[Prva proba]: Gruzija, Poljska, Malta, Mađarska – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

[Prva proba]: Gruzija, Poljska, Malta, Mađarska

  3 min za čitanje   11 komentara

Četvrtog dana ovogodišnjih proba vidjetet ćemo što su nam pripremili preostali sudionici drugog polufinala.


 Gruzija

Danas prvi koji su isprobali ovogodišnju eurovizijsku pozornicu su gruzijski predstavnici Ethno-Jazz Band Iriao. Tijekom prvog dijela nastupa pozornica će biti u plavome, nakon čega će postati crvena. Vokalno su izvrsni, ali na sceni se ne događa skoro ništa osim što se kamerman kreće po pozornici. Pokreti rukama će biti minimalni, a bit će korišten i dim tijekom nastupa.

Prva gruzijska proba; Photo: EBU (Andres Putting)

Foto galeriju prve gruzijske probe možete pogledati ovdje.


 Poljska

Pozornica je u tami, osim postolja za DJ-a koji je obasjan plavom. Kod refrena pozornica postaje ljubičasta. Kod bridgea uključuje se pirotehnika. Većina kadriranja ima fokus na pjevača ili na publik. Pred kraj pjesme, Lukas se šeće catwalkom, a Gromee opet radi valove rukama. Što se tiče vokalnog dijela, većinom je korektno, ali Lukas i dalje ima problema kod “tell me where to gooooooo”. Naša Luna, koja probe prati iz press centra, kaže kako je dosta dobar rad kamere i svijetala i da je ovo “najbolje izrežirani poljski nastup otkako su se vratili”.

Prva poljska proba; Photo: EBU (Andres Putting)

Foto galeriju prve poljske probe možete pogledati ovdje.


 Malta

Nastup počinje kružnim kadrovima, a Christabelle je obasjana crvenom svjetlošću. Nakon prvog refrena pridružuje joj se plesačica, inače pobjednica Eurovision Young Dancersa 2015, koja će ostati u hologramskoj kutiji. Za razliku od MESC-a, Christabelle nema puno koreografije, zbog čega je vokalno puno bolja.

Prva malteška proba; Photo: EBU (Andres Putting)

Foto galeriju prve malteške probe možete pogledati ovdje.


 Mađarska

Kako nam prenosi naša Luna, pjevač AWS-a će se dosta kretati po pozornici, a u jendom momentu će se gitarist baciti u publiku, koja će ga kratko nositi. Dodaje da dosta razmahuju glavama i da je ovo “jedan od zanimljivijih nastupa ove godine”. Na kraju izvštaja mađarske porbe, naša urednica je napomenula kako su za njenim stolom ljudi već počeli tražiti karte za Budimpeštu.

Prva mađarska proba; Photo: EBU (Andres Putting)

Foto galeriju prve mađarske probe možete pogledati ovdje.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava11

  1. Hirscher1 — 3. svibnja 2018. u 15:21

    @wannabe a ono…i ne bas
    nismo se baš nakupili bodova od njih

  2. Arctic Monkey — 3. svibnja 2018. u 02:47

    Tek sad sam skontao da je mađar bos, a da su srpkinje u j*b*nim sandalama… Kuda ide ovaj svet… Bosonogi metalac koji isteruje demone iz svoje glave… po meni nema sanse ni za top 19.
    Malta mi nema sanse za finale sa pesmom koju najvise hejtujem i pevačicom koja mi je strasno neprimetna i smotana ali nzm zasto…
    Poljska mi je ovde jedina ok.

  3. Babe — 2. svibnja 2018. u 17:40

    Gruzija i Mađarska ❤?❤?❤
    Maltu i Poljsku pjesmu ne volim.

  4. Emilia Giacometti — 2. svibnja 2018. u 17:18

    Budem i ovdje napisala. Ljudeki, isprike na nejavljanju, bila sam na intervjuima (i hvatanju selfieja s Eleni Foureira). Nastavljam sada.

