Luna i Bojan predstavljaju izvođače 63. Eurosonga (6) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Luna i Bojan predstavljaju izvođače 63. Eurosonga (6)

  9 min za čitanje   17 komentara

Nedjeljno poslijepodne rezervirano je za još jedan nastavak LIB-a. Kojih dvoje izravnih polufinalista i jedan polufinalist su danas došli na red, pogledajte u nastavku.

 NJEMAČKA

Izvođač: Michael Schulte
PjesmaYou Let Me Walk Alone
Autori: Michael Schulte, Thomas Stengaard, Nisse Ingwersen, Nina Müller
Redni broj nastupa u finalu: nepoznat

Eurovizijske povijesne činjenice

Prvi nastup: 1956. (12)
Najbolji plasman: 1. mjesto (1982., kao Zapadna Njemačka; 2010.)
Najlošiji plasman: posljednje mjesto u finalu (1964.1965.1974.1995.2005.2015.2016.)
Prošlogodišnji predstavnik: Levina – Perfect Life (25. mjesto, 6 bodova)

Predizbor i biografija izvođača

Još jedan fijasko nagnalo je šefove njemačke televizije ARD da opet nešto mijenja u načinu svog izbora, odnosno da modificiraju ovaj iz 2017. godine. Ovog puta, zvali su i neke poznatije izvođače na audicije i susrete s panelima, na koji se službeno mogao prijaviti bilo tko iz Europe (kažemo službeno jer se na to prijavila i autorica današnjeg dijela predstavljanja izvođača, ali nije odabrana, a na kraju su odabrani isključivo Nijemci i Austrijanci). Na kraju je odabrano šestero izvođača, za koje je organiziran i specijalni songwriting camp, a kombinacijom tzv. Europapanela, međunarodnog žirija i publike pobjedu je odnio Michael Schulte. U Lisabonu će otpjevati pjesmu You Let Me Walk Alone, koju je napisao s Thomasom Stengaardom (jedan od koautora pobjedničke pjesme Eurosonga 2013.), Nisseom Ingwersenom i Ninom Müller.

Michael je rođen 30. travnja 1990. u gradu Dollerupu, koji se nalazi blizu granice s Danskom. Zahvaljujući tome, pohađao je srednju školu na danskom jeziku gdje je maturirao 2009. godine. Svoju glazbenu karijeru započeo je tako da je 2008. počeo snimati obrade poznatijih pjesama i stavljati ih na svoj kanal na YouTubeu, nakon čega ga je otkrio njemački menadžment Weinstein Media, za koje je potpisao ugovor. Ipak, njemačka ga je javnost pobliže upoznala 2011. godine, kada se prijavio u njemački The Voice, gdje se pridružio timu Ree Garveyja. Ta suradnja ga je na koncu dovela do trećeg mjesta, turneje s mentorom i pjesme Carry Me Home, koja je ostvarila dobar uspjeh na glazbenim ljestvicama. Nakon natjecanja je potpisao ugovor s neovisnom kućom Edel AG, koja je dosad objavila njegova tri albuma (Wide Awake 2012., The Arising 2014. i Hold The Rhythm 2017.). U pauzi između drugog i trećeg albuma, pisao je pjesme i pjevao s DJ-em Alleom Farbenom.

Inače, njegova eurovizijska pjesma govori o njegovoj borbi, mislima i problemima sa smrću svog oca, koji je umro kad je imao 14 godina. Zbog toga, You Let Me Walk Alone se smatra njegovom najosobnijom pjesmom u karijeri.

From one love of two hearts
We were three kids and a loving mum
You made this place a home
A shelter from the storm
You said I had
One life and a true heart
I tried my best and I came so far
But you will never know
Cause you let me walk this road alone

KLADIONICE

TRENUTNI POREDAK: 19. (25.3.2018. u 23:00)
Kvote
bet365 – 50
skybet – 40
William Hill – 50
Boylesports – 50
betway – 50

Društvene mreže

Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

anketa 876

Koji će biti završni plasman Njemačke na Eurosongu 2018.?

