Osvrt: Može li se Litva vratiti u finale? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Osvrt: Može li se Litva vratiti u finale?

  3 min za čitanje   3 komentara

Nakon prošlogodišnjeg (očekivanog) debakla u polufinalu, litavska televizija LRT ponovno je odlučila napraviti jednako dugačak i kompliciran izbor kao i prošle godine. Šest predrundi, online glasovanje za dva wildcardadva polufinala dovela su do finala koje će se održati u nedjelju, 11. ožujka, u kojem će litavski žiri i publika imati priliku izabrati svojeg predstavnika na Eurosongu u Lisabonu. Ove će godine u finalu nastupiti šest natjecatelja, a svoje mišljenje o njima i njihovim pjesmama podijelit će s Vama Vaš urednik. Napominjem da su utisci pisani u odnosu na nastup u polufinalu, budući da se on za svaku pjesmu mijenjao iz emisije u emisiju.


Ieva Zasimauskaitė – When We’re Old


Lijepa, intimna balada kojoj su dva glavna problema nedostatak vrhunca i Ievin nesiguran glas (pogotovo u početku izvedbe, ali lako se to popravi). Već na drugo slušanje mi se puno više svidjela atmosfera pjesme, strahujem samo da bi ljudima mogla postati i dosadna zbog toga što se nakon prvog refrena pjesma zapravo nigdje ne kreće. Sviđa mi se kraj optjevam na litavskom, a Ieva ima posebno mjesto u mojem srcu još od 2016. i Life (Not That Beautiful).

Monika Marija – The Truth

Prva stvar – outfit koji je nosila u svojem prvom pojavljivanju izgleda kao da je stavila jutenu vreću na sebe i izašla na pozornicu. A pjesma je slična – bezlična, dosadna, miks svačega i ničega. Nadam se da Litva ovo ne će izabrati


Paula – 1 2 3

Izuzetno neobična odluka promijeniti aranžman za polufinalnu i finalnu emisiju iz elektroničke u akustičnu, nova verzija je puno lošija. Što se koreografije tiče imam samo upitnike nad glavom. Rad kamere je dobar ali razbijanje stolca? Pokreti rukom? Fale joj plesačice iz prethodnih emisija.


Jurgis Brūzga – 4Love

Robin Bengtsonn za siromašne. Lošija pjesma, lošiji nastup, lošiji vokal, i ne mogu vjerovati da ću ovo izreći, ali nekako je manje karizmatičan i od spomenutog Šveđanina. Sa ovom blijedom kopijom zaslužuju biti na dnu polufinala.


The Roop – Yes, I do

Da je odjeven u narančasto, pjevač ovog benda bi mi dao vrlo jasnu Hare Krishna vibru 😀 . Šalu na stranu, jedna nezanimljiva, pozadinska pjesma, koju ću zaboraviti do kraja pisanja ovog članka.


Kotryna Juodzevičiūtė – That Girl

Apsolutno najiritantnija pjesma ovogodišnjeg finala litavske Eurovizije. Ne znam uopće što je htjela postići ovom pjesmom, a još mi je manje jasno kako je uspjela proći u finale i to zbog žirija. Prateći vokali imaju toliku ulogu da je cijela ova ekipa mogla nastupiti pod imenom grupe čiji je lead Kotryna.


Završno razmatranje

Litavski predizbor ni ove godine nije donio pjesme kojima bi mogli ostvariti zapaženiji rezultat na Eurosongu. Ono što je istina za ovu baltičku državu, to je da se gotovo uvijek nekako uspiju provući u finale. Mislim da im najbolji rezultat može donijeti Ieva Zasimauskaite koja mi je svojom jednostavnom baladom uspjela prenijeti emociju. Osim nje, eventualno bi Paula mogla imati šanse, ali ako vrati stariju verziju za potrebe Eurosonga, i malo doradi nastup. Litva će nastupiti u prvom polufinalu, 8. svibnja, u prvom dijelu polufinala.

anketa 847

Tko će predstavljati Litvu na Eurosongu 2018.?

Ukupno glasova: 88

  • Paula – 1 2 3 [39 / 44%]
  • Ieva Zasimauskaitė – When We’re Old [37 / 42%]
  • Jurgis Brūzga – I Want You 2 Love Me [5 / 6%]
  • Monika Marija – The Truth [3 / 3%]
  • The Roop – Yes, I do [2 / 2%]
  • Kotryna Juodzevičiūtė – That Girl [2 / 2%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava3

  1. lac_maj — 10. ožujka 2018. u 01:53

    When we're old <3 Najbolje šta je Litva ikad imala

  2. Diavolo — 9. ožujka 2018. u 18:18

    Ieva najbolja… zapravo, njena pjesma je jedino što valja od ovoga…

  3. Vix — 9. ožujka 2018. u 17:12

    Ne može.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?