Benjamin Ingrosso u središtu skandala – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Benjamin Ingrosso u središtu skandala

  3 min za čitanje   34 komentara

Predstavnik Švedske, Benjamin Ingrosso, vruća je tema eurovizijskih stranica i foruma u zadnja dva dana. Razlog tome nije pjesma Dance You Off kojom će ovaj 20-ogodišnji Šveđanin predstavljati svoju domovinu u Lisabonu, već video u kojem komentira pjesme sudionice ovogodišnjeg Eurosonga, a koji je, u suradnji s jednom eurovizijskom internet stranicom, jučer nakratko ugledao svjetlost dana.

Naime, radi se o tzv. reaction videu, popularnom formatu u kojem pojedinci komentiraju različite sadržaje, događaje, pjesme i slično, a koji je iznimno rasprostranjen i među eurovizijskim fanovima. Upravo su zato novinari jedne britanske eurovizijske stranice zamolili Ingrossa da snimi vlastiti video i kratko prokomentira svoju konkurenciju na ovogodišnjem natjecanju. Ono što zasigurno nisu očekivali je nekoliko minuta vrlo intenzivnog ismijavanja više-manje svih pjesama uz neke opaske i komentare koji višestruko prelaze granice kolegijalnog i profesionalnog, ako ne i granice lijepog i pristojnog ponašanja.

Tako je sve što je Benjamin imao reći o makedonskoj pjesmi Lost And Found bilo da bubnjar izgleda kao beskućnik, uz vulgarni komentar o prelazu između dva ritma u pjesmi, a koji ovom prilikom nećemo citirati. Također, za Hrvatsku se pravio da ne zna o kojoj se zemlji radi (“Croaisia, Creeasia, Croazha”) uz dodatak da nema šanse da poludi uz Frankinu pjesmu. Kod Srbije je komentirao izgled nekih od članova Balkanike uspoređujući ih s Voldemortom, kod Armenije da je “glavna zvijezda u pjesmi – gitara”, kod San Marina se smijao “niskobudžetnosti pjesme”, a kod Mađarske je samo skinuo slušalice.

https://www.youtube.com/watch?v=a-li_uHMXYk

Niz ovakvih i sličnih komentara podigao je toliko prašine među fanovima Eurosonga da je video uklonjen sa svih internet servisa za video sadržaje, a svaki pokušaj da ga se tamo vrati vrlo brzo je spriječen. Mnogi su ostali šokirani količinom podsmijeha i neprimjerenom komunikacijom jednog od sudionika Eurosonga prema svojim kolegama s kojima će se, ili bi barem trebao, družiti tijekom boravka u Portugalu.

Benjamin se ispričao: “Moje prave reakcije ćete vidjeti u Lisabonu”

U pokušaju da se sanira već nastala šteta, Benjamin Ingrosso se danas na društvenim mrežama oglasio kratkim priopćenjem u kojem se ispričao kolegama i fanovima za izrečene uvrede.

– Komentirao sam sa zabavne i humoristične strane. Poštujem svoje kolege izvođače i nije mi bila namjera da povrijedim bilo koga od njih. Ponekad se stvari shvate pogrešno kad se prezentiraju samo preko kamere. Svim kolegama izvođačima poručujem da smo svi mi zapravo veliki glazbenici koji treba da se zbliže kroz glazbu. Veselim se dolasku u Lisabon, gdje ćete vidjeti moje prave reakcije na vaše pjesme. – poručio je mlađahni Benjamin koji, bez obzira na ispriku, definitivno neće biti najomiljeniji među izvođačima na 63. Eurosongu.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava34

  1. Edo — 29. travnja 2018. u 10:49

    Ovog malog nezrelog balavca necu ni komentarisati. Nakon sto sam nekim Svedjanima licno ocitao lekciju o njihovom "Bogovanju" nad Eurosongom, moram i ovdje par rijeci da podijelim. Nego, cudim se da mnogi od obozavalaca ESC-a nisu upoznati s nacinom na koji Svedjani (naravno ne svi) dozivljavaju pjesme i izvodjace koje dolaze s Balkana???!!! Oni to ovako otprilike: "Oni dole Balkanci… to oni sto nesto pokusavaju da se eto prezentiraju u nekom muzickom svjetlu…" U fazonu ili tonu kao sto bi Balkanci rekli, pokusavajuci izvrsiti usporedbu tipa: Janica Kostelic ili Novak Djokovic u odnosu na neku skijasicu iz Gvineje ili tenisera iz Etiopije… Oni nasi Balkanci koji zive u Svedskoj, znaju na sta mislim…
    Tako da uopste me ne iznenadjuje ovaj balavac. On je samo uzorak Svedskog pogleda na ostatak (ne)muzickog svijeta oko njih, jer Boze moj, Svedska je vladar muzicke produkcije i Eurosonga.
    Svedska u skorije vrijeme nece imati moju podrsku, pa taman poslali Balkanca da ih predstavlja.

  2. Ro — 28. travnja 2018. u 00:36

    Dal ga treba braniti i opravdavati – ne
    Dal mislim da ga treba sad razapeti i hejtati toliko zbog ovog nezrelog ponašanja – ne
    Dal je ovo bio samo jako loš pokušaj da se ispadne smiješan i zanimljiv – DAAAAAAA

  3. ben005 — 27. travnja 2018. u 23:27

    Kao i jučer i danas tvrdim da mu taj video definitivno nije trebao. Samo što je i sam to prekasno shvatio. Ali u jednu ruku pokazao je svoje pravo lice.