Ukupno glasova: 138

  • Između 11. i 15. mjesta u finalu [42 / 30%]
  • Između 16. i 20. mjesta u finalu [35 / 25%]
  • Između 6. i 10. mjesta u finalu [27 / 20%]
  • Između 21. i 26. mjesta u finalu [19 / 14%]
  • Između 1. i 5. mjesta u finalu [15 / 11%]

 BJELORUSIJA

Izvođač: ALEKSEEV
PjesmaForever
Autor: Kirill Pavlov, Jevgenij Matjušenko
Redni broj nastupa u prvom polufinalu: nepoznat

Eurovizijske povijesne činjenice

Prvi nastup2004.
Najbolji plasman: 6. mjesto (2007.)
Najlošiji plasman: 22. mjesto u polufinalu (2006.)
Prošlogodišnji predstavnik: Naviband – Story of My Life (17. mjesto, 83 bodova)

Predizbor i biografija izvođača

Nakon nekoliko godina zatišja, Bjelorusija se odlučila vratiti skandalima. Naime, odlučili su kako će opet organizirati Eurofest, po istom principu kao i lani – audicija (nakon kojih su prekidali velik broj ljudi) i nacionalno finale s 11 natjecatelja. Finale je na kraju održano s 10 natjecatelja, jer se Sofi Lapina povukla iz protesta. Zbog čega? Bjeloruska televizija BTRC dozvolila je jednom od najpoznatijih pjevača s prostora bivšeg SSSR-a, Ukrajincu Alekseevu, da se prijavi s engleskom verzijom pjesme Navsegda, koju je htio prijaviti za ukrajinski izbor Eurovidbir, ali se povukao iz utrke (čitajte – izvršni producent Ruslan Kvinta, inače njegov bivši menadžer, odbio). Naknadno se saznalo da su ga Ukrajinci odbili jer su pronašli da je Alekseev izvodio Navsegda na nekoliko koncerata prije 1. rujna, što bi teoretski značilo da bi trebao biti diskvalificiran i s Eurofesta. Međutim, ne samo da nije diskvalificiran (službene riječi bjeloruske televizije glase “promijenit će pjesmu u slučaju pobjede”), nego je uvjerljivo pobijedio i kod publike i kod žirija. A da Alekseev toliko voli Forever (kako glasi engleska verzija pjesme), govori i činjenica da se rukama i nogama borio da ona ostane bjeloruska pjesma za Eurosong, što se naposlijetku i dogodilo. Inače, pjesmu su napisali Kirill Pavlov i Jevgenij Matjušenko.

Nikita Vladimirovič Alekseev je rođen 18. svibnja 1993. u Kijevu, a tijekom života ga je podigla njegova majka (otac ga je napustio prije nego se rodio). Kad je imao deset godina, počeo se interesirati za glazbu, te je tada osnovao svoj prvi bend Mova, s kojim je uglavnom izvodio obrade pjesama grupe Red Hot Chili Peppers. S 18 godina prijavio se za ukrajinski The Voice, međutim nije prošao Blind Auditions. Prijavio se opet 2014. godine, kada ga je za svoj tim odabrala Ani Lorak (Ukrajina 2008.), no nije došao do faze emisijā uživo, no zato mu je mentorica pomogla da snimi spot za pjesmu Vso uspet. Ipak, veću popularnost je doživio u šouu Voice of the Country: Reload. Ipak, popularnost je dobio pjesmom Pjanoje solnce, s kojom je dobio nekoliko nagrada u Ukrajini i obližnjim zemljama. Zahvaljujući toj pjesmi, u prvoj polovici je održao veoma uspješnu turneju, koja je završila velikim koncertom u Kijevu na njegov rođendan. Inače, prema njegovim riječima, zbog svog uspjeha u Bjelorusiji se osjeća kao bjeloruski pjevač (?!) i zbog toga se prijavio na bjeloruski Eurofest.

No need to worry, rain falling down
It’s our happiest story and there’s no one around.
We will go for it and I know you’ll be mine, forever…
Windows wide open, flying so high
Both of us roaming through magnificent sky.
Rain keeps on falling, and I know you’ll be mine forever

KLADIONICE

TRENUTNI POREDAK: 16. (25.3.2018. u 23:00)
Kvote
bet365 – 50
skybet – 50
William Hill – 40
Boylesports – 40
betway – 40

Društvene mreže

Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, VKontakte

anketa 877

Koji će biti završni plasman Bjelorusije na Eurosongu 2018.?

