Poznati datumi predstavljanja azerbajdžanske, belgijske i austrijske pjesme – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Poznati datumi predstavljanja azerbajdžanske, belgijske i austrijske pjesme

  2 min za čitanje   5 komentara

   Azerbajdžan

Interno odabrana predstavnica Azerbajdžana, Aisel, pjesmu kojom će braniti boje svoje domovine na lisabonskom Eurosongu premijerno će predstaviti 4. ožujka u 12 sati, objavljeno je iz nacionalne televizije te zemlje. Uz to, bit će predstavljen i videospot koji je Aisel snimala u Ateni u protekla dva tjedna. Ovo će biti kulminacija višemjesečnog procesa odabira pjesme koji je uključivao blizu 300 glazbenih profesionalaca, producenata, kritičara, skladatelja i tekstopisaca iz čak 31 zemlje koji su preslušavali pjesme i dali svoj konačni sud o najboljoj. Navodno, spektar se kretao od pjesama na azerbajdžanskom, jazz pjesama do modernog popa, a pobjednička pjesma se svidjela čak 87 % članova ovog ad hoc žirija.

  Belgija

Iako su među prvima otkrili ime svoje predstavnice, Belgijanci će biti među posljednjima koji će otkriti svoje karte za Eurosong 2018. Naime, iz televizije VRT koja ove godine organizira belgijsko sudjelovanje na Eurosongu priopćeno je kako će SENNEK koju su ranije odabrali kao svoju predstavnicu, pjesmu i vjerovatno videospot javnosti otkriti 6. ožujka. Dodajmo ovom kako će dan ranije, dakle 5. ožujka, pjesmu prvo čuti novinari na konferenciji za tisak koja će biti zatvorenog karaktera. Pjesma će široj javnosti premijerno biti dostupna nakon premijernog emitiranja, najvjerovatnije u radijskoj emisiji De Grote Peter van de Veire Ochtendshow čiji voditelj je Peter van de Veire, inače dugogodišnji VRT-ov eurovizijski komentator. SENNEK je u izjavi pjesmu opisala kao “netipičnu pop pjesmu” i “pomalo misterioznu”, a što to točno znači doznat ćemo za tjedan dana.

 Austrija

Austrijska nacionalna televizija, ORF, također je objavila datum prezentiranja pjesme kojom će se ova zemlja predstaviti na 63. Eurosongu. Kako je od ranije poznato da će njihov predstavnik biti Cesar Sampson, danas je javnosti obznanjeno kako će on u Lisabonu pjevati Nobody But You, a pjesmu će prvo čuti slušatelji austrijskog državnog radija, 9. ožujka, u emisiji Ö3 Wecker.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava5

  1. Tim Burton — 28. veljače 2018. u 12:45

    Imam velika očekivanja za sve tri gore nabrojane zemlje, plus još Nizozemska. Ostali interno odabrani izvođači mi se ne sviđaju, pogotovo Kipar.

  2. marelko — 27. veljače 2018. u 23:44

    na početku možete čuti dio Frankine pjesme "Crazy". https://www.youtube.com/watch?v=qnbCoLkhrLI

  3. croatia23 — 27. veljače 2018. u 23:09

    a kada će frankina pjesma?

  4. dino_esc_fan — 27. veljače 2018. u 21:18

    A i uvijek su nezahvalni kao npr u 2016. godini kada su bili TRECI i onda su bili ljuti. da smo mi jedne godine bili treci ili bilo koja drzava bi doslovno PUCALA od srece…

  5. dino_esc_fan — 27. veljače 2018. u 21:15

    A kada ce rusija objaviti? (prosle godine mi je eurosong bio bas super bez rusije koja bi uvijek usla u top 10 sa nis posebno pjesmama i bas mi je bezveze kaj ce ove godine rusiju ona julia zato sto ce dobiti bodove zato sto je rusija, a i dobiti ce jos i puno "empathy" bodova, a svi znamo zasto. Da se barem desi cudo i rusi jednostavno ne objave pjesmu 😉 )

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?