučili.. i konačno se vraćate na lijevu stranu finalne tablice..
    "Higher Round" je prva pjesma do sada koja mi je izazvala onaj "wow" efekt.. samim time, naslijedila je tu nagradu nagradu od "Occidentali's Karma" od prošle godine.. 😀
    imam male zamjerke u vidu koreografije koja bi trebala biti malo više efektivnija.. a možda bi samo trebali dovesti Jona Snowa na scenu.. odlično bi se uklopio u tematiku 😀

  10. escmusic — 11. veljače 2018. u 09:22

    Fantastična pjesma, fantastičan nastup!

  11. Anto — 11. veljače 2018. u 08:18

    EUROVISION ESC 2018 | MY TOP 8 (so far) https://www.youtube.com/watch?v=agsLGe3_U4U

  12. Edo — 11. veljače 2018. u 01:55

    Dobra vijest je da su Danci napokon prestali slati sladunjave i dosadne pjesme. No, ni ova se nece proslaviti u finalu, ako uopste i prodje u finale. Nakon 35 dana dosadit ce svima. Garantujem. 🙂 Naravno, ne moram biti u pravu 🙂
    Za sad moj izbor: 1. Francuska, 2. Italija, 3. Spanija.

  13. Croeurofan — 11. veljače 2018. u 01:19

    Što ste se svi toliko uspalili. Zar ja ne mogu imati svoje mišljenje. Ja nisam ničije mišljenje komentirao pogotovo oko Španjolske pjesme koja je meni iznimno dosadna. Ja sam poštivao tuđa mišljenja pa vas molim da vi poštujete moje.

  14. Tristan — 11. veljače 2018. u 00:33

    O ukusima se ne raspravlja… meni je Francuska bezvezna i predviđam joj plasman u bottom 5, a Danska je odličnaaaa, moj novi favorit i teško da će je iko skinit sa toga mista. Uz malo bolji nastup u Lisabonu može u sam vrh i to im želim. Sad imaju novu Royal Arenu u Kopenhagenu pa imaju di organizirat ESC.. :)))))))))))))))))

  15. dino_esc_fan — 10. veljače 2018. u 23:40

    Pjesma mi se jako svida

  16. Manuella — 10. veljače 2018. u 23:40

    @croeurofan
    Pratim Eurosong od 98 godine i sigurna sam da ta pjesma od francuza neće biti zapažena na velikoj pozornici. Svakako imaš pravo na svog favorita 🙂

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?