Ukupno glasova: 129

  • Neće se plasirati u finale [56 / 43%]
  • Između 11. i 15. mjesta u finalu [23 / 18%]
  • Između 16. i 20. mjesta u finalu [22 / 17%]
  • Između 21. i 26. mjesta u finalu [15 / 12%]
  • Između 6. i 10. mjesta u finalu [9 / 7%]
  • Između 1. i 5. mjesta u finalu [4 / 3%]

 ŠPANJOLSKA

Izvođač: Amaia i Alfred
PjesmaTu canción
Autori: Raúl Gómez Garcia, Sylvia Ruth Santoro Lopez
Redni broj nastupa u finalu: nepoznat

Eurovizijske povijesne činjenice

Prvi nastup1961.
Najbolji plasman: 1. mjesto (1968.1969.)
Najlošiji plasman: posljednje mjesto (1962.1965., 1983.1999., 2017.)
Prošlogodišnji predstavnik: Manel Navarro – Do It For Your Lover (posljednje, 26. mjesto, 5 bodova)

Predizbor i biografija izvođača

Prije nego je Manel Navarro doživio očekivani fijasko u Kijevu, španjolska televizija RTVE odlučila je nakon 13 godina na svoje ekrane vratiti uspješni talent šou Operación triunfo. Ipak, RTVE nije htio odmah potvrditi OT kao izbor za Eurosong dok ne vide kakve će rezultate gledanosti ostvariti. Kako je samo natjecatenje dobivalo sve više gledatelja, tako se RTVE dovoljno ohrabrio da usred povratničke sezone objavi natjecateljima da će organizirati jednu dodatnu večer i to onu gdje će Španjolci odabrati pjesmu za Eurosong. U toj dodatnoj večeri, tzv. Gala Eurovisión, sveukupno je bilo devet pjesama (pet solističkih, šest dueta i jedna grupna s pet izvođača), a u dva kruga glasovanja odabrana je pjesma autorskog tima Raúl Gómez Garcia i Sylvia Ruth Santoro Lopez Tu canción, kojeg će izvesti duo Amaia Romero Alfred García.

Najmlađa natjecateljica ovogodišnjeg Eurosonga, Amaia je rođena 3. siječnja 1999. Pamploni. Kad je imala 11 godina, sudjelovala je na Telecincovom pjevačkom natjecanju za djecu Cántame una canción, kojeg je vodio španjolski predstavnik na Eurosongu 2001. David Civera. Godinu poslije, nastupala je na Rock Campu 2011, na kojem je naposlijetku pobijedila. Godine 2012., nastupala je na talent šouu El Número Uno, gdje je svoj put završila nakon šest tjedana. Polovicom 2017., otišla je na audiciju za povratničku sezonu Operación triunfo, u kojem je na koncu trijumfirala početkom veljače ove godine. Inače, Amaia dolazi iz glazbene obitelji – stric Joaquín je bio dugogodišnji ravnatelj glazbene institucije Orfeón Pamplonés, a njezina teta s majčine strane jest Carmen Arbizu, dugogodišnja dekanica Navarskog glazbenog konzervatorija (Conservatorio Superior de Música de Navarra). Svira nekoliko instrumenata, a trenutno je na posljednjoj godini srednjoškolskog obrazovanja za klaviristicu.

Tijekom jedne od emisija Operación triunfo, profesori na Akademiji su je spojili s Alfredom Garcíjom u izvedbi pjesme City of Stars iz filma La La Land. Nije trebalo dugo da Španjolci počnu spajati i veličati Almaiju, a i sami izvođači su kasnije izražavali želju da odu zajedno na Eurosong (inače, nakon višemjesečnog druženja su postali par).