  4. Croeurofan — 27. travnja 2018. u 23:24

    Jako ružno i balavo ponašanje. Užas. Nema mi ništa gore od tih "slinavaca" koji misle da su svu pamet svijeta popili, a ocigledno ga pere neki kasni pubertet. Ono s Makedonijom je DNO. A da nema njegove slavne mame on bi bio nitko i ništa jer nema baš neki glas. Švedska mi je jedna od najdražih zemalja na Eurosongu i stvarno se nadam da više nikad neće ponoviti ovakvu pogrešku, i poslati tako nešto. Vratite nam Loreen ili Sannu.

  5. endlessly — 27. travnja 2018. u 20:38

    @escfan svojim si komentarima sad pokazao/la da si nezrela osoba koja je toliko opčinjena švedskim predstavnicima (bez razloga) da ideš toliko daleko i braniš ono što se ne bi trebalo braniti.
    Kratko i jasno. Tip koji ne zaslužuje pozitivne kritike i već se ranije moglo vidjeti koliko je pun sebe itd.
    Želim mu ne tako visok plasman što je i objektivno s obzirom na pjesmu.

  6. Hirscher1 — 27. travnja 2018. u 20:16

    Ogavno razmaženo derište.

  7. Rafael — 27. travnja 2018. u 19:25

    Svatko ima pravo reći svoje mišljenje, to uopće nije sporno. Ja sam nekoliko puta ovdje napisao kako ne volim izraelsku pjesmu, još uvijek imam onaj wtf? trenutak kad se sjetim kad sam ju prvi puta poslušao, ali ovaj mali je fakat prešao granicu sa "komentiranjem" pogotovo zato jer nastupa na Eurosongu. Njegovi komentari ne govore o pjesmama, izvođačima i državama koje je komentirao nego o njemu samome. To je moje mišljenje, ipak imam pravo na njega! 😛

  8. Diavolo — 27. travnja 2018. u 18:35

    @escfan … da, zaslužio je da ga se kritizira… pošto je napravio krivi potez… sad, koliko postoji tog kritiziranja (hejta), ne znam, pošto zadnjih dana nisam čitao ništa sem ovog portala i ne znam kakve su reakcije na stranim portalima… meni je on recimo još od Melodifestivalena nesimpatičan, kao i njegova pjesma… bio mi je uvjereno zadnji u finalu… tako da ova stvar neće ništa bitno promjeniti u mojem viđenju ovogodišnje švedske predstavnice… dobiti će istu ocjenu koliku sam mu i mislio dati…

  9. imperator — 27. travnja 2018. u 17:28

    Nagrada naziva "Kako sam sebi učiniti medvjeđu uslugu" ove sezone dobiva – Benjiiiii.. 😛
    Vjerujem da je barem netko od vas sudjelovao na bilo kojem natjecanju, no mene su učili da je prvo i najvažnije – o konkurenciji sve najbolje.. u suprotnom ću te svi smatrati GOVNOM.. a mislim da su mnogi ovogodišnji izvođači pa i sama delegacija tih država Benjija počastile tim prigodnim epitetom.. možda će se to i osjetiti na glasanju..
    P.S. Pa Benji, pa kud najviše uvrijedi dvije zemlje za koje ću glasati – Makedoniju i Mađarsku.. sad se Švedska pridružuje Bjelorusiji u kategoriji: Pa zar i oni sudjeluju na ovom eurosongu 😀
    P.P.S Vjerujem da su mnogi izvođači na tvoju pjesmu reagirali, baš kako si i ti na mađarsku – skidanjem slušalica.. tako sam primjerice ja.. njakanje i dihtanje nije pjevanje.. Da-da-dance you off.. oooo pleasee 😉

  10. SwedenEurovisionFan — 27. travnja 2018. u 16:12

    Eto, hvala @bulbasaur , sve ono što je on i rekao u tim videima, ja sam samo kopirao
    Ah @rossonero, sve je to u redu što si napisao, no je li stvarno to što je on ismijao poneku pjesmu vrijedno tolikog hejta na njega?

  11. Arctic Monkey — 27. travnja 2018. u 16:11

    Sta reci, decko je obican isprdak dzastina bibera i nzm sta se tripuje da je bitan i da bilo sta zna o muzici. Kao da nekoga dotice sta je on izjavio…

  12. Bulbasaur — 27. travnja 2018. u 16:02

    @escfan @manuela na ovom kanalu su reakcije (ali ima 7 ili 6 dijelova): https://www.youtube.com/channel/UCYFSptS1hsMoOvJuTfL1qLQ

  13. Diavolo — 27. travnja 2018. u 16:01

    @escfan … hjojjjj… ti izgleda nisi ubrao onu bitnu nit koju ti mi ovdje pokušavamo objasniti… naravno da svatko ima pravo na svoje mišljenje, i javno ga iznijeti… ali, ako si ti osoba koja predstavlja jednu državu, to znači da ti svojim riječima i djelima ne predstavljaš samo sebe, nego nešto puno više od toga… zato nekad treba znati davati i ''diplomatske'' odgovore… komentiranje po internetu, i iznošenje vlastitog stava je nešto sasvim drugo… ti ovdje predstavljaš sebe i vlastite doživljaje pjesme… i to je u redu… čak ni da je on rekao ova pjesma mi se ne sviđa, nije moj stil…to bi bilo u redu…no on je uz takav komentar nadodao i poneki neumjesni komentar koji je trebao zadržati za sebe… na kraju, samo da zaključim…. ne smatram ovo sad nekim ekstra skandalom, ali opet on je ovim potezom pokazao koliko je glup i koliko ne misli glavom kad nešto priča…

  14. ESCroatia — 27. travnja 2018. u 15:53

    Jedan obican balavac koji si je umislio da je netko i nesto.Fuj,sramota ga moze biti…Neka ostane u polufinalu,tamo mu je i mjesto!

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?