Razmišljamo naglas – Melodifestivalen 2018 (završno razmatranje) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas – Melodifestivalen 2018 (završno razmatranje)

  4 min za čitanje   5 komentara

Prije objave službenih rezultata naših projekata Razmišljamo naglas Vaše najdraže pjesme, odlučili smo napraviti jednu manju promjenu. Specijalno za ovu priliku odlučili smo naše urednike upitati za općenito mišljenje o ovogodišnjem Melodifestivalenu. Koji su njihovi komentari, pročitajte u nastavku. Dakako, i Vi ste dobrodošli ostaviti svoje mišljenje u komentarima ispod.


ZAVRŠNO RAZMATRANJE

Andrea: Sve u svemu, razočaravajuća godina za švedski Melodifestivalen, ali opet se našlo par dobrih pjesama. Kad kažem par mislim doslovno par – Every Single Day, Last Breath i eventualno For You. Sve ostalo loše do prosječno. Švedska će zasigurno do finala, ali nek biraju pametno ako žele ponovno biti među najboljima.

Bartol: Švedska? Što se dogodilo ove godine? Od izbora iz kojeg bih na playlistu u prosjeku stavio i do 7 pjesama, ove godine samo dvije, i to jedna čak nije ni u finalu (Dotter <3). Ne žalim se na nedostatak poznatih imena, jer ni ova poznata koja jesu u finalu nisu donijela bogznašto. Izdvojio bih Felixa kao svojeg favorita i – to je to. Ako su ovih 28 predstavljenih pjesama bile najbolji izbor za ovo natjecanje, strah me i pomisliti što je sve bilo poslano na adresu SVT-a.

Bojan: Ovo je najlošiji Melodifestivalen od kako ga pratim. Zaista izbor pjesama je loš i žao mi je što moram kazati, ali dinamičnije mi je bilo slušati pjesme s Beovizije. Nadam se da se ovakva godina na #melfestu više neće ponoviti jer ipak riječ o instituciji. Možda ih hladan tuš ostajanja u polufinalu razbudi.

Faruk: Uskočit ću u vlak sveopćih kritika na račun ovogodišnjeg izbora pjesama na Melodifestivalenu. Iako smo vjerovatno svi svjesni činjenice da bi makar devet od ovih deset pjesama u većini drugih zemalja pomelo konkurenciju, Šveđani su nas razmazili i navikli na visoka očekivanja. Moj favorit? Pa jedina desetka – LIAMOO. Kako sam svjestan da veće šanse od njega imaju i odbjegle disko kugle – Rolandz, onda ću istaknuti Jessicu Andersson kao moj drugi izbor. Negdje na trećem mjestu je mrtva utrka između Felixa i Margaret. Tko god pobijedi, rekao bih da baš i nema neke prevelike šanse da Eurosong 2019. dovede u Švedsku.

Luna: I za kraj cijelog ovog projekta, moram napomenuti kako smo ove godine uistinu svjedočili najgorem Melodifestivalenu u zadnjih nekoliko godina. Je li razlog žiri koji je birao pjesme za natjecanje, aplikacija za glasovanje ili rezanje troškova organizacije, nemam pojma. Činjenica jest da je čak i toliko omražena 2013. godina imala bolje pjesme. Tada smo se barem mogli žaliti „joooj, ta pjesma je pokradena, ne mogu vjerovati da nije prošla“.

Ove godine sve je bilo ispod razine hypea – pjesme, voditelj i sam show. Znate li da su najbolji nastup ove godine imale Petra Marklund i Linnea Henriksson? Znate li tko su one? To su pjevačice koje su bile dio interval acta u drugom i trećem polufinalu. Pametnom dosta. Da završim svoj bijesni ispad, tko god da pobijedi ove godine, Švedska i Melodifestivalen nisu zaslužili svoj epitet „Eurosonga prije Eurosonga“. Štoviše, ne bi me čudilo da u onom bloodbathu drugog polufinala upravo Švedska izvisi.

Marija: Reći ću samo da sam ovogodišnjom ponudom Melodifestivalena neugodno iznenađena i razočarana. Očekivala sam bolje, puno bolje, i ne moja očekivanja nisu bila prevelika niti teška za ispuniti. Jednostavno, Švedska je sama sebi postavila visok standard što se pjesama tiče i iako je svake godine bilo nekoliko njih koje su bile više ili manje loše, ove su godine lošim pjesmama dali prevelik zamah i rezultat toga je teška odluka uopće izdvojiti jednog, a kamoli dva ili tri favorita. Ako bih pak morala nekome dati prednost, onda je to svakako Mariette, LIAMOO i čisto zbog nastupa Benjamin Ingrosso. Sve ostalo nije vrijedno spomena.

Što Vi mislite o ovogodišnjem Melodifestivalenu?

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava5

  1. imperator — 9. ožujka 2018. u 16:25

    Ovogodišnji Melodifestivalen najbolje bih usporedio s 8. sezonom "The Waking Dead".. podnošljivo, ali razočaravajuće zbog prijašnjih uspješnica.. možda je i letvica postavljena – previsoko, čak i za Švedsku..
    već sam se u RN-u izjasnio da bih najradije u Lisabonu vidio Samira&amp;Viktora.. nije to ta kvaliteta i teško da bi primirisali Top 5, a kamoli pobjedi, no jednostavno bih htio vidjeti takvu catchy koračnicu na pozornici..
    a ako ne mogu oni, onda bih se rado zadovoljio i s LIAMOO.. njegova pjesma je kvalitete minimalno za Top 10 u finalu.. minimalno.. da kojim slučajem pobijedi njegov "Last Breath" odmah bi ušao na drugo mjesto moje ovogodišnje esc ljestvice, odmah iza nedodirljivih Mađara.. eto, koliko cijenim njegovu pjesmu
    no, koliko vidim na kladionicama, sva moja nadanja padaju u vodu jer uvjerljivo vodi Benjamin.. ako kojim slučajem on pobijedi, Švedska će definitivno naslijediti prošlogodišnju Litvu – trominutni bijeg od televizora 😀

  2. SwedenEurovisionFan — 9. ožujka 2018. u 13:24

    @crimson Slažem se, drugo polufinale je puno izvjesnije po pitanju finalista. Neće izabrat Fuldans bez brige (ako si na njih mislio), a s Benjaminom će napraviti i puno, puno više nego ispadanja u polufinalu 😉

  3. SwedenEurovisionFan — 9. ožujka 2018. u 13:22

    Eh eh, toliko se očekuje od Švedske i dođe jedna ajmo reći slabija godina i odmah kreću negodovanja… Prisjetimo se samo da je i 2015. godine bila slična situacija, favorite se moglo nabrojati na prste jedne ruke. No svi znamo što se dogodilo… 😀 A kad smo kod Mansa, evo što on očekuje:
    "My top three this year are Benjamin Ingrosso, Mariette and Felix. Some of them I think we should send. I'd probably put my bet on Benjamin, I think it's a crazy number and it stands out, just like mine was. He is happy and going on stage, and it's like that, says Måns Zelmerlöw". 🙂

  4. Filip — 9. ožujka 2018. u 13:16

    bloodbath drugog polufinala? jel mi gledamo isti lineup? ono.. 2 polufinala ove godine su ko nebo i zemlja — prvo je očigledno teže, a švedska siguran sam neće izvisit iz tako lakog pf-a bez obzira koju pjesmu odabere (osim eventualno onih na F kako se već zovu) jer je to 'švedska' iako bi ja volio da ne prođu ako šalju benjamina

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?