Alfred García Castillo je rođen 14. ožujka 1997. u gradu El Prat de Llobregat u Kataloniji. Počeo je sa pjevanjem i sviranjem trombona u dobi od sedam godina, a usput je sam učio svirati gitaru, bubnjeve i klavijature. U dobi od petnaest godina, sam je snimio i producirao svoj prvi album Beginning, koji je prošao nezapaženo. Sa sedamnaest godina dobio je priliku u glazbenom projektu La Capsa, gdje je napisao pjesmu She Looks So Beautiful, koja je osvojila nagradu publike na Festivalu Cara B Barceloni. Godine 2016. otišao je na “slijepu audiciju” za četvrtu sezonu šoua La Voz (španjolski The Voice), međutim nijedan od članov žirija mu se nije okrenuo. Iste godine, objavio je akustični album Inblack (Volume One), kojeg je opet sam producirao. Polovicom 2017., išao je na audiciju za Operación triunfo, a ovdje je odabran za ulazak na Akademiju, a Španjolci su ga na kraju nagradili s četvrtim mjestom u natjecanju. Inače, trenutno studira audiovizualne komunikacije i studij jazza i moderne glazbe na Taller de Músics u Barceloni.

Siento que bailo por primera vez
Eres el arte que endulza la piel
De mi mente viajera que sigue tus pies
Siento que bailo por primera vez junto a ti

KLADIONICE

TRENUTNI POREDAK: 12. (25.3.2018. u 23:00)
Kvote
bet365 – 28
skybet – 25
William Hill – 25
Boylesports – 28
betway – 28

Društvene mreže

Facebook, Instagram (1, 2), Twitter (1, 2) (Amaia)

Facebook, Instagram, Twitter (1, 2), YouTube (Alfred)

YouTube (zajednički)

anketa 878

Koji će biti završni plasman Španjolske na Eurosongu 2018.?

Ukupno glasova: 141

  • Između 21. i 26. mjesta u finalu [40 / 28%]
  • Između 6. i 10. mjesta u finalu [31 / 22%]
  • Između 11. i 15. mjesta u finalu [28 / 20%]
  • Između 16. i 20. mjesta u finalu [26 / 18%]
  • Između 1. i 5. mjesta u finalu [16 / 11%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava17

  1. Eurovision Kosovo/Kosovë — 9. travnja 2018. u 20:15

    1. NJEMAČKA
    2. ŠPANJOLSKA
    .
    .
    miljama daleko
    .
    .
    3. BJELORUSIJA

  2. Tim Burton — 26. ožujka 2018. u 22:37

    -Njemačka ima divnu pjesmu. I ne bih ja tu dirao ništa. 7/10
    -Ova bjeloruska pjesma je kancer, što muzika, što produkcija, što njegov izgovor i vokal. Uopšte mi nije jasno toliko uzbuđenje oko njega. 1/10
    -Španska pjesma je precijenjeno smeće, razvodnjena i patetičnija verzija prošlogodišnje pobjedničke pjesme. 4/10

  3. Svizac — 26. ožujka 2018. u 19:05

    1. Njemačka
    2. Španjolska
    3. Bjelorusija
    Težak top obzirom koliki su cringe sve tri pjesme.

  4. escmusic — 26. ožujka 2018. u 15:49

    1.) Španjolska – prekrasna pjesma, nadam se što boljem plasmanu, trenutno su mi 3.na mojoj top listi
    2.) Njemačka- lijepa balada, mislim da će se smjestiti oko 15.mjesta
    3.) Bjelorusija – meni jedna od najlošijih pjesma ove godine, ima slab vokal uživo, i još krši pravila…

  5. Luxy — 26. ožujka 2018. u 15:08

    sve 3 su mi na playlisti, jednako ih volim pa nmg rangirat

  6. Dino — 26. ožujka 2018. u 14:34

    Nemacka pesma je za mene posebno draga jer imam slicnu sudbinu kao i Michael …? Ali je pesma svakako odlicna! Belorusija je super, jedva cekam uzivo daga cujem. Spanci su tu i tamo …

