Eurosong 2018: Pogled na kladionice (5) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Eurosong 2018: Pogled na kladionice (5)

  2 min za čitanje   5 komentara

Još je 5 dana ostalo do početka prvih proba, a kakvo je stanje na kladionicama prije njih pročitajte u nastavku teksta! Podsjećamo da će ovaj projekt od sada pratiti stanje na kladionicama nakon svih održanih prvih zatim idrugih proba, te prije samih polufinala i finala. Podaci su uzeti sa stranice oddschecker.com, dana 24. travnja 2018. godine. Krenimo!


Finale

U samom Top10 jedina je promjena mali rast Francuske na šesto sa osmog mjesta, koji je uzrokovao pad Švedske i Norveške za jedno mjesto. Poredak u TOP10 sada izgleda ovako:

17.4.2018. 24.4.2018. Pomak (=,-,+)
Izrael Izrael =
Bugarska Bugarska =
Češka Češka =
Australija Australija =
Estonija Estonija =
Norveška Francuska +2
Švedska Norveška -1
Francuska Švedska -1
Belgija Belgija =
Grčka Grčka =

U cijelom TOP43, zapravo i nema puno promjena, eventualno bi se mogao izdvojiti povratak Bjelorusije na 16. mjesto, sa dvadesetog, i povratak Makedonije TOP30. Također, San Marino je po prvi puta zasjeo na začelje, pridruživši se tako Crnoj Gori, Sloveniji Islandu, zemljama koje su “držale” 43. mjesto.


Tko ide u finale?

Ni na ovom se području velike promjene nisu dogodile, osim činjenica da je Armenija u odnosu na prošli tjedan pala na deveto mjesto. Tako bi se iz prvog polufinala trebale kvalificirati (koeficijenti u zagradi):

  1. Izrael (1/33)
  2. Češka (1/14)
  3. Bugarska (1/10)
  4. Estonija (1/8)
  5. Grčka (1/8)
  6. Cipar (4/11)
  7. Austrija (4/11)
  8. Belgija (2/5)
  9. Armenija (2/5)
  10. Azerbajdžan (13/20)

Zbog pogreške na samoj stranici oddschekcer.com, podaci za sretnih 10 koji bi se trebali kvalificirati u finale iz drugog polufinala uzeti su sa stranice eurovisionworld.com. Jedina je promjena u tome da je Poljska ušla u ovu desetku, pa bi uz nju još sljedeće države trebale proći u finale.:

  1. Australija 
  2. Švedska 
  3. Norveška 
  4. Ukrajina 
  5. Nizozemska 
  6. Poljska
  7. Danska 
  8. Latvija 
  9. Rusija 
  10. Moldova 

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava5

  1. Croeurofan — 25. travnja 2018. u 10:09

    @wannabe Hvala

  2. Croeurofan — 25. travnja 2018. u 09:39

    @wannabe Gdje?

  3. SwedenEurovisionFan — 25. travnja 2018. u 01:27

    Objektivno iz prvog polufinala van Armenija, a unutra Finska. Subjektivno van Armenija i Austrija, unutra Finska i Švicarska.
    Objektivno iz drugog polufinala van Moldavija, a unutra Malta. Subjektivno van Moldavija i Ukrajina, unutra Malta i Srbija.

  4. Tim Burton — 24. travnja 2018. u 23:47

    Meni ove kladionice izgledaju realno, i ja tu ništa ne bih promijenio. Čak bih preživio i ovu Moldaviju.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?