  5. Oscar — 2. svibnja 2018. u 16:50

    Nevezano za ovo, ako imate vremena poslusajte novi album od Madame Monsieur – Vu d'ici jer je remek djelo i kupili su me u potpunosti. I da, kako se stvari odvijaju drzim fige za Francusku, nadam se da ce imati dobar nastup i da dodju do pobjede jer Mercy se cini ipak kao pjesma koja najvise zasluzuje da se popne na tron

  6. Hirscher1 — 2. svibnja 2018. u 15:48

    Vi svi zaboravljate da je Klapa s mora bila.u top10 kod televotinga, ali ju je žiri zeznuo.
    Nadam se da ove godine Gruziju neće.

  7. Croeurofan — 2. svibnja 2018. u 15:29

    Ovo drugo polufinale je katastrofa! Jedna pjesma gora od druge. Stvarno strašno da će neke katastrofe biti u finalu samo zato što su imale sreće biti u ovom užasno glupom polufinalu, dok će neke super stvari otpasti iz prvog. Užas! Užas!

  8. Hirscher1 — 2. svibnja 2018. u 15:24

    Gruzija do top5 <3 <3 <3

  9. SwedenEurovisionFan — 2. svibnja 2018. u 15:15

    Gruzija slabašno, Malta sa solidnim nastupom, Poljska daleko najbolja, a Mađarska užas…

  10. imperator — 2. svibnja 2018. u 15:10

    GRUZIJA
    Ovakva koreografija je najbolja ako ne želite imati posla s kontuzijom mišića.. a vjerujte, ta kontuzija nije nimalo ugodna.. a i razumijem ih.. u skupom su odijelu i nema niakkvog razloga da to isto unište besmislenim komešanjem na pozornici.. vokalno odlično (to se i moglo pretpostaviti), no totalno nevidljivi i zaboravljivi u ovom raspašoj polufinalu..
    POLJSKA
    Od 38 milijuna Poljaka, oni odabraše onog koji ne zna pjevati.. ah, nee.. Lukas je Šveđanin.. onda slijedi ispravka.. od 9 milijuna Šveđana, oni odabraše onog koji ne zna pjevati.. 😀 koreografija je bome briljantna, ne – spektakularna.. nalazimo se u prenapučenom disku.. nema mjesta ni za korak unaprijed-unazad.. pa ajmo onda mlatarat rukama gore-dolje u ritmu DJ glazbe.. tu i tamo nekad malo i kuk oslobodimo i.. ma – očekivao sam više..
    MALTA
    Već sad me zaboli glava od tog holograma, a kako će tek onda biti kad njezin nastup budem gledao na TV-u.. gledat ću TV na TV-u.. ??? no, barem je vokalno bolja od nastupa s nacionalnog finala.. bit će pojedena od strane narednih izazivača..
    MAĐARSKA
    Već sad se na kladionicama plave k'o Jadransko more (ono naše, ne talijansko).. bojao sam da će ih zeznuti to što neću imati pomoć 3 prateća vokala s DAL-a budući da ovdje zbog kvote 6 imaju pravo na samo jednog.. no, ta moja skepsa je bila bezrazložna.. izgleda da ti muzičari znaju pjevati, bolje čak i od Lukasa Meijera 😀
    u prvom polufinalu će Saara svojim bakljama i Eleni svojim pokretima zapaliti Lisabon, a u drugom polufinalu ću to isto učiniti moji najdraži Mađari – članovi grupe AWS+ jedan nevidljivi prateći vokal 😉 !!! Samo se nadam da onaj gitarist slučajno neće fulat publiku pa roljnut da tvrdi i hladni lisabonski pod..
    subjektivno bih htio da pobijede, no objektivno – dosta teško.. žiri im neće biti previše naklonjen..

  11. Sekret — 2. svibnja 2018. u 14:55

    Poredak mi je isključivo baziran samo na nastupe:
    1.Poljska
    2.Mađarska
    3.Malta
    4.Gruzija ☺

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?