  7. Babe — 26. ožujka 2018. u 14:22

    1. Bjelorusija (najdraža ove godine 🙂 )
    2. Španjolska ( peta u mom top 10 )
    3. Njemačka

  8. imperator — 26. ožujka 2018. u 12:15

    1) ŠPANJOLSKA 😀
    2) NJEMAČKA
    3) BJELORUSIJA
    ———————–
    Španjolci su konačno uspjeli u namjeri da im materinji jezik zasja u punom sjaju.. Tu Cancion sam odmah primijetio u španjolskom izboru, a vidim da su isto učinili i Španjolci te Almaiji pružili šansu da ih predstavljaju u susjedstvu.. vjerujem da nisu pogriješili i da bi ovo mogao biti konačno vrhunski rezultat za njih.. očekujem ih u Top 10, at least 😀
    I Nijemci su napravili odličan posao.. emotivna balada koju sam trebao dugo slušati da bi me se dojmila (slična stvar kao i s Grčkom).. na mojoj Top listi je Michael između 11.-15. pozicije i mislim da bi u konačnici ondje mogao i završiti.. može i više, ne bih se bunio 😀
    O Bjelorusiji ne želim ni riječ reći.. pravila su tu da se krše, očigledno

  9. Marko — 26. ožujka 2018. u 04:30

    1) Spanija
    2) Nemacka
    3) Belorusija ?

  10. Rafael — 26. ožujka 2018. u 01:09

    @buba oprosti, hahah, stvarno sam iz teksta skužio kao da si se prijavila da prestavljaš Njemačku ne ESC-u. Ne kužim čemu su onda raspisivali natječaj ako su na kraju samo Nijemce uzeli i još ime EUROpapnel, odmah sva ta pedagogija pada u vodu, al ok….

  11. Sekret — 26. ožujka 2018. u 00:33

    1) Španjolska
    2) Njemačka
    3) Bjelorusija ?

  12. Emilia Giacometti — 26. ožujka 2018. u 00:15

    @rafael haha, ne, prijavila sam se za tzv. Europapanel koji je birao izvođače za izbor. Na kraju su sve nas koji nismo Nijemci odbili, a u tzv. Europapanel pustili samo Nijemce.

  13. SwedenEurovisionFan — 26. ožujka 2018. u 00:12

    1. Njemačka
    2. Španjolska
    3. Bjelorusija
    Michael ima najbolju ovogodišnju baladu definitivno! Španjolski par je totalno isforsiran i predviđam im Bottom5, a Bjelorus ima dobru pjesmu, ali taj lik jednostavno ne zna pjevat, čak i u videospotu i zbog toga se nadam da ga nećemo dva puta slušati u Lisabonu…

  14. Rafael — 26. ožujka 2018. u 00:05

    1. Njemačka, dobra pjesma, mogu je poslušati kad god, nadam se da će barem u top 15
    2. Španjolska, ok pjesma, ne vjerujem u neki veliki plasman, ali ne zaslužuju biti među zadnjima, pobjeda ili top 5 nikako
    3. Bjelorusija, meni je ovo loše, nadam se da ostaje u polufinale
    @buba ne znam, ako sam dobro skužio Ti si se prijavila na njemački izbor? Molim te ispravi me ako griješim!

  15. ivanovic_ivan — 25. ožujka 2018. u 23:59

    Nisam mogao vjerovati da su španjolski par tako mladi, a izgledaju ko neki 30-godišnjaci. Mora da sunce opako prži po toj Španjolskoj. Teško je za očekivati da će ugroziti veliku trojku (Izrael, Estonija, Češka). Bit će čudo ako uspiju biti među Top 5. Trenutno su na 12. mjestu. Njemačka i Bjelorusija su naravno autsajderi odnosno ne očekuje se da budu među Top 10.

  16. LoveWave — 25. ožujka 2018. u 23:43

    1. Njemacka
    2. Spanjolska
    3. Bjelorusija
    Njemacka se u ovom clanku definitivno izdvaja kao sto ce se istaknuti i na samom eurosongu. Kvalitetna, dobro osmisljena pjesma sa simpaticnim pjevacem. Uopce me ne bi iznenadilo da ovo bude u top 10.
    Spanjolska nece ljubiti dno tablice kao prosle godine, ali svejedno ova pjesma u meni ne budi bilo kakve emocije. Jednostavno mi ta izvedba izgleda isforsirano.
    Bjelorusija bi trebala ostati u polufinalu. Ne zelim reci da je pjesma losa ili nekvalitetna, ali pored ostalih pjesama ovo ne zasluzuje prolazak.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?